Повнорозмірні бюстгальтери з мікрофібри: як їх обирати

Повнорозмірний бюстгальтер

Одна з найзаповітніших жіночих мрій — бюстгальтер, який сам собою трансформується під будь-яку потребу. Жжух — і він пасує під вечірню сукню. Жжух — і для пробіжки. Жжух — і в ньому можна спати. На жаль, таку штуку поки що не винайшли, але є й хороша новина. Серед моделей, які є у продажу, цілком реально знайти майже універсальні. Мова йде передусім про бюстгальтери з мікрофібри. Розберемося, чим вони такі хороші, та чому вам слід мати у гардеробі як мінімум один такий.

  1. Що таке мікрофібра?
  2. Переваги мікрофібри
  3. Який бюстгальтер з мікрофібри вам підійде, і для чого
  4. Розглядаємо етикетку: види мікрофібри
  5. Як доглядати за білизною з мікрофібри

Що таке мікрофібра?

Мікрофібра являє собою полотно, яке складається з дуже тонких синтетичних волокон, щільно скручених між собою (власне, з англійської microfiber перекладається як «мікроволокно»). Зазвичай у складі таких тканин — відомі нам поліестер та поліамід. Проте щоб зрозуміти різницю між мікрофіброю та іншою еластичною синтетикою, треба оцінити товщину волокон-компонентів. А вона дорівнює 1 den (близько 0,06 мм у діаметрі). Таким чином, на один квадратний дюйм мікрофібри припадає близько 200000 волокон.

Щільне скручування робить текстуру настільки м’якою, що ви можете носити речі з такого матеріалу під будь-яким одягом, і вони залишаться практично непомітними. Чим тонші волокна, тим м’якішою та ніжнішою буде тканина. Ясна річ, це просто знахідка для спідньої білизни.

Переваги мікрофібри

Окрім м’якості тканини з мікроволокном в основі відзначаються:

  • гігроскопічністю — тканина здатна швидко увібрати вологу об’ємом вчетверо більше власної ваги;
  • повітропроникністю — така білизна відмінно дихає;
  • зносостійкістю — вироби витримують від 300 до 500 прань без зміни кольору та форми;
  • гіпоалергенністю — структура матеріалу перешкоджає появі в ній мікроорганізмів.

Який бюстгальтер з мікрофібри вам підійде, і для чого

Full cup

Традиційна модель із чашкою, яка огортає груди майже повністю. Часто бюстгальтери full-cup мають усередині наповнювач: він розташований рівномірно по всій чашці, знизу або по боках. Мова не обов’язково про push up — це може бути тонка м’яка вкладка для, скажімо так, базового надання форми. Крім того, ця деталь запобігає просвічуванню сосків крізь одяг, а у холоди є ще й непоганим утеплювачем. Повнорозмірні бюстгальтери з мікрофібри з такими характеристиками ви знайдете у широкому асортименті в італійських брендів, наприклад, у Lormar чи Sie e Lei.

Фул-кап є чудовим варіантом для повсякденного носіння передусім для тих, хто працює в офісі. Мікрофібра тут стає у пригоді, передусім завдяки своїй м’якості та гладенькій текстурі. На такий матеріал ідеально сідатиме будь-який одяг, не чіплятиметься за шорстку тканину або цупке мереживо.

Топ-бра

Переможець у номінації «підвищений комфорт». Як правило, виробники роблять шви у таких моделях пласкими, а останнім часом стали популярні моделі, виготовлені за безшовною технологією. Це означає одне: одягнувши такий бюстгальтер, ви взагалі забудете, що носите білизну.

Крім того, більшість повсякденних моделей мають кишеньки для вставних подушечок або повнорозмірних чашок. У спортивних ліфах зазвичай ідуть вшиті чашки, але це вже окрема категорія.

Характерні для топа широкі бретелі забезпечать підтримку навіть володаркам великих грудей. Однак, судячи з відгуків, подібні моделі рекомендують частіше ті, у кого маленькі чи середні розміри. Хоча всі погоджуються з тим, що повнорозмірний бюстгальтер-топ дарує надзвичайну свободу рухів. Така білизна буде зручною під час прогулянки парком, відпочинку в центрі міста, хатніх справ і навіть сну: адже мікрофібра забезпечує вентиляцію та відводить піт.

Ще одна деталь — невелика, але важлива. Топи-бра за кроєм нагадують звичайні короткі топи. А це означає, що їх доцільно носити не лише як білизну, а як частину видимого образу. Білизняні бренди роблять все, щоб підсилити цю схожість: експериментують з кольорами та принтами (яскраві лінійки Mememe), додають цікаві деталі декору (наприклад, трикутники у декольте у Anabel Arto). Все просто: ви одягаєте топ, а решту робить зовнішній вигляд речі. У поєднанні з накинутим поверх кардиганом, светром oversize або теплою сорочкою вийде стильний та теплий домашній образ — або й вуличний, якщо дозволяє погода.

Бюстгальтер без кісточок

Багатоцільова річ. Назва тут говорить сама за себе: відсутність кісточок означає, що ніщо не буде тиснути та натирати. Бюстгальтери без кісточок чудово підходять для дому або домашнього офісу, а також для неспішних прогулянок.

За бажання у них можна навіть спати. Це актуально для великих розмірів, коли підтримка у горизонтальному положенні нібито й не потрібна, але зібрати усе цінне докупи не завадить. Ось чому дуже важливо придбати для сну безкісточковий повнорозмірний бюстгальтер з матеріалу який майже не відчуватиметься. Зокрема, у французького бренду Marc & Andre та в українського Kleo розмірна лінійка доходить до чашки F.

Push up

Прекрасний вибір як для корпоративів, так і для невеликих вечірок, які, втім, вимагають ефектного вигляду. Вкладки з гелю або пінопоролону підіймають груди та зближують їх до центру: така хитрість робить образ ще більш святковим.

Фатальним красуням стануть у пригоді повнорозмірні бюстгальтери-трансформери Sie e Lei з регульованими лямками. Їх положення змінюється залежно від фасону вечірньої сукні чи топа. А ось варіанти, які можна носити взагалі без бретелей підійдуть скоріше жінкам із компактними та середніми розмірами (максимум із C).

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експерт Intimo.ua

Бюстгальтер з мікрофібри – невіддільна частина жіночого гардероба. Адже серед величезного різноманіття варіантів можна з легкістю знайти найкращий варіант для себе. Це може бути і класичний варіант, і спортивний, безшовний або трансформер. Варіантів безліч. Головна перевага – це невагомість та м’якість матеріалу, неймовірна зручність та практичність у використанні. Раджу звернути увагу на такі торгові марки, як Anabel Arto, Kleo, Lormar та Ysabel Mora. У них неймовірний вибір та приємні ціни.

Будь-яка безшовна модель

Такі бюстгальтери — автоматичний дозвіл на носіння обтислих блуз та лонгслівів, бо через тканину не проглядатимуть шви. Не забуваймо, що зимова мода — не лише оверсайз, а й багатошаровість, а деякі з шарів якраз є обтислими. Замість традиційних швів маємо тут «склеювання» країв лазером. Придивіться до моделей Marc & Andre з фігурним декольте, а ще до м’яких ліфів Ysabel Mora та Anabel Arto.

Розглядаємо етикетку: види мікрофібри

Тканина з мікроволокна може відрізнятися як за складом, так і за якістю. Зокрема для пошиття спідньої білизни використовують такі різновиди:

  1. Micro Modal — основою для нього є букова целюлоза. За текстурою така тканина нагадує шовк.
  2. Tactel — до складу цього мікроволокна якраз входить поліамід. На пакуванні з бюстгальтером чи трусиками ви можете побачити ще позначку Tactel Micro — це найтонший різновид тактелю. Напис Tactel Aquator означатиме, що тканина має підвищені дихальні властивості. Бувають також Tactel Diablo — матеріал із переливчастим блиском та Tactel Strata — мікрофібра з меланжевим забарвленням. З них найчастіше роблять колготки.
  3. Meryl — для його виробництва використовують поліамід. Спеціальна обробка частинками іонів срібла очищує та знезаражує тканину.

Як доглядати за білизною з мікрофібри

Головне, що треба знати — мікрофібра не переносить високі температури. Тому не можна прати чутливі вироби в гарячій воді, сушити біля опалювальних приладів та прасувати. Для прання краще застосовувати рідкі засоби, оскільки вони краще розчиняються у прохолодній воді. А ось кондиціонери слід використовувати у дуже малих дозах. Так, через свої поглинальні якості мікрофібра може стати липкою від надміру ополіскувача.

Повнорозмірні бюстгальтери:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.