Мода ближче до тіла: білизняні тренди 2024 року

Мода ближче до тіла: білизняні тренди 2024 року

Перший місяць року для багатьох є стимулом запровадити у своєму житті щось нове. Записатися на мовні курси, розпочати нарешті ходити до спортзалу або змінити імідж — повністю чи хоча б частково. І для тих, хто до радикальних модних кроків не готовий, є гарна новина: нова білизна також відноситься до зміни гардеробу. Розглянемо 10 білизняних трендів 2024 року, які ви охоче поселите у своїх шафках.

  1. Курс на гламурні нульові
  2. Білизняний стиль в одязі
  3. Коктейль тканин
  4. Стрепи та імітація ременів
  5. Асиметричність та вирізи
  6. Графічність
  7. Яскраві кольори та неон
  8. З високим вирізом: трусики і не тільки
  9. Атласний блиск
  10. Панк рококо
  11. Аксесуари на перших ролях

Курс на гламурні нульові

«Поверніть мені мій 2007-й», — жартують у соцмережах ті модниці, у яких на 2000-ні припали роки безтурботного студентства. Але нинішні тенденції дозволять їм ностальгувати не тільки на словах. Усім охочим надається шанс зіграти в гламур та стилізувати образи у дусі 2000-х.

Перенести цей настрій з одягу на білизну неважко. Отже, всі навколо в захваті від джинсів з низькою посадкою — тож шукайте під них трусики, що сидять на стегнах.

До зухвалих мініспідниць а-ля Брітні Спірс і Крістіна Агілера варто підібрати стрінги. З тією різницею, що порівняно з 2000-ми ми більш усвідомлено ставимося до власних тіл і стали більше думати про зручність крою та м’якість тканин. Наприклад, у Jadea є навіть такі зразки «комфортного сексі», як безшовні бавовняні стрінги, а в Ysabel Mora — такі ж безшовні із суміші бавовни з модалом.

Також одним із трендів початку тисячоліття був «космічний» look: лаконічні прямі силуети, металізовані текстури, мінімум деталей в оздобленні. Усе це можна відшукати і серед білизни. Найкраще під опис space style підходять комплекти V.I.P.A. з лінійки Elizabeth і Leilieve з лінійки Royale з блискучим напиленням (ми ні на що не натякаємо, але в останній названій колекції представлено якраз моделі насичено-синього і золотисто-жовтого кольорів).

І навіть аналог тотал деніму в білизні можна зустріти. У бренду Mememe є ціла серія топів та трусиків з найрізноманітнішими джинсовими принтами.

Білизняний стиль в одязі

Як то кажуть, ніколи такого не було — і ось вам знову. Ця тенденція перейшла з минулого року, і здається, вона з нами ще надовго. І якщо бралет напоказ під розкриту сорочку чи піджак нас уже не дивує, то «безштанні» образи поки що сприймаються як епатаж. Ще б пак, коли Кайлі Дженнер у трусиках-сліпах поверх чорних колготок розгулює теплим Лос-Анджелесом, це зовсім не те саме, що їхати в таких самих трусиках, скажімо, в київському метро у січні.

Втім, українські Instagram-стилісти все частіше радять дочекатися тепла і таки поекспериментувати з образом без низу. Для впевненості можна одягнути боді, яке все-таки ближче до звичайного одягу. Звертайте увагу на «небілизняні» моделі з верхом у вигляді футболки (Doreanse) чи лонгсліва (Totalfit, Key, Jiber) або навіть блузки з мереживним декором (Anabel Arto). Додаємо довгий верхній шар (пальто або товстий кардиган), високе взуття або гольфи — і можна вирушати на вулицю ловити здивовані погляди. Якщо, звісно, вистачить сміливості.

Коктейль тканин

Передусім, це поєднання прозорих і непрозорих матеріалів. І саме рівноправне поєднання, а не використання одного для оздоблення іншого. Сітка + мереживо, сітка + еластичне полотно, вишивка поверх сітки — такі мікси дають змогу створити цікавий об’ємний ефект, надати білизні вишуканості.

Стрепи та імітація ременів

Цей тренд також перейшов у білизну зі сфери одягу. Так, у модних показах, розрахованих на весну-2024, дизайнери пропонують активно включати до гардеробу ремені. Ремені будь-якої ширини, з будь-якого матеріалу — чи то широкі пояси-баски, як у Max Mara, чи тонкі декоративні ланцюжки, як у Bluemarine або Moschino. Стилісти не відстають і рекомендують комбінувати по кілька ременів відразу.

Коли ж мова заходить про білизну, цей тренд виражається стрепами на всіх можливих ділянках тіла: також чим більше, тим краще. Бюстгальтери з фігурними переплетеннями з тонких бретелей на спинці та в декольте? Чудово! Подібні речі вам запропонують Anabel Atro (колекція Idol) і Orhideja. Стрепи поєднують у собі естетику та функціональність: химерні конструкції водночас добре підтримують груди.

Смужки на боках боді чи трусиків? Ще краще, ще спокусливіше! Наприклад, подивіться на моделі бренду V.I.P.A. (колекція Chicago). І ясна річ, у створенні образу femme fatale не обійтися без гартерів на ноги та декоративних бретелей з чокерами (перегляньте асортимент марок Gracija Rim, Anabel Arto та колекцію Elixir від V.I.P.A.).

Білизну зі стрепами можна носити і як повсякденну, і у особливих випадках, коли хочеться відчути себе розкішною і спокусливою — до речі, настрій якраз у дусі нульових.

Асиметричність та вирізи

Вирізи на боках трусиків з високою талією, боді, що нагадують купальник монокіні або зшиті між собою кілька мереживних трикутників… У тренді все, на чому затримується око, що хочеться розглядати. Ця тенденція сама по собі є експериментом, як з боку дизайнерів, так і з боку споживачок. І вибір жінок на користь такої білизни символізує сміливість, креативність і жагу до нових вражень.

Графічність

Прийом, який змушує жінок забувати про невдоволення своїми тілами. Адже лінії крою та оздоблення, проведені у правильних місцях, коригують статуру без зусиль. Зазвичай для цього використовується контрастний кант на світлій або напівпрозорій тканині (до цього часто вдаються дизайнери брендів Anabel Arto і ZeBra).

Як це працює? Наприклад, обшивка кантом по краю чашок бюстгальтера формує груди, візуально збільшує їх. У створенні силуету допомагають також елементи іншого кольору або з іншої тканини. Так, бічні вставки на трусиках з темнішого матеріалу, ніж основний, маскують повні стегна. А діагональні трикутні вставки-промінчики, навпаки, розширюють стегна, підкреслюючи талію.

Аналогічно з талією «працюють» лінії на боках боді, що формують бажаний силует «пісочний годинник» (зразки ви знайдете у словенського бренду Lisca і румунських Prelude і Jolidon).

Експертна порада:

Леся Наказна,
експертка Intimo.ua

Спідня білизна вже давно стала повноцінним учасником сучасного міського гардеробу. Її вже не приховують, а вишукано вписують у модні образи. «Must have» серед трендів на білизну для жінок – це боді.
Їх потрібно носити не під блузи або топи, а замість них, що дозволяє створювати ефектні образи. Раджу звернути увагу на мереживні боді Doreanse та моделі в трендових кольорах і яскравих принтах від Totalfit.

Яскраві кольори та неон

Це також деякою мірою ностальгія, але вже за палітрою 90-х. Тоді у молодіжну моду увірвалися стрейчеві комплекти неонових салатового, жовтогарячого та рожевого кольорів. Але у сучасному переосмисленні яскраві кольори не обов’язково мають бути такими хімічно яскравими. Цілком достатньо, щоб вони привертали увагу та радували око, коли ви дивитеся на себе у дзеркало. Серед цікавих прикладів — серія білизни Cooper від каталонського бренду Andres Sarda, де мереживо яскраво-салатового кольору поєднується з чорною сіткою чи шовковистою тканиною.

Тренд на соковиті барви демонструє жагу жінок до самовираження. Поступово ми розуміємо, що білизну можна обирати за власними правилами, не орієнтуючися, передусім, на те, щоб сподобатися комусь іншому. Кольорова білизна працює як модний вітамін: вона створює настрій та надає впевненості. Це той дивний момент, коли результат видно, а причину — ні.

У палітрі 2024 року від Pantone є сенс звернути увагу на такі кольори:

  • Rooibos tea (чай ройбуш) — насичений червоний з деревними нотками;
  • Orangade — м’який та збалансований червоно-помаранчевий;
  • Desert flower — теплий рожевий;
  • Pastel Lilac – світло-бузковий;
  • Capri – яскраво-блакитний;
  • Mint – м’ятно-зелений;
  • Lemon drop – лимонно-жовтий;
  • Marlin – насичений синій.

Червоне — то любов

Тренд на червоні колготки з’явився в Instagram торік у грудні. Те, що почалося як різдвяні фотосесії, перетворилося на елемент нової естетики. У Pantone з цього приводу мовчать як риби, але експерти у царині цифрового контенту стверджують, що «зачервонити» стрічку у соцмережах — це цілком на часі.

Єдиного правильного відтінку нам не дають. Можна сміливо приміряти варіанти різної насиченості, які знайдете: від винного до гранатового (є у brabrabra та Trasparenze) до полунично-червоного (Miss Marilyn). Якщо ви цінуєте системність у всьому, можете підібрати ще й білизну у червоній гамі: слідувати трендам — то вже по повній!

З високим вирізом: трусики і не тільки

Головний аргумент на користь таких вирізів — вони подовжують ноги. Як наслідок — почуття впевненості та комфорту протягом дня. А ще трусики з високими вирізами універсальні, і їх можна носити з різними одягом — від джинсів до суконь. Вони доступні в широкому діапазоні кольорів і візерунків, з різних матеріалів, від бавовни до мережива.

Більш радикальна версія тренду втілена у деяких боді: там вирізи сягають талії, а інколи доходять майже до грудей (такі варіанти є у лінійках Totalfit). Менш епатажні вирізи, але досить відкриті для ніг — у боді brabrabra і Anabel Arto.

Атласний блиск

Блискучий шовк та атлас завжди асоціювалися з елегантністю та вишуканістю, і у 2024 році нам пропонують додати трохи цієї розкоші у повсядення. До категорії блискучих тканин відноситься не лише чистий шовк, а й тканини з його вмістом, а також різновиди модалу і синтетичні суміші. Гладенька, шовковиста текстура не тільки виглядає неймовірно сексуально, але й божественно відчувається на шкірі.

Панк рококо

Естетика Punk Rococo поєднує у собі, на перший погляд, важко сумісні речі: демонстративну кокетливу ніжність та зухвалий нуарний бунт. Прояви цього стилю можна було побачити на модних показах другої половини 2023 року. Так, у Moschino панк рококо проявився у великій кількості ультражіночних бантів та воланів. А Simone Rocha та Dior відверто надихалися готикою, представивши сукні, подібні до весільних, із численними шарами тюлю та мережива, поєднавши їх із чорними аксесуарами — рукавичками, ременями тощо.

Усі ці елементи дуже легко відшукати у білизняних колекціях:

  • поєднання пастельних кольорів і чорного оздоблення (дивіться спокусливі лінійки Gracija Rim та Orhideja);
  • застосування напівпрозорих матеріалів — сітки, мережива, органзи;
  • мікси стилів: у Anabel Arto можна побачити комбінацію класичного мережива та брутальних стрепів.

Аксесуари на перших ролях

Мова саме про білизняні аксесуари — підв’язки, гартери, панчішні пояси, знімні декоративні бретелі. Бренди все частіше додають ці милі дрібниці до нових колекцій. Причому функціональна складова нерідко відходить на другий план. Адже багато виробників панчіх зараз додають до свої виробів силіконові смужки, які липнуть до шкіри, через що відпадає необхідність в особливій підтримці. Натомість пояс стає пікантним доповненням до образу: стає шиком підібрати його в колір трусиків (комплекти в ідентичній стилістиці пропонують brabrabra, Anabel Arto, Leilieve, Marc & Andre).

Загалом білизняні аксесуари зараз користуються популярністю. І купують їх не тільки для зваблювання, а й для настрою. Доходить до того, що жінки, які займаються танцями на пілоні, доповнюють тренувальні костюми гартерами (що зайвий раз доводить зносостійкість цих деталей).

Як бачимо, висока мода та мас-маркет пропонують нам тенденції на будь-який випадок. Можемо і повеселитися, і згадати минуле, і пофліртувати, і навіть шокувати когось своєю неземною красою. Нехай цьогоріч у вашому житті буде місце лише для приємних емоцій!

Підібрати жіночу білизну:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.