Місія здійсненна: як придбати бюстгальтер без примірки

Образ жінки роблять взуття та білизна. Цю фразу ми чуємо від стилістів, консультантів у крамницях і звісно, у кіно про моду. А ви ніколи не замислювалися над тим, чому так? Адже під час шопінгу на вибір цих речей ми зазвичай витрачаємо найбільше часу. І, мабуть, лідер за витраченим часом – це бюстгальтер.

Воно і зрозуміло: цей маленький шматочок тканини допомагає формувати та підтримувати наші дорогоцінні груди. А ще він здатний покращити зовнішній вигляд будь-якого одягу — будь то сукня, топ чи жакет.

  1. Знімайте заміри правильно
  2. Звертайте увагу на країну бренду
  3. Обирайте фасон за формою грудей
  4. Шви мають значення
  5. «Поклик джунглів»: леопард і не тільки
  6. Довіряйте онлайн-підтримці
  7. Правила домашньої примірки
  8. Знайте свої «сестринські розміри»

З ковідних часів ми стали купувати онлайн набагато частіше — і навіть білизну. Проте далеко не завжди Інтернет набагато прискорює час вибору. Врешті, ми не можемо з огляду лише на вигляд вгадати, чи підійде нам конкретна модель. На жаль, крамниці поки не опанували телепортацію бюстгальтерів через екран, як це робив зі своїм шоколадом казковий кондитер Віллі Вонка. Будьте спокійні! У нас є дещо краще: кілька порад, які допоможуть вам втілити казку у реальність та придбати бюстгальтер не міряючи.

Знімайте заміри правильно

Розшифрувати позначки у розмірних таблицях нескладно: цифра означає розмір корсетної стрічки бюстгальтера, буква — розмір чашки.

Спершу оберніть сантиметр під грудьми: тримайте його стрічку рівно, злегка натягуючи. Але не надто туго: краще вдихніть перед заміром. Потім виміряйте об’єм грудей по найбільш опуклих точках. Отримані результати округліть до найближчих цілих чисел — так буде легше орієнтуватися по розмірних таблицях, опублікованих на сайтах крамниць.

Розмір чашки ви отримаєте, віднявши розмір ремінця від обхвату грудей. Наприклад, якщо різниця становить 10-12 см, у вас чашка A; 13-15 см — B тощо.

Звертайте увагу на країну бренду

Так, не повірите, якщо ви наміряли собі, скажімо, 85 C, це зовсім не означає, що вам підійде будь-який бюстгальтер з біркою 85 C. Справа в тому, що розмірні сітки у різних країнах можуть відрізнятися. Одна з причин цієї розбіжності — одиниці вимірювання: у європейських країнах це здебільшого сантиметри, а виробники Великої Британії та США використовують дюйми. Таким чином, різниця між європейськими розмірами чашок бюстгальтера складає 1 см, а у британських та американських — 1 дюйм (2,54 см). До того ж британські та американські бренди також застосовують у лінійці здвоєні літери (DD, EE тощо).

А ще деякі торговельні марки грішать такою креативністю, що створюють власні розмірні сітки. І ви отримуєте шанс відчути себе ще тим шифрувальником, бо там можуть поєднуватися, наприклад, британські та загальноєвропейські таблиці.

Отже, якщо ви накинули оком на конкретний, ще не знайомий вам бренд, уважно вивчіть його сітку, і звісно, пам’ятайте про сантиметри з дюймами.

Обирайте фасон за формою грудей

Якщо визначитися з розміром — це чиста математика, то побачити посадку на собі без примірки важко. А тим часом від форми грудей та відстані між ними може залежати вибір моделі.

Наприклад, якщо у вас близько посаджені груди, вам підійдуть бюстгальтери з вузькою заниженою перемичкою, яка не здавлює груди та не відходить від тіла (а таке буває при великих об’ємах). Часто така посадка поєднується з круглою формою грудей — і це найбільш безпроблемна будова, яка дозволяє розглядати будь-який бюстгальтер онлайн.

А ось володаркам широко посаджених грудей (відстань у три пальці та більше) варто звернути увагу на бюстгальтери з високими кісточками та високою перемичкою, яка займає увесь простір між молочними залозами. Особливо вас виручить застібка спереду: як правило ці моделі зближують груди до центру, м’яко, але надійно фіксуючи їх.

Придивіться до класичних full cup, балконетів, які підіймають груди, або планж, які чудово підтримують груди з боків, створюючи красиву ложбинку.

Шви мають значення

Звертайте увагу на тип швів на чашках бюстгальтера:

  • Горизонтальні — вони ніби ділять чашку навпіл та трохи підіймають її. Оптимальный вибір для широкої грудної клітки.
  • Вертикальні — створюють додаткову підтримку великим грудям. Найчастіше зустрічаються у балконетах.
  • Т-подібні — поєднання горизонтального шва з вертикальним. Вони комбінують опції обох різновидів швів та роблять груди більш опуклими.
  • «Арки» – напівкруглі шви, які допоможуть надати грудям круглішу форму. До речі, вони пасують практично всім.
  • Діагональні – піднімаються від центру до боків чашок. Вони забезпечують «ефект Анжеліки»: груди у такому бюстгальтері припіднімаються та зсуваються до центру.

Враховуйте, що майже всім пасують бюстгальтери з діагональними, Т-швами, а також безшовні чашки (які взагалі вважаються базою).

Що робити з асиметрією?

Жінкам, у яких одна молочна залоза більша за іншу, слід обирати бюстгальтер, орієнтуючися на ту, яка більше. Якщо різниця між об’ємами значна, надайте перевагу моделям зі знімними push-up вкладками, які дозволяють коригувати баланс максимально природно.

Довіряйте онлайн-підтримці

Це якраз той випадок, коли одна голова добре, а дві — краще. Якщо мова йде про незнайомий вам бренд, не варто покладатися лише на результати власних замірів. У більшості онлайн-крамниць клієнткам пропонують допомогу з підбору білизни. Зважайте, що ті бюстгальтери, які ви побачили на картинці, консультанти якраз бачили «наживо» (наприклад, під час рекламної зйомки). А ще вони вивчали особливості розмірної сітки того чи іншого бренду, тому зможуть вам повідомити такі нюанси, як можлива маломірність або великомірність

Існує також феномен «виїзної примірочної». У різних магазинів вона функціонує по-різному: хтось обмежує кількість речей, доступних для примірки, хтось — часовий проміжок (наприклад, перші 15 хвилин примірки безкоштовно). Зазвичай ця послуга доступна в межах міста, де знаходиться головний офіс магазину. Втім, на час війни деякі магазини можуть тимчасово відмовитися від неї. Уважніше читайте розділ «Умови доставки», щоб потім не засмучуватися.

Ще одна перевага онлайн-магазинів: як правило, вони пропонують дуже детальні довідники щодо розмірів, тести на підгонку та відповіді на питання клієнтів. У офлайн-магазинах зазвичай покладаються на старий добрий спосіб «Не пасує класичний розмір — давайте переміряємо все, що є у наявності, щось та й підійде». Інколи для цього дуже любити не лише шопінг, а й особисте спілкування.

Правила домашньої примірки

Як не крути, а найкраща примірочна — це ваша власна кімната із власним дзеркалом. Правильний бюстгальтер має комфортно сидіти на найдальшій застібці (застібати одразу на найтугішу не слід, оскільки бюстгальтер розтягується під час прання та носіння). Пояс бюстгальтера повинен обіймати грудну клітку та виконувати більшу частину підтримки (саме він, а не бретелі).

Підніміть руки над головою, потягніться. Якщо груди вислизають знизу, вам дістався ліф, завеликий у поясі. Оптимальним об’ємом вважається такий, коли ви можете засунути під пояс один або два пальці.

Подивіться в дзеркало збоку. Показник гарного підтримуючого бюстгальтера — коли соски знаходяться посередині між плечима та ліктьовим згином. Центр бюстгальтера має лежати рівно між грудьми, не відходячи від тіла, а груди не повинні вискакувати з країв чи боків чашок (навіть у моделях demi або балконет).

Нарешті, перевірте посадку під приталену футболку та топ з найглибшим вирізом. Якщо чашечки занадто випирають під обтислим одягом або визирають з декольте — це однозначно повернення чи обмін.

Знайте свої «сестринські розміри»

«Офіційні» мірки є добрим орієнтиром у пошуку бюстгальтера, але ми вже знаємо, що це не 100% гарантія ідеальної посадки. Буває, що вподобані моделі просто не підходять під ваш розмір. Наприклад, чашка підтримує груди наче рідна, але ремінець надто тугий або надто вільний (або навпаки — все гаразд з поясом, але чашки не підходять).

І тут у гру можуть вступити так звані «сестринські розміри», які сприятимуть кращому приляганню ліфа до тіла. Існує загальне правило: якщо вам потрібно збільшити повноту чашки, зменшіть розмір ремінця, або навпаки. Наприклад, коли ви маєте розмір 75 C, але пояс на новому бюстгальтері здається завеликим, спробуйте пробую 70D, або, якщо замалим — пробуйте 80B.

Ці альтернативні розміри стануть вам у пригоді вже після домашньої примірки – якщо ви трохи промахнулися з розміром початкового замовлення. Якщо ж у крамниці доступна опція виїзної примірочної, можна попросити привезти вподобану модель у кількох сестринських розмірах.

Бажаємо вам успіху у пошуках Того Самого Неповторного Бюстгальтера!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.