Навіщо потрібна підв’язка нареченій

ще в XIV столітті вважалося, що клаптик одягу нареченого або нареченої приносить у будинок любов і удачу. Не дивно, що на весіллях кожен гість хотів залишити шматочок щастя і для себе. Щоб молодята не йшли зі свята, в чому мати народила, були придумані весільні аксесуари, якими наречені могли “пожертвувати”. Раніше це була лише підв’язка нареченої, сьогодні до неї додалися букет нареченої та бутоньєрка нареченого. У свою чергу, для нареченого підв’язка нареченої символізує їїнезайману красу, невинність і цнотливість, відповідно, є дуже особистим і значущим атрибутом. У результаті, щоб усім догодити і дотриматися традиції, було прийнято оптимальне рішення надягати 2 підв’язки на весілля – одну для гостей, другу для нареченого.

підв'язка нареченої символ незайманої краси

Вдягати підв’язки слід у правильномупорядку. Одна підв’язка призначена виключно для нареченого, вона одягається першою (верхня) і має бути обов’язковим атрибутом весільного гардеробу нареченої. Наречений знімає аксесуар із ніжки нареченої в першу шлюбну ніч. Друга підв’язка призначена для неодружених гостей і пов’язана з традицією “кидання підв’язки”, відповідно одягається другою і має бути нижньою. Головне, щоб наречений на радощах не переплутав. Нижня для гостей, верхня – для себе. Підв’язки можуть бути абсолютно однаковими або відрізнятися за стилем. Якщонаречена для першої шлюбної ночі планує переодягнути спідню білизну, підв’язка призначена для нареченого повинна збігатися за стилем та кольором з нижньою білизною для шлюбної ночі. В ідеалі слід знайти золоту середину, так як дуже символічно одягнути підв’язку до весільної церемонії і не знімати її аж до шлюбної ночі. Отже, надягати обидві підв’язки слід весіллям, а знімати: першу (щасливу) – на урочистості, другу (медову) – під час першої шлюбної ночі. Обидві підв’язки знімає наречений. Весільні підв’язки нареченої надягають на праву ногу вище за коліно.Стиль підв’язки повинен гармоніювати з тандемом – панчохи та туфлі. Найзручніші та найпрактичніші – весільні підв’язки на гумці. Як декоративні прикраси використовується бісер, стрічки, оксамит, стрази, вишивка, квіти, кільця і так далі. Підв’язка може бути виконана з шовку, атласу, бавовняного мережива та органзи. звичай, який із задоволенням використовують багатомолодята на весіллях.

Підв'язка нареченої на весіллі

Як відбувається весільна традиція “кидання підв’язки” Нижню підв’язку наречений знімає з ніжки нареченої наприкінці свята, перед киданням букета нареченої. Знімати її можна будь-якими способами. Якщо наречена не з сором’язливих – звичай відбувається за наступним сценарієм. Після того як весільний тортрозрізаний і гості насолодилися солодким столом, оголошується урочистий момент – наречена ставить свою ніжку на стілець, піднімає поділ сукні і наречений зубами акуратно стягує підв’язку, покриваючи при цьому ніжку коханої дружини поцілунками.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.