Навіщо потрібні підв’язки на ногу

Трактування, легенди та історичні факти

Дивно, як така маленька і, здавалося б, зовсім непомітна річ, як підв’язка, може мати таку багату і сповнену пристрастей історію. Почнемо з передісторії, походження підв’язок пов’язують із появою перших панчох у Європі. У свою чергу мистецтво в’язання панчох перекочувало до Європи від арабів у 13 столітті. В той час саме підв’язки, а не гумки, використовувалися для фіксації панчох на нозі. Примітно, що підв’язки не були виключно жіночим аксесуаром. Демонструвати красу своїх ніг не соромилися ічоловіків. Власне на той час мода диктувала свої умови – знатні вельможі, дворяни та придворні, одягали ноги в облягаючі панчохи, підв’язані навхрест навхрест. стрічками під колінами. Спочатку підв’язки являли собою стрічки або смужки тканини, пізніше як матеріал став використовуватися шовк. Найкраща тасьма та стрічки для підв’язок закуповувалися в англійському місті Ковентрі та французькому Ліоні. Моду на жіночі мереживні підв’язки, прикрашені бантиками та ажурною вишивкою, ввела фаворитка Людовіка XV – маркіза де Помпадур.

Навколо підв’язок створено безліч легенд, також з підв’язками пов’язані абсолютно реальні історичні факти, квінтесенція яких у сумі перетворила носіння підв’язок у цілу культуру та весільну традицію в США та Європі. Одним з найяскравіших історичних фактів фактів, що стосуються підв’язків, пов’язаний з англійським королем Едуардом Третім. В 1348 король заснував Благородний Орден Підв’язки (The Most Noble Order of the Garter). Навколо створенняОрдену існує кілька міфів, які навіть досвідчені історики не можуть спростувати або впевнено заявити, що це було так. Перша і найромантичніша версія пов’язана зі сценою на балу , де король Едуард танцював із графинею Солсбері. Під час танцю у графині зісковзнула з ноги підв’язка (інтимна частина гардеробу – стрічка, якою підв’язувалися панчохи). У відповідь на таку пікантну ситуацію в залі пролунали смішки. Король підняв підв’язку і зі словами “Нехай соромиться подумав погано про це” (Honi soit qui mal y pense) – пов’язав її… тут думки розходяться: одні стверджують, що на свою ногу, інші – на рукав свогокамзола. Друга легенда, пов’язана з заснуванням Ордену Підв’язки – битва при Хресті в 1346 році, коли сигналом до бою послужила синя стрічка, прив’язана до списа Едуарда III.

Легенди про підв'язки

Випадок з жіночою підв’язкою або стрічкою на спис, або можливо зовсім інша, не менш цікава історія, спричинили заснування Ордену Підв’язки – одного з найстаріших і найвищих лицарських орденів у Європі, а фразакороля “Honi soit qui mal y pense” стала девізом. Орден символізує чоловіче благородство по відношенню до жінки і створений на славу покровителя Англії Святого Георгія, на славу Бога і Пресвятої Діви. Саме ці історичні факти і чудові легенди, заслужили добру славу звичайнісінькою підв’язкою для панчох. Чоловіча мода на підв’язки з часом канула в лету. Сьогодні це аксесуар виключно жіночого гардеробу. Для підтримки панчох замість атласних стрічок стали використовуватися гумки, прикріплені до пояса або спрощений варіант – силіконові стрічки на панчохах. Але народна любов до підв’язок не охолола. Підв’язкивикористовуються як аксесуар для спокушання, надаючи жіночій ніжці ще більшої сексуальності, а образу – особливого шарму. ua/blog/wp-content/uploads/2014/03/podvjazki-na-nogu-01.jpg”>ажурні жіночі підв'язки елемент спокуси

У жіночої підв’язки дуже багато сенсів. Тільки весільні підв’язки нареченої мають два трактування. Аксесуар призначений для нареченого – символізує чистоту та невинність нареченої. Підв’язка нареченої, призначена для гостей, приносить до нихбудинок щастя і плодючість. Жіноча підв’язка може символізувати захист сімейного вогнища. Воїни йдучи на війну, зав’язували на лівій нозі своєї дружини підв’язку, що збереглася з весілля, як амулет, що оберігає від невірності. Багато танцівниць екзотичних танців надягають підв’язку під костюми або на додаток до спідньої білизни, як елемент спокуси та символ бажання. Не зайвим бувають ажурні підв’язки на жінці під час романтичних вечорів або в інтимних іграх. Стільки призначень і смислів, напевно, немає в жодного з предметів жіночого гардеробу. Як то кажуть – “Малий золотник, та дорогий”.

Смотрите подвязки в Интимо:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.