Магія практичності: чому вам обов’язково потрібне боді


Мабуть, кожна друга жінка, збираючись на шопінг, хоче придбати собі «щось оригінальне, але щоб підходило до всього». Здавалося б, звучить як тема для жарту, але такі універсальні речі справді існують. І до цієї категорії, передусім, належать боді. І навіть якщо раніше ви не звертали уваги на подібні фасони вам таки варто придбати хоча б одне боді. Зараз розберемося чому.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64460/
https://www.intimo.com.ua/goods/66286/
https://www.intimo.com.ua/goods/62505/

Традиційно боді поділяють на п’ять груп:


1. Класичні. Це, власне ті боді, які задумувалися як білизна: золота середина між бюстгальтером, майкою та трусиками. У деяких моделях передбачені також тримачі для панчіх (що є досить красномовним). Такі вироби як правило оформлюють у традиційних тонах. Найпопулярнішими є чорні та тілесні, які непомітні під одягом. Переважно вони тримаються на бретелях, але є й варіанти з відкритою спиною та плечима. Низ виконується у вигляді класичних сліпів, рідше — стрінгів. 


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64693/

2. Casual. Моделі, які більш схожі на елементи одягу або і є ними. Це, зокрема, боді-сорочки з відкладними комірцями, боді-водолазки з комірцями-стійками або боді-блузки із верхом вільного крою та вираженим рельєфним декором (наприклад, намистинами чи блискітками). У цю категорію потрапляють також боді-футболки, адже останнім часом їх стали випускати у різних кольорах, часто з принтами і явно не для того, щоб цю красу ховали під одягом.
Якщо не прискіпуватися, то сюди можна віднести й декоровані боді, адже більшість із них чудово носяться удень.

3. Коригуючі. Моделі для дівчат та жінок, які не дуже задоволені власною фігурою. Такі комбідреси допомагають замаскувати невеликі нюанси: підтягнути животик, припідняти  бюст, підтягнути сідниці.

4. Еротичні. Для них характерна невелика присутність на тілі. Тобто, якщо на звичайних боді ви можете побачити пікантні прозорі вставки або декольте, то звабливі моделі доречніше буде назвати зробленими з декольте та вирізів та скріплених між собою смужками мережива або напівпрозорої тасьми.

5. Термободі. Річ, оптимальна для холодної та вітряної погоди. Такі вироби зручні та еластичні, добре тримають тепло та не виділяються під одягом. Хоча останнім часом жіночі варіанти термобілизни нерідко виглядають як повноцінний стильний casual одяг.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/79933/

Отже, тепер повернемося до переваг боді.

1. Робить акуратним будь-який образ

Причому без зусиль з вашого боку – просто завдяки особливостям фасону. Думаю, ви неодноразово бачили у модних журналах та інстаблогах поради заправляти верх у штани або спідницю. Цей хід і талію підкреслює, і ноги візуально видовжує, і загалом надає вам більш дисциплінованого вигляду. Тобто заправляючи футболку або блузу, ви справляєте враження людини, яка дбає про власну зовнішність, любить порядок та добре ладнає із часом та розкладами (адже коли спізнюєшся на роботу, можеш поспіхом навіть одягнути річ навиворіт).

Забагато клопоту, чи не так? Комбінуючи образи з боді ви просто забудете про цю незручність! Адже заправляти його не треба і при цьому воно ніколи не вилізе з-за поясу: це просто фізично не вдастся. До речі, зараз у продажу є безліч моделей боді, які можна носити не як білизну, а як повноцінні блузки або лонгсліви.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/76742/

https://www.intimo.com.ua/goods/49532/

А ще ви вирішите ряд інших, більш дратуючих проблем. Це, зокрема, край колготок або трусиків, який може ненароком показатися з-під джинсів з низькою посадкою. Боді вирішить цю проблему та надійно приховає все, що ви хотіли приховати. 

2. Не дасть замерзнути

Інша проблема носить сезонний характер. Одягаючи коротку блузку чи кофтину, ви ризикуєте оголити поперек при найменшому нахилі. Погодьтеся, не дуже зручно, особливо у холоди. Це лише у анекдотах та мемах спина болить виключно у людей після 40, насправді продути може у будь-якому віці. Отже боді закриває повністю всю спину, і таким чином захищає її, навіть коли ця модель «парадна» модель, а не з термоефектом.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/66271/

3. Дозволить швидко переодягатися

Точніше, комбідрес дозволить складати таке враження. Зверніть увагу: боді, що задумані як одяг, дуже часто мають доволі цікавий декор. Це як мінімум вузенька мереживна тасьма, як максимум — примхлива вишивка та ажурні вставки з акцентом на декольте. І коли справа доходить до цієї пікантної зони, дизайнери не стримуються і буквально атакують публіку креативом: інколи «декольте» може сягати ледь не поясу. Втім це не заважає вам вдягати такі речі під піджак або кардиган, створюючи образи-трансформери. Вечірній варіант без піджака дуже органічно виглядатиме у кафе чи барі, а денний можна носити навіть до офісу з несуворим дрес-кодом.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64464/

4. З довгим рукавом — трендова річ

Облягаючі боді з довгими рукавами були дуже рясно представлені під час тижнів моди  2022/2023 у Мілані, Лондоні та Нью-Йорку. Ми побачили увесь фантазійний максимум дизайнерів: і прозорі тканини, і пайетки, і різноманітні принти. Проте деякі творці вдалися
до гіперболізації рукавів, зробивши їх настільки довгими, що вони закривали більшу частину долоні та збиралися складками на запястках.

На думку модельєрів, така деталь робить образ більш витонченим та аристократичним. Згадайте знатних дам з картин минулих століть, та рукави на їхніх сукнях! Звісно, це не означає, що боді з супердовгими рукавами затьмарять усі інші на ринку. Бо те, що подобається одним, є непрактичним для інших. Але принаймні купуючи звичайні боді, можна буде не хвилюватися, коли рукава здадуться вам трохи задовгими. Якщо в інших місцях покупка сидить як треба, можна не морочитися та не підкочувати рукави, а зробити вигляд, що так і треба.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/49730/
https://www.intimo.com.ua/goods/49693/

5. Пасує до всього

Більшість дівчат та жінок не наважуються включити боді у гардероб, просто не знаючи, з чим його носити. А між іншим цей елемент одягу поєднав функції спідньої білизни та верхньої частини одягу — блузки, водолазки чи майки. Таким чином боді може замінити багато речей і гармоніює практично з будь-яким одягом.

Я дуже рекомендую мати у гардеробі однотонне боді одного з класичних кольорів — чорного, сірого, темно-синього або бежевого. Запевняю вас, така річ вам необхідна: вона може стати кістяком великої кількості образів, особливо багатошарових. Можна скомбінувати боді з кардиганом, светром чи піджаком, а також практично з будь-якою парою джинсів (адже колір деніма сполучається з будь-яким). Так, обтягуюче боді зі скінні та черевиками на підборах утворює сексуальний образ. А просторі джинси-бойфренди підкреслять витончений верх.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/22724/

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/61319/ 

У холодну погоду можна сконструювати ансамбль із будь-яким теплим одягом: від куртки-сорочки або шкірянки до пальто. 

6. Коригує фігуру

Причому часто такий ефект трапляється навіть від речей, не заявлених виробником як коригуюча білизна. Для цього достатньо, щоб боді було виготовлене з щільної еластичної тканини. Така річ облягає тіло майже як друга шкіра і трохи звужує силует. 20 кілограмів за п’ять хвилин, звісно, не прибере, але зменшити невеликий виступаючий животик може. 


А ось «пампушкам» слід бути обережнішими з облягаючими моделями та використовувати їх лише з другим шаром — жилетами, куртками тощо. Особливу увагу приділіть вибору тканини: вона має бути лише з високим вмістом еластану (мінімум 10%). Подібні комбідреси є у лінійках італійського бренду Jadea, іспанского Ysabel Mora, турецького Orkide та польського Julimex.


А ніжне віскозне полотно (якщо воно зі стрейч-ефектом) неминуче буде просвічувати на пишних формах. Проте для плюс сайз також існують підходящі моделі — наприклад, із просторим верхом у вигляді сорочки.

Як правильно носити боді: поради

1. Одягати під боді білизну чи ні — питання індивідуальне. Якщо ви таки вирішили одягати то обирайте білизну, яка буде непомітною. Трусики бажано брати гладенькі, безшовні й з такими вирізами по боках, які б співпадали б за висотою з вирізами на боді.
Під верх у вигляді майки слід одягати бюстгальтер того ж кольору з тонкими бретелями. Ліф краще брати не мереживний, щоб візерунок не проявлявся крізь тканину.
2. Колготки слід вибирати без імітації шортиків. Одягають боді, як правило, поверх колготок, щоб не вилазила зрадлива резинка. Якщо ви звикли носити колготи зверху, то доведеться полюбити штани та спідниці з високою посадкою.

3. Якщо ви обрали підкреслено еротичну модель боді (наприклад для побачення), її краще одягати на голе тіло: тут, як правило, сам фасон не передбачає додаткової білизни. А замість колготок — краще панчохи на силіконовій резинці. Вони прилипають до теплої поверхні тіла, за рахунок чого й тримаються. До речі, такі панчохи створять відповідний настрій —  і у вас, і тим паче у партнера.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/70100/

Сподіваюся, я переконала вас у необхідності боді. Обирайте самі, для чого воно вам знадобиться: для модних експериментів, амурних вражень, або для комфорту на кожен день.

Ваша Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.