Зимовий дрескод: як носити термобілизну і виглядати стильно


«Байдуже, що вдягати, аби було тепло», — таку фразу цієї зими можна почути від кожного другого. Синоптики радують нас, прогнозуючи м’яку зиму, але ми, як супергерої, маємо бути готові до будь-якого розвитку подій. Можна, звісно, натягнути на себе п’ять светрів, але це лише одне з рішень. Термобілизна дозволить вам носити менше одягу і все ж таки не мерзнути. Але це ще не все: носити цей вид одягу можна не тільки зручно, а й модно. Поговоримо про те, як стилізувати термобілизну у повсякденних зимових образах.

Шукайте легку та середню вагу

Термобілизну, як правило, обирають залежно від ступеня передбаченої активності. Так, для прогулянки у грудневому парку, для пробіжки та для сидіння у квартирі чи офісі зі слабким опаленням скоріш за все підійдуть різні типи термобілизни. Багато що залежить від того, що саме ви робите на прогулянках та яка у вашому офісі обстановка.

Найбільш універсальною вважається так звана термобілизна середньої ваги (зі щільністю матеріалу близько 100-200 г/м2). Ви можете знайти відповідну підказку на етикетці (напис warm, middle або «термозберігаюча»). Така термобілизна зазвичай виконана з вовни з домішками (у різних брендів це може бути бавовна, віскоза або термополіестер) й пропонується до продажу як жіноча, чоловіча та дитяча термобілизна різних розмірів. Речі середньої ваги можна носити також під час занять спортом та активного відпочинку. 

Легка (light або ultralight) буде оптимальною для м’якої зими, коли вам треба часто переходити з приміщення на вулицю й назад. А важкі «терміки» найкраще підійдуть тим, хто проводить багато часу надворі за низьких температур. Більш детально про категорії термобілизни я вже розповідала тут.

Хоча термобілизна відіграє важливу роль у збереженні тепла, це не означає, що ми повинні жертвувати власним стилем в холодні місяці. Наразі торговельні марки стараються зробити свої речі такими, щоб їх за бажання можна було носити, не ховаючи під верхнім одягом (зокрема українські бренди Totalfit та Stimma).


A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80408/ 

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80655/

Чи треба одягати білизну під терморечі?

Зазвичай так, вони на це й розраховані. Термобілизна не призначена для заміни спідньої білизни, а доповнює її. Щоправда, деякі моделі жіночих термомайок можуть мати вшиті чашечки, які не потребують бюстгальтера.

Слідкуйте за палітрою 

До покупки термобілизни можна підходити з тими ж принципами, що й до вибору звичайного одягу. Головне, щоб ви не були проти того, що люди бачать ту чи іншу деталь вашого гардеробу. Звучить аж надто очевидно, але то лише так здається. Деякі виробники термобілизни випускають продукцію таких кольорів, які можуть шокувати не підготовлених людей. Особливо цим грішать компанії, які роблять спеціалізовану термобілизну — спортивну або туристичну. У таких лінійках покупець побачить і неоново-рожеві, і яскраво-салатові моделі, які усім своїм видом говорять: «ми ігноруємо моду» або «ми ностальгуємо за 90-ми» (у ті часи такі кольори були на піку популярності).

Завжди можна знайти речі яскраві, але більш звичні. Наприклад, насичений жовтий часто зустрічається і у чоловічих, і у жіночих лінійках. А ось відтінки з нальотом шляхетності —  вишневі, морської хвилі тощо — притаманні більше термобілизні для жінок. Трапляються навіть речі з візерунками, але рідше і переважно у європейських брендів. У них же ви знайдете такі «витребеньки» як термобілизну з мереживом: італійський бренд Gladys та іспанський Ysabel Mora настільки розігралися, що почепили цей декор на все — від топів до гольфів.

A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/68351/
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/68350/
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/69399/


Простіший шлях — дотримуватися класичних кольорів і максимально лаконічного стилю. Це дозволяє сполучати термобілизну із будь-чим, як звичайну базу. Найперше, що спадає на думку — звісно, чорна термобілизна, яка у крамниці «Інтимо» завжди в асортименті. Щоправда, є нюанс: чорний має здатність робити образи важчими, тому для різноманіття можна внести нотки легкості за рахунок інших кольорів, скажімо, сірого або темно-синього. Ну, а білий та беж взагалі здатні освіжити образ, особливо якщо знаходяться недалеко від обличчя. 

Для різноманіття можна придбати речі однакового фасону у кількох кольорах. Тим паче, що зараз «Інтимо» пропонує знижку 20% на замовлення від 1000 гривень. Так можна сформувати базу зимового гардеробу за лічені хвилини! 

A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/68348/

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80710/

Топи, футболки, лонгсліви: це варто показати 

Найпростіший і найлогічніший спосіб носіння термобілизни – у кілька шарів. І не забуваймо, що це на додачу є довготривалим трендом. Мода не заперечує, якщо ваша термофутболка кокетливо виглядатиме з-під светра з V-подібною горловиною. У якості альтернативи можна розглядати розстібнуту сорочку, яка продемонструє джемпер уже повністю (варіант, що підійде і чоловікам, і жінкам).

В умовах помірного клімату з допомогою термобілизни можна носити навіть легший одяг. Наприклад, термомайку можна носити як самостійну річ або у складі багатошарового look-у. Цей обтислий топ вигідно підкреслює фігуру та добре виглядає у якості базового шару під широким плетеним светром.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/68351/ 

Також модниць виручать лонгсліви з круглим або фігурним вирізом: вони впишуться навіть у образ з сукнею чи сарафаном з коротким рукавом або без рукава. 

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/30808/

А ще термоджемпер чудово виглядає під стильним пальтом, з масивними кросівками або черевиками. І не забудьте про теплі аксесуари! У поєднанні зі светром товстого плетіння дуже затишно виглядатиме гольф з високим коміром з термозберігаючого матеріалу.

A description...

Джерело: Nesolenaya Alexandra /Garnet Photo/shutterstock.com

У чоловічій версії це може бути лонгслів або водолазка, вдягнені під піджак.

A description...

DimaBerlin/shutterstock.com

Термолегінси: більше, ніж «підштанники»

Одна з найчастіших скарг на термобілизну — зайвий об’єм під штанами. Не хвилюйтеся з цього приводу: сучасні технології дозволяють зробити білизну достатньо тонкою та еластичною, щоб носити її протягом усього сезону. Вам не потрібно спеціально купувати на зиму штани на розмір більші, щоб носити під ними легінси або довгі кальсони з термоефектом. Натягніть їх вище лінії талії – це захистить спину від протягів. Потім одягніть шкарпетки – бажано не короткі, щоб закрити ноги повністю. І останній крок — джинси або класичні штани. 

A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80074/
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80292/

Жіночі образи у цьому плані є більш гнучкими. Хитрість полягає у тому, щоб носити термолегінси так, як зазвичай ви б носили колготки. Деякі з моделей за товщиною приблизно такі самі як 200-денові колготки. Підібрати їх за кольором доволі легко: чорні та бежеві є базовими, а кольорові в принципі не виходили з моди. За бажання вписати в образ можна навіть легінси хакі. Для такої стилізації потрібні моделі без видимих швів – такі можна поєднувати навіть зі спідницею, не ризикуючи виглядати як інструктор з фітнесу десь уже з 80-х.

У такій якості можна носити термобілизну навіть з малюнком: найчастіше у такому дизайні випускають саме легінси. Їх можна скомбінувати навіть з сукнею-футляром або спідницею-олівцем з вельвету чи деніму. Стилізуйте термобілизну так, щоб вона вписувалася у ваше вбрання, а не перекреслювала його.


A description...

Джерело: Anna Zhuk/shutterstock.com

 «Термо» як вдома

Нарешті, термобілизна прекрасно впорається з функцією домашнього одягу. У квартирі її можна носити й без додаткових шарів — в залежності від того, як працює опалення. Питання зі стильними жіночими образами навіть тут вирішується миттєво — за допомогою довгого теплого кардигана.


A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80566/
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/71164/

У чоловічому виконанні домашня багатошаровість виглядає дещо простіше — термобілизна просто одягається під худі чи бомбер на блискавці.


A description...

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/55508/
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/79433/ 

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/75135/

А у холодні ночі термокомплект може побути навіть піжамою. У крайньому випадку такий набір-двійку можна одягти навіть під звичайну піжаму. Можливо, навіть під піжаму з різдвяним принтом: хто ж вам заборонить?



Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/71398/

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/80408/

Бережіть себе та дбайте про тепло рідних!

Ваша Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.