Бюстгальтери без кісточок для будь-якого випадку

Вимоги до зручності одягу та білизни ростуть із плином часу. Навряд чи ви зараз добровільно щодня носитимете корсет, який жінки ще на початку століття сприймали як норму. Мало того, зараз дехто ігнорує навіть звичайні бюстгальтери, вважаючи їх незручними. А втім, це помилкова думка: не обов’язково жертвувати комфортом заради підтримки. Завжди існує компроміс у вигляді безкісточкових бюстгальтерів.

  1. Особливості та переваги
  2. Різновиди
  3. Бралет
  4. Трикутники
  5. Бандо
  6. Full cup («повна чашка»)
  7. З формованою чашкою
  8. Для підтримки та розвантаження
  9. Спортивні моделі
  10. З чим носити?

Особливості та переваги

Моделі без кісточок не мають жорсткого каркаса, що сприяє максимально природному вигляду грудей. Окрім того, такі моделі зручні для шкіри, схильної до подразнення. Та і взагалі ви можете бути впевнені, що металева або пластикова кісточка не вилізе у відповідальний момент та не подряпає тіло.

Що ж стосовно підтримки, то її отримати цілком можливо й від м’якого бюстгальтера. Консультанти-брафітери радять звертати увагу на розташування швів, консистенцію матеріалів чашок, корсетної стрічки та бретелей (останні мають бути нееластичними).

Різновиди

Є розповсюджена думка, що безкісточкові ліфи підходять лише для дівчат та жінок з невеликими розмірами, бо пишний бюст вони просто не втримають. Але це не дуже правдиво: усе залежить від фасону. Існує декілька стилів бюстгальтерів без кісточок, що спрощує пошук ідеальної посадки.

Який саме обирати — це залежить від ваших уподобань та способу життя. За спостереженнями брендів-виробників такі моделі часто купують любительки спорту та активного способу життя, а також молоді мами. Варіанти знайдуться для всіх: існують навіть пуш-апи без кісточок – хороший варіант для створення пишного бюста без жертв.

Бралет

Часто найлегший і найстильніший тип бюстгальтера, який ви можете знайти. Бралет зазвичай практично не має структури чи вшитих чашок, що забезпечує майже невагому посадку. Окрім того, його також можна носити як частину вбрання: креатив виробників це цілком дозволяє. Ми зустрічаємо дуже багато експериментів з тканинами: трикотаж+мереживо, сітка+мереживо, матеріал з глянцевим блиском, подвійна сітка…

Стильові прийоми також представлені широко. Ми вже знаємо, що бралети схожі на кроп-топи, проте вони можуть відрізнятися деталями крою: V-подібний виріз, американська пройма та фігурні вставки.

Трикутники

Подібно до бралетів, ці бюстгальтери мають трикутні чашки та можуть продаватися з вкладишами або без них, що дозволяє скоригувати посадку під індивідуальні особливості. Найчастіше їх шиють із мережива або тонкого трикотажу. Трикутники відрізняються невеликим «покриттям», що дає змогу носити декольтовані речі. Проте така модель підходить скоріше для маленького бюста — через мінімальну підтримку.

Бандо

Ще один варіант для володарок компактних грудей. Такий ліф виглядає як смуга трикотажу або мережива, часто зі збіркою по центру. У продажу зустрічаються найрізноманітніші бандо — від простих у рубчик до примхливих зі стрічками та стразами. Проте незалежно від декору такі ліфи виглядають дуже звабливо.

Найсміливіші використовують бандо як нижній шар у багатошаровому образі, одягаючи під розстібнутий піджак, шкірянку або сорочку. Ну, а гладенькі моделі охоче носять любительки суконь без бретелей. Бандо з бретелями також існують — як правило, вони знімні й використовуються у якості або підстраховки, або цікавої декоративної деталі.

Full cup («повна чашка»)

Класичний бюстгальтер, який закриває груди майже повністю. В основному фул-капи мають широкі бретелі та широку корсетну стрічку. Ці особливості крою забезпечують дуже надійну підтримку, а отже фасон є особливо популярним серед дам с великим бюстом.

Варто відзначити, що серед фул-капів, розрахованих на plus size дуже часто трапляються моделі, повністю вкриті мереживом або оздоблені декоративними вставками (наприклад, діагональними, які перекривають шви на чашках). Мабуть, дизайнери керуються принципом: хорошого бюстгальтера plus size має бути багато.

З формованою чашкою

Рішення для тих, хто хоче щільно зафіксувати груди, але при цьому не любить кісточки. Чашки цього типу виготовляються з поролону, спресованого під дією високої температури. Завдяки цьому досягається гладенька форма. Крій може бути різним: є моделі, схожі на топи, з класичною лінією декольте, планж тощо.

Зустрічаються й бюстгальтери з секретом: глибокий виріз маскується мереживом чи сіткою, надаючи подобу бралета або топа.

Для підтримки та розвантаження

Ідеальні бюстгальтери для жінок з великим та важким бюстом. Такі вироби мають особливий крій — вони мають бокові деталі, які сполучаються з основними бретелями, широкими та м’якими. Внаслідок цього створюється додаткова підтримка. Чашки у таких ліфів зазвичай глибокі та закриті: це дозволяє розподілити навантаження на хребет та плечі. Підтримувальні ліфи роблять зі щільних тканин — трикотажу або мікрофібри.

Спортивні моделі

Тут все очевидно, вони призначені для щільної фіксації грудей під час тренувань, вберігаючи зв’язки та шкіру від розтягнення.Чашки у них або вшиті, або вставні, які можна за бажання вийняти. Чим більший розмір, тим глибшими мають бути чашки.

Існує багато фасонів спортивних бюстгальтерів, але переважно вони нагадують топи. Вони виготовляються зі щільного багатошарового трикотажу, який ледве тягнеться. Бретелі у «правильних» спортивних ліфів також мають бути нееластичними та широкими. А навантаження на себе повністю приймає широка корсетна стрічка під грудьми.

Важливу роль у виборі спортивних ліфів відіграє також здатність тканини всотувати вологу. За цей процес відповідають також спеціальні зони — ребристі або у вигляді комірок (такі ви знайдете у моделях, заточених виключно під спорт). До речі, спортивні бюстгальтери є найбільш демократичними у сенсі розмірів. У більшості брендів лінійка представлена від XS до XXL, ще й у кількох варіантах кольору.

Взагалі будь-які м’які ліфи добре пристосовані для бігу та тренувань: ви не відчуватимете дискомфорту та металічні кісточки не передавлюватимуть тіло. Проте на тренуваннях краще віддавати перевагу спеціальним моделям із підвищеною фіксацією.

З чим носити?

Такі бюстгальтери підходять до будь-якого одягу: просторої футболки, сорочки, сарафану або офісної сукні. Наявність кісточок на поєднання не впливає – роль грає лише крій. Найбільш відкриті моделі можна одягати навіть під кроп-топи (а деякі взагалі носити замість них). У м’яких ліфах груди будуть виглядати натурально, адже зберігаються природні контури. Майте на увазі, якщо захочете підкреслити красиву зону декольте.

Вдалих вам покупок!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.