Як вибрати бралет, що справді вам пасуватиме

Як вибрати бралет, що справді вам пасуватиме

Цей фасон бюстгальтера за останні роки наробив багато шуму та став одним із найбажаніших предметів білизни для багатьох жінок. Воно й не дивно, адже відчуття комфорту перетворилося з тренду на справжню філософію. Мова йде про м’які бралети, що не мають кісточок та сідають точно по тілу. І ця модель дійсно може підійти будь-кому, незалежно від статури та розміру грудей. Важливо лиш знати деякі тонкощі: у них ми зараз і розберемося.

  1. Чим бралет відрізняється від інших бюстгальтерів без кісточок?
  2. Бралет або спортивний бюстгальтер?
  3. Бралет як бюстгальтер для сну
  4. Бралет: на що звернути увагу під час вибору
  5. Чи підійде бралет для великих грудей?

Чим бралет відрізняється від інших бюстгальтерів без кісточок?

Передусім, пам’ятайте, що бралетом може вважатися не кожен безкісточковий ліф. Зазвичай, коли люди говорять про «бюстгальтери без кісточок», вони мають на увазі ті, що призначені безпосередньо для заміни моделей на кісточках. Такі варіанти сильно структуровані, щоб забезпечити грудям підтримку. Вони мають формовану чашку, а іноді навіть вкладні push up (такі версії є у брендів Anabel Arto та Marc & Andre). Крім того, в них обов’язково передбачені застібка та регульовані бретелі.

Власне, бралети є різновидами безкісточкових бюстгальтерів, але їхні виробники роблять ставку насамперед на комфорт. Основні характеристики цього фасону — вільний крій та легка підтримка. Груди в них мають більш природний і невимушений вигляд завдяки відсутності формованих чашок. Нерідко бралети шиють навіть без підкладки: вони вважаються класичними.

Крім того, бралети зазвичай сильніше націлені на модниць, ніж класичні бюстгальтери. Від сезону до сезону дизайнери роблять їх дедалі схожішими на елементи видимого одягу: наділяють їх фігурними спинками з мережива чи стропів, комбінують матеріали, експериментують із принтами тощо. Справа дійшла до того, що бралет стали розглядати як функціональну білизну — ту, яку можна включити в загальний look, щоб її було видно під прозорою блузкою, відкритою сукнею або розкритим жакетом.

А деякі з них є досить самостійними і можуть виступати у ролі акцентних кроп-топів. До речі, запит на універсальність гардероба також часто лунає в нинішніх умовах. Наприклад, жінки, які багато подорожують, не завжди хочуть везти із собою по дві валізи з одним лише одягом.

Бралет або спортивний бюстгальтер?

Тут все залежить від того, чим саме ви займаєтеся, та наскільки інтенсивно. Наприклад, для помірної йоги вам цілком вистачить і бралета, якщо він досить еластичний. А ось для пробіжки, фітнесу, великого тенісу та інших рухливих активностей будь-яким бюстгальтером без чашок ви вже не обійдетеся. Зрештою, гравітацію ніхто не скасовував. А у спортивних бюстгальтерах, на відміну від бралетів, передбачені спеціальні чашки, що запобігають руху та небажаним «стрибкам».

Бралет як бюстгальтер для сну

А тут якраз усе гаразд: м’які неструктуровані бралети ніби створені для відпочинку. І неважливо, спите ви спокійно чи крутитеся — головне, вибирати максимально гладеньку модель з мінімумом декору, щоб він вам не заважав. Найкраще віддати перевагу тканинам, які добре відводять вологу. Оптимальний вибір — бавовняні бралети Fleri, Si e Lei та Ysabel Mora.

Чи варто одягати на ніч навіть такий м’який бюстгальтер — це вже справа звички. Деякі піжами настільки м’які, що не хочеться створювати зайвих бар’єрів між тілом та тканиною. Втім бралет іноді чудово замінює піжамний верх, якщо у квартирі досить тепло.

Бралет: на що звернути увагу під час вибору

Стиль

Цей фактор залежить від особистих уподобань, загального стилю гардероба і, звичайно, від настрою. Так, бажання зіграти на контрастах текстур і продемонструвати ніжність натури приведе вас до бралетів з мереживного полотна. Образ фатальної спокусниці допоможуть створити зухвалі моделі, де мереживо або сітка поєднуються зі стропами чи перехрещеними бретелями (дивіться колекції брендів Orhideja або Gracija Rim). Любителькам рокерського стилю та гранжу є сенс звернути увагу на варіанти з ремінцями, сітчастими вставками і навіть імітацією заклепок (буває й таке!) Ну, а гладенькі однотонні бралети за бажання можна поєднувати навіть із класичним піджаком. Вирішуйте самі, в якому стилі вам буде комфортніше.

Склад тканини

Якщо у нас немає додаткових елементів підтримки, то логічно, що фіксація грудей більшою мірою залежатиме від матеріалу, з якого пошитий бюстгальтер. Зокрема, еластичні тканини, як-от лайкра чи спандекс, підтримують не так сильно, як матеріали, які менше тягнуться, наприклад, нейлон.

Звісно, власниць компактних грудей еластичність тканини бюстгальтера турбує не так сильно. Але якщо у вас великі груди, краще віддати перевагу нерозтяжним тканинам, оскільки вони сильніше стабілізують груди (тобто «близнята» менше підстрибують і не зміщуються під час руху).

Корсетний ремінь

Це смужка, яка проходить безпосередньо під грудьми. Вона може складатися з основного матеріалу бюстгальтера або являти собою широку гумку. І тут якраз навпаки: що еластичніший матеріал, то інтенсивнішою буде підтримка. Експерти рекомендують шукати моделі з еластичною стрічкою завширшки щонайменше 2,5 см (таку пораду, зокрема, можна зустріти у книзі Єне Лучані The Bra Book).

Бретелі

Чим вони ширші, тим більший підйом грудей забезпечують і, отже, більшу загальну підтримку порівняно з тонкими лямками. Еластичність і тут відіграє роль: чим щільніші бретелі, тим надійніша фіксація (і дамам із пишними грудьми варто взяти цей момент до уваги).

Застібка

Спочатку бралети виготовлялися без застібки і вдягалися через голову, як майки абощо. Проте реальність та ринок диктують свої закони. Врешті-решт, існує багато типів фігур з безліччю нюансів: розмаїття жіночих тіл не обмежується стандартною розмірною лінійкою. Все ж наявність гачків на спинці (одного або кількох рядів) гарантує більш індивідуальну посадку. В той же час цільні бралети без застібки дають те унікальне відчуття «другої шкіри». Такі моделі є зручними навіть для сну.

Дуже зручні мереживні бралети без застібок ви знайдете у американської марки Hanky Panky та Anabel Arto.

Чашки

Замість формованих чашок з пінопоролону, які ви можете побачити у бюстгальтерах на кісточках і деяких безкісточкових, бралети часто складаються з одного шару тканини. Вони не мають вставок і часто йдуть навіть без підкладки. Ця деталь робить фасон особливо зухвалим, навіть революційним.

Деякі бренди пропонують бралети з підкладкою, деякі навіть передбачають і кишеньки для невеликих вкладнів, які можна вставляти чи виймати за бажанням. Такі варіанти ближчі до звичних бюстгальтерів без кісточок: вони формують груди більш чітко, ніж відверті напівпрозорі моделі. Таку конструкцію ви знайдете в тому числі у мереживних бралетах (дивіться колекції латвійських брендів Orhideja та ZeBra).

Експертна порада:

Леся Наказна,
експертка Intimo.ua

Якщо в вашому гардеробі ще немає бюстгальтера форми бралет, то раджу спробувати саме цей вид з трьох причин: по-перше, неймовірно зручна форма, видовжені та розширені бретелі забезпечують надійну підтримку бюста. Внаслідок форми і широкої боковинки, модель підійде на будь-яку форму грудей і буде формувати витончений силует. А головне — повна невагомість на тілі. З власного досвіду рекомендую звернути увагу на моделі бралет від Leilieve та Si e Lei. Впевнена, що дана форма стане однією з найулюбленіших!

Розмір

Бралети європейських та американських брендів зазвичай продаються у так званих альфа-розмірах — тобто тих, що позначаються літерами S, M, L тощо. Деякі бренди на своїх сайтах пропонують зведені розмірні таблиці, які допомагають зіставити звичний для вас розмір бюстгальтера (з чашкою та об’ємом) та універсалізований альфа-розмір.

Чи підійде бралет для великих грудей?

І тут на власниць пишних форм чекає сюрприз. Здавалося б трикутники тканини без підкладки можуть підтримати лиш груди такого розміру, які не потребують підтримки. Проте зараз дизайнери стали частіше прислухатися до бажань жінок plus size. Наприклад, у бренду ZeBra в лінійці бралетів розмір чашки доходить до F, а в Orhideja і Marc & Andre — до D (а «четвірка» в нас також вважається немаленьким розміром).

У бралетах для пишних грудей підтримка здійснюється за рахунок кількох моментів:

  1. Бретелі широкі, або розташовані хрест-навхрест, що рівномірно розподіляє навантаження по спині.
  2. Високо розташовані чашки: під час примірки верхівки «трикутників» розташовані трохи нижче ключиць.
  3. Широка і дуже еластична корсетна стрічка.
  4. Невеликі бічні кісточки. Це робить моделі plus size несхожими на звичні бралети, зате гарантовано забезпечує грудям підтримку.
Підібрати бюстгальтер бралет на Intimo.ua:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.