Білизна преміум-класу: як розпізнати та вибрати справжній люкс

Білизна преміум-класу: як розпізнати та вибрати справжній люкс

Кожна жінка у дитинстві хоч раз мріяла стати принцесою. Лише уявіть: ви оточені розкішшю, вбрані у найвишуканіші речі, і всі виконують ваші забаганки! У міру дорослішання ці мрії забуваються. Але насправді є набагато цікавіше бажання: бути королевою. Адже те, що є приводом для примхи принцеси, королева просто бере і дозволяє собі. І до переліку речей, які «можна собі дозволити», входить білизна люксової категорії.

  1. Преміальна спідня білизна: більше, ніж просто ціна
  2. Тканини: з чого зроблено розкіш?
  3. Стилі та фасони
  4. Королеву роблять деталі
  5. Люкс має колір

Преміальна спідня білизна: більше, ніж просто ціна

Перше, що спадає на думку при згадці слів «категорія люкс» — це цінник. Проте купуючи дизайнерську білизну, ви не просто витрачаєтеся на хвилинну примху, а дуже вдало інвестуєте.

У лексиконі стилістів є поняття cost-per-wear — так називається вартість речі з урахуванням частоти її носіння. Для обчислення цього параметра потрібно розділити ціну з етикетки речі на кількість разів, коли ви її одягали. Відповідно, що менша сума результату, то вигіднішою була покупка.

На спідню білизну cost-per-wear також поширюється. Наприклад, свої найулюбленіші бюстгальтер або трусики ви точно одягатимете частіше, ніж будь-яку з речей гардероба. Тому що носити джинси на роботу не дозволяє дрес-код, піджак занадто формальний для поїздки на шашлики, в сукні з паєтками буде незручно на рок-концерті тощо. Білизна, звісно, різниться за стилем і за призначенням, але ж ви не проґавите можливості вдягнути той самий «щасливий комплект», якщо він досить зручний.

Навіть якщо преміальна спідня білизна коштує дорожче за середній клас, вона прослужить вам набагато довше. У ціну входять розробки лекал та дизайну. Кожна модель переживає десятки примірок і підгонок, перед тим, як вийти на ринок, щоб результат сидів на вас як друга шкіра.

Тканини: з чого зроблено розкіш?

Одна з перших ознак люксової білизни — вибір тканин: вони якісні, довговічні та приємні на дотик. Зокрема, коли йдеться про повсякденні моделі, виробники часто використовують матеріали з високою повітропроникністю. Так дихати можуть віскозний трикотаж, модал, натуральний шовк або тканини з його вмістом.

Так, іспанська торговельна марка Andres Sarda та французька Aubade пропонують лінійки шовкової спідньої білизни, що поєднують комфорт і розкіш, тож вам не доведеться жертвувати ні тим, ні іншим. Andres Sarda також активно застосовує модал, поєднуючи його з мереживом. Такі бюстгальтери та трусики ідеально підходять для повсякденного носіння, забезпечуючи максимальну м’якість і елегантність.

Стилі та фасони

Білизна люксової категорії сприймається покупницями не лише як практичний предмет необхідності, а й як витвір мистецтва, розрахований на обмежену аудиторію. І дизайнерам постійно доводиться експериментувати з формами та лініями, але так, щоб це не перешкоджало комфорту.

Що складніший у білизни дизайн, то більше її хочеться розглядати. Причому це працює навіть з повсякденними комплектами і виражається в дрібних акцентах: формах декольте бюстгальтерів і боді, декорі чашок, оздобленні бретелей, фігурних вставках на трусиках тощо. Зокрема, Marc & Andre має широкий асортимент зручних бюстгальтерів із мереживними спинками. А художники бренду Gracija Rim досягають цікавих графічних малюнків за допомогою комбінації різних матеріалів (мережива різної щільності, сітки, тканини з «мокрим ефектом»).

Ще одна з характерних рис преміальної білизни — загравання зі різними стилями минулих епох. Часовий проміжок не має значення: насамперед важлива однозначна жіночність моделей.

Наприклад, білизна у вікторіанському стилі передбачає велику кількість мережива та корсажний крій, що підкреслює форми.

Для стилю рококо також характерна велика кількість ажурного декору в різних поєднаннях (мереживо, вишивка, стрічки). Особлива увага приділяється панчохам та аксесуарам.

Напрямок pin up – більш сучасний, проте реалізує довготривалий тренд на ретро-білизну. Такі комплекти ви впізнаєте за трусиками з високою талією, які роблять фігуру візуально стрункішою, бюстгальтерами-балконетами з корсажною основою, що піднімають груди. Відсилання до 50-х досягається також за рахунок «вінтажних» принтів. Так, вертикальна смужка додає елегантної строгості й водночас грайливості. Зразки ви зустрінете в колекціях французького бренду Passionata та голандського Marlies Dekkers.

Королеву роблять деталі

Одна справа, коли ви одягаєте звичні боді чи комплект. Навіть моделі з витонченого мережива мають ефектний вигляд, але все одно вас переслідуватиме думка, що чогось в образі явно не вистачає. Особливо, коли йдеться про вбрання на вихід або звабливий look-е для особливих моментів.

Але як заграє цей же образ, якщо додати до нього панчохи та пояс! Останній аксесуар нині відіграє більше декоративну, аніж утилітарну роль, адже більшість панчіх часто мають силіконові смужки, які тримаються на шкірі. Утім, хто говорить про суцільну практичність, якщо ви королева, і настав час вашого виходу! Цікаві колекції мереживних панчішних поясів пропонують Marc & Andre, Gracija Rim та Passionata.

Ще один варіант — підв’язки на одну або обидві ноги. Це своєрідна пікантна крапка у вашому образі. До речі, підв’язки можуть бути не лише у вигляді мереживної стрічки. Так, в асортименті Aubade є колекція Rencontre anonyme, яка поєднує жіночність та провокативні рокерські референси у вигляді численних стреп-ремінців. З таких деталей складається і пояс, і підв’язки, і декор на деяких моделях білизни.

Експертна порада:

Леся Наказна,
експертка Intimo.ua

Білизна – непомітна деталь гардероба, що дає змогу жінці почуватись впевненою і спокусливою. А якщо даний атрибут ще й преміум-сегмента з розкішним мереживом або ніжним шовком, відчуття власної неперевершеності вам забезпечені.
Зачаруйте себе вишуканою класикою від Marc & Andre, почувайтеся романтичною і ніжною в комплектах Aubade або приміряйте сміливі та розкішні образи від Andres Sarda.

Люкс має колір

У модних колах дуже часто зустрічається думка, що яскраві кольори не виглядають «багато». А ось пастельні та приглушені тони, навпаки надають образу вишуканості. Ну, і, звісно, всі рекорди популярності б’є чорний – це завжди втілення елегантності!

Така колірна теорія цілком обґрунтована: справжнім королевам не потрібно зайвих хитрощів, щоб привернути увагу. Коли вони входять до кімнати, всі відразу розуміють, хто тут носить корону (хоча б і уявну).

З білизною справа трохи інакша. По-перше, білий, бежевий, коричневий та чорний вважаються класичними для білизни — без прив’язки до цінової категорії. По-друге, зараз можна сміливо заявляти, що показник елітарності — це свобода носити ті кольори, які хочеться. До речі, в цьому і полягає стан «внутрішньої корони». І преміальна білизна його чудово підтримує.

І бренди активно розвінчують міф про кольори і «багатий вигляд». Наприклад, у безшовній лінійці Chantelle представлені майже всі кольори веселки: і яскраво-червоний, і бузковий, і небесно-блакитний. А Marc & Andre та Passionata часто надихаються насиченими відтінками синього і морської хвилі.

Слід зауважити, що марки преміум-сегменту не обмежуються приглушеними відтінками. У Marc & Andre представлені як комплекти стриманого карамельного тону, так і сміливе жовтогаряче боді. Jolidon досить активно використовує червоний у комплектах спокусливої білизни. А у Andres Sarda і взагалі можна знайти провокаційні колірні рішення. Приклад — колекція мереживної білизни Cooper, де чорна основа поєднується з неоновим салатовим мереживом.

Отже приміряйте, пробуйте та творіть свій імідж за допомогою білизни брендів класу люкс. І почувайтесь як VIP, де б ви не знаходились!

Підібрати розкішну білизну на Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.