Альтернатива бавовні: 8 найкращих тканин для комфортних трусиків

Що ви уявляєте собі при словах «ідеальні трусики»? Швидше за все, мова піде про трусики, в яких так зручно, що вони не відчуваються на тілі. І один із головних чинників тут — склад тканини.

  1. Бавовняні трусики: не все так однозначно
  2. Найкращі білизняні тканини: напівнатуральні та натуральні
  3. Найкращі білизняні тканини: синтетика

Традиційно оптимальним матеріалом для повсякденних трусиків вважається бавовна. Вона дихаюча, гігроскопічна, і до того ж натуральна. Чи означає це, що інші тканини «не дотягують» до бавовни за статусом? Звісно ж ні. За останні роки з’явилися як нові натуральні матеріали, так і синтетичні, які не поступаються їм за властивостями. Представляємо вам невеликий гайд, після якого ви точно знатимете, у що упакувати свої делікатні скарби.

Бавовняні трусики: не все так однозначно

Передусім хочеться звернутися до любителів бавовни: не варто її ідеалізувати! Майте на увазі, що бавовняні трусики дозволяють шкірі дихати лише тоді, коли штани або колготки, які ви одягаєте поверх них, зроблені з матеріалу, що дихає.

Окрім того, порівняно з синтетичними волокнами бавовна є менш еластичною, тому така бажана помітка «100% cotton» не завжди є практичною. У складі тканини ваших трусиків обов’язково має бути певна частка синтетичних волокон (як правило, мінімум 5-7%).

Бавовняну спідню білизну часто рекомендують гінекологи — як зручний і м’який бар’єр між тілом та одягом. Об’єднуючи дихаючі та поглинаючі властивості, бавовняний трикотаж творить дива у сенсі запобігання грибковим інфекціям, які часто викликані надлишком вологи.

Але крім здоров’я, потрібно приділити належну увагу посадці та естетиці. І в більшості випадків бавовняної ластовиці цілком достатньо, щоб забезпечити належний рівень вентиляції.

Найкращі білизняні тканини: напівнатуральні та натуральні

Віскоза

Віскозу можна вважати відносно натуральним матеріалом, оскільки її волокна виготовляються хімічним шляхом, проте з природної сировини. Це целюлоза, отримана з бука, сосни чи евкаліпту.

Віскозна тканина просто створена для вишуканої білизни з декором. Вона легка, добре драпірується, дихає та відводить вологу від тіла. Крім того, віскоза здатна довго утримувати фарбу і не вицвітає навіть після тривалого використання та багаторазового прання. Цей момент можуть взяти на озброєння шанувальниці «білизни для настрою» – яскравої чи принтованої.

Сама по собі віскоза нееластична, але її зазвичай змішують з іншими матеріалами, такими як спандекс чи еластан (їх вміст у тканині не перевищує 10%). Придивіться до колекцій марок Oro та Jiber у базових кольорах, а також до яскравих моделей від українських брендів Sambario та Anabel Arto.

Експертна порада:

Леся Наказна,
експерт Intimo.ua

Вітаю, красуні!Трусики – найінтимніша частина гардероба, тому кожна жінка прагне, щоб вони були максимально комфортними, красивими й безпечними. Не слід боятися синтетичних матеріалів у складі тканини. Зараз майже всі виробники додають у білизну бавовняну ластовицю, а це є запорукою вашого комфорту.

В осінньо-зимовий період раджу вибирати більш натуральні складові: бавовну, модал, віскозу. Тим більше, що у брендів Ysabel Mora, Jadea, Lama, Кey неймовірна кількість кольорів, принтів та варіантів. У весняно-літній сезон потіште себе мереживними або безшовними моделями ТМ Si e Lei, Leilieve, Rosme, Mememe.

Модал

Останнім часом його часто впроваджують у білизняному всесвіті як оптимальний замінник бавовни. По суті ж, це екологічно чиста версія віскози. Волокна модалу видобуваються з целюлози букового дерева з високим ступенем обробки. До речі, іспанський бренд Gisela навіть наголошує на ще більшій органічності своєї продукції з модалу. Його колекція Modal Lenzig має сертифікацію FSC — організації, що слідкує за відповідальним використанням лісового ресурсу.

Ця тканина дуже м’яка, гладенька на дотик і за текстурою нагадує шовк або атлас. І це добра новина для тих, хто не може дозволити собі трусики з натурального шовку! У модалі практично неможливо спітніти, бо він чудово вбирає вологу. А залежно від структури тканини модал може забезпечити навіть кращу повітропроникність, ніж бавовна.

Окрім продукції Gisela, поціновувачкам шовковистих текстур слід звернути увагу на трусики Rosme (95% модалу), Ysabel Mora (93%) та Anabel Arto (91%).

Бамбук

Ще один різновид віскози, який варто спробувати! Волокна для цієї тканини виготовляються з подрібнених та перероблених бамбукових стебел. Результатом є матеріал, що відзначається не тільки м’якістю, але й антибактеріальним ефектом.

І це не єдина його фантастична властивість. Так, трусики з бамбуку вдвоє краще пропускають повітря, ніж бавовняні і здатні поглинати в чотири рази більше вологи. У такій білизні можна сміливо вирушати навіть у тропіки (або пережити аномальну літню спеку в місті).

Переконатися у практичності бамбуку можна придбавши сліпи Gisela або шортики Key (моделі обох марок містять 95% волокна).

Найкращі білизняні тканини: синтетика

Поліестер

Трусики з поліестеру можна назвати класикою білизни: такі моделі зустрічаються в каталогах онлайн-крамниць особливо часто. Воно й не дивно: поліестер є одним з найміцніших текстильних волокон, навіть у вологому стані. Також поліестер простий у догляді, не перетирається та рідко мнеться. Він м’яко сідає на тіло, досить стійкий до поту та шкірного сала.

Крім того, часто така тканина може дихати не гірше за натуральну. Це на практиці доводять, зокрема, барвисті пинтовані трусики та зручні ліфи-топи від української марки Mememe.

Нейлон

Один з найпоширеніших матеріалів для трусиків. Він має шовковисту текстуру, яка створює відчуття гладкості. Схожість з оголеною шкірою просто фантастична! Те, що потрібно для зваблення — навіть у повсякденній білизні!

Крім того, нейлон швидко сохне, практично не мнеться і довго не втрачає форму. Це робить нейлонові трусики ідеальним доповненням до обтислого одягу (особливо, якщо вміст нейлону у тканині перевищує 90%). Серед моделей з таким складом можна легко вибрати і лаконічні шортики в рубчик (Totalfit), і гладенькі моделі з інтригуючими мереживними деталями на боковинках або ззаду (Ysabel Mora і Anabel Arto). А якщо вам до душі «багатий» декор з мереживом і вишивкою, італійцям Rosa Selvatica є що запропонувати!

Спандекс

І при цьому слові затріпотіли серця прихильниць тренувань, тривалих прогулянок та подорожей. Причина — неймовірна еластичність та здатність прилягати до шкіри достоту.

Спандекс буде чудовим вибором для тих, хто прагне фіксації і навіть легкого коригувального ефекту. Останній пункт є особливо актуальним для власниць plus size.

Еластична сітка

Перше, що спадає на думку — це диявольськи сексуально. Трусики будь-якого фасону, виконані з сітки, автоматично перетворюються на еротичну білизну. Втім, це не єдина корисна опція. Сітчасті трусики — просто знахідка, якщо ви проводите час у теплому кліматі (або в дуже добре опалюваному приміщенні).

М’яка, дихаюча сітка творить дива, ефективно й ненав’язливо «провітрюючи» там, де вам треба. Таким чином, не утворюється надлишок вологи, і трусики «оздоровлюють» уже ваш власний інтимний мікроклімат. І при цьому склад матеріалу найчастіше абсолютно синтетичний: поліамід+еластан, поліестер+спандекс або поліамід+поліестер+еластан.

Особливо широкий асортимент сітчастих трусиків пропонує український бренд brabrabra. Наприклад, у колекції «Сексі-комфорт» представлено стрінги та сліпи базових кольорів з посиленими еластичними поясами. А лінійку «Вечірка» оцінять любительки яскравих кольорів і трендових вирізів на стегнах. Також багато моделей із сітки з ухилом в еротику є у прибалтійських марок Gracija Rim і VIPA.

Проте за таким матеріалом потрібен особливий догляд — такі трусики не варто прати у гарячій воді.

Мікрофібра

Технічно ця тканина складається з волокон добре знайомих нам поліаміду, поліестеру та еластану. І тут починається найцікавіше. Бо за властивостями мікрофібра відрізняється від синтетичних «близнюків». Адже волокна, про які йдеться, дуже тонкі, діаметром приблизно 0,06 мм. Надзвичайна легкість таких волокон робить тканину м’якою та гладенькою, забезпечуючи водночас міцність.

Також цей матеріал добре пропускає повітря, що робить трусики з мікрофібри чудовим варіантом для спортзалу, пробіжки або активного відпочинку. Часто таку білизну роблять ще й безшовною, що стане в нагоді тим, хто носить обтислий одяг і хоче приховати видиму лінію трусів.

Обрати жіночі трусики на Intimo.ua:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.