Чому роздільний купальник називається бікіні

Модель роздільного купальника, що нагадує бікіні, вперше була представлена французьким модельєром Жаком Хеймом у травні 1946 року, у місті Канни. Купальник складався з двох частин – верху та низу, і ніс символічну назву “атом” – найменший купальний костюм у світі. Нижня частина купальника (короткі шортики, плавки чи спідниця) була досить широка та закривала лінію талії. У той час, коли у світі пляжної моди царював закритий купальник, роздільний “атом” був досить сміливим і зухвалим рішенням.

a href=”//www.intimo.com.ua/blog/wp-content/uploads/2014/03/kupalnik-bikini-01.jpg”>перші роздільні купальники

ЖакХейм був не єдиним, у чию світлу голову прийшла ідея розгорнути пляжну моду на 180 градусів. Француз Луї Реар, за фахом інженер-механік, виявився винахідливішим чи точніше більш спостережливим. На пляжах Сен-Тропе він зауважив, що жінки підвертають краї купальника, відкриваючи живіт і стегна для кращої засмаги. Підслухавши розмови, він зробив висновок, що жінки не зовсім задоволені тим, що постійно доводиться підвертати купальник, а також тим, що засмага лягає на тіло не так рівно, як хотілося б. Погодьтеся, щоразу підвернути купальник тютелька практично неможливо. Ця інформація надихнула Луї Реара на вдосконалену модель купальника. Можливо, тоді він навіть не уявляв, щоздійснить справжню революцію у світі пляжних костюмів.

Інноваційна модель складалася з 4-х трикутників, форма купальника загалом займала всього 30 кв. дюймів. Існують чутки, що його можна було просмикнути через обручку. Купальник отримав назву “бікіні”, на честь однойменного атолу у Тихому океані, де Сполучені Штати Америки проводили ядерні випробування. Офіційним днем народження бікіні вважається 5 липня 1946 – дата, коли модель була вперше представлена в ЗМІ. Всього чотирма днями раніше в лагуні атола Бікіні була випробувана найпотужніша атомна бомба. В результаті назва купальника асоціативно була пов’язана з атомним вибухом, в даному випадку з вибухом радості та захоплення у жінок. Революційний підхід Луї Реара полягав у тому, що він першим оголив жіночий пупок, який до цього був цнотливо прикритий плавками з високою талією або закритими купальниками. Суворі звичаї того часу заважали популяризації бікіні. Здавалося, Париж – світова столиця моди та краси, але навіть тут Луї Реар марно намагався знайти манекенницю, готову на фотосесію в такому відвертому купальнику.На допомогу прийшла танцівниця екзотичних танців Мішель Бернардіні. листів, адресованих Мішель.

Роздільнийкупальник бікіні

Подібна відвертість викликала цілу бурю емоцій. Спочатку бікіні був під забороною в Італії, Іспанії, Бельгії та ряді інших країн. одягнути на себе подібну річ” – це та інші занудні висловлювання летіли на адресу бікіні. Незважаючи на обурення серед пуританської громадськості, європейські та голлівудські актриси (Брижит Бордо, Мерилін Монро) піднімали свої рейтинги фотосесіями в бікіні, дефілювали по пляжу та засмагали у відвертих , ігноруючи засудження та закиди. У 1951 році у Великій Британії було організовано перший у світі фестиваль бікіні. Організатором виступив ЕрікМорлі, на той час рекламний агент мережі популярних танцювальних та нічних клубів Лондона. Як реклама закладів не тільки в Англії, а й у всьому світі, він запропонував провести перший Всесвітній конкурс краси, де демонструватимуться найяскравіші та найінноваційніші моделі купальників, а також дефіле в нарядах від наймодніших і трендовіших британських дизайнерів. Щоб конкурс не перетворився на звичайний показ мод, Морлі запропонував у фіналі шоу обирати переможницю. Організацію та кастинг моделей він також взяв на себе. Слід зазначити, що конкурс планувався як одноразова рекламна акція. У результаті шоу пройшло чудово, а преса назвала дійство – “Міс Світу”. І донині конкурс проходить щороку, а постійними глядачами є мешканці понад 200 країн.світу. Повертаючись до початку – саме конкурс у купальниках бікіні, викликав ажіотаж і ще більший інтерес до нової моделі купальника.

.ua/blog/wp-content/uploads/2014/03/kupalnik-bikini-02.jpg”>купальник бікіні з ущільненою чашкою

Бікіні продовжувало свою тріумфальну ходу світом. Навіть через 11 років бікіні залишалося свого роду амулетом і гарантією успіху в шоу-бізнесі та кіноіндустрії. У 1962 році на екрани виходить кінострічка “Доктор Ноу” – перший фільм про Джеймса Бонда. Швейцарська актриса Урсула Андресс, яка зіграла роль пірнальниці за черепашками, досі вважається найсексапільнішою.подружкою Джеймса Бонда. І все завдяки знаменитій сцені, де вона виходить із моря в сліпучому білому бікіні. У свою чергу кінострічка започаткувала цілу серію фільмів про секретного агента 007, який перебуває на службі в британській розвідці МІ6. Через 40 років, на одному з аукціонів бікіні пішов з молотка за 60 000 доларів. У лінгвістичні словники англійської мови слово бікіні було введено лише 1969 року. 1994 року бікіні було оголошено офіційною уніформою для пляжного жіночого волейболу. Парад бікіні в Йоганнесбурзі в 2009 році завдяки своїм масштабам було занесено до Книги рекордів Гіннеса. Протягом 67 років бікіні практично не залишає золотий п’єдестал у світі пляжної моди, і залишається одним із найпопулярніших моделей за всю історію купальних костюмів.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.