Бренди білизни, які підтримують Україну. Rosme: розмаїття форм

Зараз будь-яка покупка перетворюється на розслідування. Перед тим як оформити замовлення ми ретельно перевіряємо, чи не співпрацює виробник товару из країнами-агресорами. Наприклад, придбання білоруської білизни «Мілавіца» тепер стало поганим тоном. Ми перетворюємося на Шерлоків навіть тоді, коли нам треба купити найпростішу майку.

Але я трохи полегшу вам цю задачу: найближчим часом ми розглянемо європейські торговельні марки, які проводять дружню політику стосовно українців. Кожен з цих брендів має свою «родзинку».

  1. Латвійський бренд Rosme
  2. Трохи історії
  3. Альтернатива «Мілавіцам»
  4. На кожен день — як на свято
  5. Plus size: все ідеально продумано
  6. Експерименти з мереживом

Латвійський бренд Rosme

Першим під наш модний приціл потрапить латвійський бренд Rosme — справжні Королі Мережива. Такий титул виробники білизни отримали на своїй батьківщині від журналу Ražots Latvijā («Зроблено у Латвії»).

Що й казати, мереживної білизни у Rosme дійсно дуже багато. Але, думаю, наразі працівників підприємства варто назвати Королями Бодіпозитиву, бо їхні розмірні лінійки передбачають моделі на будь-яку фігуру, у тому числі на plus size. Зараз виробництво нараховує кілька лінійок нижньої білизни. Серед них: трендова, класична із базовими моделями, колекції для мам, для спорту та активного відпочинку, а також коригуюча.

Трохи історії

Цікаво, що діяльність Rosme розпочалася саме з коригуючої білизни: у 1952 році у Ризі компанія зайнялася пошиттям корсетних виробів: асортимент налічував бюстгальтери, грації, корсети усіх видів та пояси для панчох. У 1963 році підприємство стало частиною об’єднання Rīgas Apģerbs, а з 1991 року відокремилося та вступило у колаборацію зі шведською компанією Swegmark of Sweden, яка займається дизайном та шиттям нижньої білизни. Це співробітництво виявилося настільки плідним, що через два роки Rosme стала частиною групової компанії Swegmark Invest AB.

Загалом у компанії працюють кілька сотень співробітників, а їхні продаються у 15 країнах Європи, серед яких, звичайно ж, є Україна. І події останніх місяців довели, що працівники компанії бачать в українцях не тільки торговельних партнерів, а й справжніх друзів. Так, наразі компанія закрила свої російське та білоруське представництва, а ризька фабрика активно підтримує українських переселенців і за можливості працевлаштовує їх. Більше того, співробітники компанії регулярно організовують мітинги на підтримку України.

Альтернатива «Мілавіцам»

Окрім різноманітної нижньої білизни для жінок виробництво Rosme включає також колекції одягу для сну, чоловічої білизни, а також лінію купальників яскравих соковитих тонів.

До речі, якщо ви є поціновувачкою натуральних тканин, у бренду є для вас приємний сюрприз. Лінійки передбачають у тому числі речі, переважно виконані з бавовни (переважно, бо деяку частину займає мереживний декор). А, зважаючи на привабливі ціни, думаю, це ідеальна альтернатива білоруській «Мілавіці». А ще — чудовий привід навіть не починати сумувати за білизною, виконаною відповідно до «ГОСТ-івських стандартів».

На кожен день — як на свято

Філософія бренду Rosme водночас проста і вражаюча — це поєднання витонченого дизайну та функціональності. Як-то кажуть, усе для людей. Здавалося б, що тут надзвичайного? Але останні кілька років ми тільки й чули від модних блогерів та консультантів, що у повсякденному одязі зараз головною є не стільки ефектність, скільки утилітарність. Але інколи читачки розуміють це як «Не одягайтеся ошатно, все одно це нікому не потрібно». Більше того — інколи подібний меседж лунає й від самих блогерів.

А що вже казати про білизну: її ж взагалі нібито «не видно». За такою логікою виходить, що обирати речі яскравих тонів або з рясним декором потрібно на великі свята. Але після 24 лютого усі українці зрозуміли, що святом може вважатися кожен мирний день. Так що ставку на красу слід робити навіть зараз. І Rosme у цьому плані допомагає як ніколи. Деякі з моделей навіть частково нагадують спортивні топи, але при цьому у їхньому крої наявні елементи жіночності.

Plus size: все ідеально продумано

А ще мене зараз дуже добре зрозуміють дівчата та жінки із пишними формами, які завжди витрачають купу часу на пошуки бюстгальтерів відповідного розміру. Так ось, розмірна сітка Rosme передбачає чашки від A до Н. Цей момент дозволяє нарешті припинити скаржитися, що «модельєри шиють лише на тростиночок».

Проте великий об’єм чашки — це ще далеко не все. Пишні груди потребують істотної підтримки, бо такий скарб досить таки багато важить. А це означає, що ідеальний бюстгальтер на таку фігуру повинен мати щільні широкі бретелі, широку еластичну корсажну стрічку внизу та закриті чашки с Т-подібними швами. Звучить як вбрання космічного десанту, чи не так? Проте хто ж відбере у жінки бажання виглядати як прекрасна мавка? І у моделях Rosme ми бачимо це поєднання! Простіше кажучи, це такі ліфи, на які ви звернете увагу саме тому, що вони красиві, і вже потім будете оцінювати їхню зручність.

Експерименти з мереживом

Ще одна яскрава прикмета Rosme — велика кількість мережива в окремих колекціях. Ну, це вже ясна річ: ми пам’ятаємо, що майстри навіть мають королівський титул із цього приводу. Але слід відзначити, що такий декор є також на моделях великих розмірів. Компанія робить усе для того, щоб жінка не забувала про свою жіночну природу — бажання виглядати ефектною та звабливою. У деяких моделях застосовано дуже цікавий хід — верхня частина чашки зроблена з мережива або напівпрозорої сітки. Таким чином суто декоративні матеріали стають повноправною складовою частиною білизни. У результаті маємо ефект декольте, коли груди не лише не ховаються — на них робиться акцент.

Інший досить ефектний дизайнерський задум — чашки бра з мереживною серединкою та широкою стрічкою щільної тканини по краях. Це вже не просто натяк — це радикальна заява жінки про те, що груди — це її багатство. А враховуючи те, що така модель виконана також і в екстравеликих розмірах, припускаю, що філософія бренду Rosme передбачає також жіночу сміливість. Що ж, для українок зараз це дуже доречно!

Як бачите, дизайнери продумують кожну деталь для того, щоб забезпечити комфорт та відповідність модним трендам. Чи варто їм слідувати у воєнний час — вирішувати вам. Але у будь-якому разі краще, коли є з чого обирати. І у випадку з Rosme це буде вибір не «між красивим та корисним», а «серед красивих та корисних».

Ідеальні бюстгальтери Rosme для українок!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.