Домашній одяг, у якому можна вийти на вулицю

Скільки часу ви витрачаєте на вибір одягу, знаючи, що увесь день сидітимете у квартирі? Думаю, зараз у будь-якому випадку більше, ніж раніше. Перебування вдома за останні кілька років стало невід’ємною частиною нашого життя. Проте дедалі частіше люди хочуть одягатися так, щоб у цьому ж вбранні спокійно вийти за двері. У парк із собакою, на дитячий майданчик, у найближче кафе за порцією лате… Звісно, можна просто ходити у вуличному вдома. Але навіщо, адже є дуже комфортні варіанти. Їх сьогодні й розглянемо.

  1. Скільки предметів домашнього одягу повинно бути?
  2. Костюм у спортивному стилі
  3. Плаття
  4. Легінси
  5. Кардіган

До речі, закордонні стилісти рекомендують вживати термін «одяг для відпочинку» (loungewear) замість звичного «домашнього одягу» (homewear). Тут маються на увазі такі речі, які можна вписати у повсякденний look. Адже з нашим нинішнім темпом життя дуже корисно знати, що ви однаково стильно одягнені для онлайн-наради по роботі, візиту до кафе, прогулянки чи навіть подорожі.

Скільки предметів домашнього одягу повинно бути?

Якщо враховувати, що ми проводимо час удома щодня, то кількість повинна забезпечувати наявність чистих речей на весь тиждень. Мінімальний набір речей ви можете збирати на свій смак, проте у рекомендаціях професіоналів часто зустрічається комбінація «4 верхи та 3 низи» у залежності від сезону. Отже, що варто мати у гардеробі якщо ви хочете носити ці речі й вдома, і на вулиці?

Костюм у спортивному стилі

Це взагалі найперше, що спадає на думку при згадці про універсальний домашній одяг. Стиль «спорт-шик» увійшов у моду ще задовго до пандемії, а під час тотальної «віддаленки» закріпився у колекціях брендів одягу від люксу до мас-маркету. Магазини та каталоги заполонили комплекти з ніжного та приємного на дотик трикотажу різної щільності.

Нагадаю, спорт-шик передбачає, що річ має риси спортивного стилю, проте її можна використовувати для повсякденних або навіть вечірніх look-ів. Для цього виробники вдаються до різних декоративних цікавинок на кшталт бантиків, вишивки та принтів. Інколи зустрічаються навіть стрази та мереживо, зазвичай не властиві спортивній моді.

Ідеальним вибором для повсякдення вважається натуральний матеріал. Ну, а в очікуванні зими популярності очікувано набувають вовняні комплекти. До речі, будьте готові до того, що ви у будь-якому випадку побачите на ярлику комбінований склад тканини: «вовна-синтетика» або «вовна-віскоза-синтетика».

І це цілком нормально — такі доповнення роблять речі більш практичними у носінні та пранні, а ще дешевшими. Отже, дивіться на свої уподобання та гаманець. Проте враховуйте, що серед комбінованих матеріалів ті, які дійсно гріють, починаються як мінімум з 40% вовни. Якщо ви націлилися на українські бренди, пропоную поглянути на осінньо-зимові колекції Silence.

Ну, а найчастіше у продажу можна знайти класичні спортивні костюми з бавовняного трикотажу — вони є у лінійках майже кожного бренду. Такі костюми внаслідок їхньої лаконічності поєднуються з будь-чим: від шкірянки до пальта прямого крою, від білих кросівок до сліпонів або «човників» на невисоких підборах (останній варіант краще виглядає з прямими штанами без гумки знизу).

Рекомендую ретельно роздивлятися склад тканини та шукати бавовну якомога кращої якості. Адже є можливість знайти навіть речі з органічної бавовни. За можливості раджу не економити на якості: розцінюйте покупку такого костюма як інвестицію. По-перше, якісна тканина довше збереже форму та колір. По-друге, згадайте процент часу, який ви проводите вдома, і врахуйте, що скоріш за все у цьому костюмі ви будете хіба що не спати.

Ясна річ, такий костюм має бути суперкомфортним. Особливу увагу зверніть на ще одну українську марку — Suavite, де представлений широкий вибір костюмів спортивного крою з жіночним декором. Проте у придбанні домашнього костюма є нюанси. І усі вони стосуються нестандартних типів фігури. Мова йде, наприклад, про низький зріст, який змушує підкочувати задовгі штани.

А як вам ситуація, коли обсяг грудей більший за обсяг стегон, і верх потрібен розміру L, а низ — M? Не всі продавці готові розпаровувати комплекти, і не всі бренди передбачають окремий продаж частин костюма. Вихід є: купувати штани та толстовки або джемпери з різних колекцій та при виборі вмикати режим внутрішнього художника.

Сукня

Оптимальне рішення для тих, хто не любить штани. На це може бути кілька причин. Наприклад, дискомфорт від занадто обтягуючих легінсів і відчуття оголеності. Або для когось широкі штани з гумкою внизу асоціюються тільки з тренуваннями. Проте я б радила вам завести цю річ навіть якщо ви фанат будь-яких штанів — відчуття жіночності ніхто не відміняв.

До речі, моделі домашніх суконь зразка останніх кількох років майже не відрізняються від деяких вуличних. Виробники homewear брендів так само використовують актуальний крій, елементи оздоблення та тканини (той же рубчик, який тримається у хітах багатьох колекцій).

Фасон не обов’язково має бути обтислим. Пам’ятайте, що мода на оверсайз ще не минула (а у домашньому одязі, мабуть, і не мине). До того ж просторі моделі не сковують рухи і дозволяють вам сідати як заманеться — хоч по-турецьки на робочому кріслі (тільки не кажіть, що, працюючи з дому, ви сидите за письмовим столом «по струнці»).

Моделі з комірами-хомутами, стійками, акцентними кишенями — усі ці деталі з таким самим успіхом можуть прикрашати повсякденний одяг. Незалежно від ширини, фасони у цих суконь максимально прості, що дозволяє включати їх навіть у базовий гардероб (особливо якщо вони однотонні). Придивіться до моделей з рукавами-мітенками (такі є, зокрема у бренду Silence). Цікаво, однак, що виробники додали до своїх домашніх суконь перебільшено довгі рукави заради тепла, а вийшло так, що вони зробили ці речі трендовими.

Легінси

Ще одна річ, яку зручно носити і вдома, і на вулиці. Якщо ваше дитинство припало на 90-ті, ви, напевно пам’ятаєте цей бум: у блискучих лосинах дівчата ходили всюди, іноді навіть до школи чи університету. Нинішні фасони, як правило, далекі від цього ностальгійного блиску. У колекціях для дому та прогулянок ми бачимо зручні трикотажні легінси — гладенькі, у рубчик або з велюровим ефектом.

Окремо слід сказати про безшовні спортивні моделі з дихаючого трикотажу. Деякі моделі мають зонування з більш пористими вставками для кращого відведення вологи. Врешті такі моделі «невмирущі», якщо за ними правильно доглядати. Вони є хорошим компромісом між лосинами та звичними спортивками.

Кардиган

О, це річ, яку обов’язково треба поселити у гардеробі — враховуючи нашу мінливу погоду та незрозумілу ситуацію з центральним опаленням. Формула «кардиган поверх футболки або лонгсліва» дозволяє регулювати ступінь теплоти вашого вбрання. Вдень коли квартиру нагріває сонце, верхній шар можна зняти, ввечері, коли холоднішає, під низ можна одягти щось тепленьке.

До речі, тренд на багатошаровість також ніхто не скасовував. Ще один плюс домашніх кардиганів — їх випускають як базові речі, а отже вони будуть гармоніювати будь-якими речами, які відповідають за кольоровою гамою. Кардигани з мінімальними прикрасами будуть однаково органічні і вдома, накинуті на сорочку або піжаму, і у якості верхнього шару з блузкою та будь-якими штанами (хоч джинсами, хоч костюмними офісними). До речі, не варто обмежувати себе гладеньким трикотажем — рельєфні плетені речі також у моді.

Як бачите, домашній одяг — це не вирок, а вибір речей є дуже цікавим та корисним модним експериментом. Піклуйтеся про власний комфорт!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.