Умовні позначення на ярликах одягу

Нещодавно ми розповідали вам про секрети бірочок з рекомендаціями щодо догляду за предметами гардеробу, які на заводі-виробнику пришиваються до кожної речі. ярлик Але допитливі очі наших постійних покупниць розгледіли на кофтинках, маєчках, свитерочках та іншому одязі та інші позначення, які їх вкрай зацікавили. Це умовні позначення, що вказують на склад тканин, з яких вона виготовлена. Можна було б порахувати цю інформацію несуттєвою, але іноді бірочки з рекомендаціями з прання, прасування і т.д. ми зрізаємо, а маленький квадратик із парою латинських літерзалишається. І коли виникає питання, за якої температури і чим прати обновку, саме вони допомагають зробити це правильно і дбайливо, не зіпсувавши річ. Спеціально для вас ми наводимо таблицю кодів з розшифровкою складу тканин англійською та російською мовами.

< td>CC

tr>

< td>MG

< td>Paper

< td>Триацетат

КодАнглійське значенняПереклад українською
ABAbaca (Manila hemp)Манільська пенька
ACAcetatАцетат
AFOther FibresІнші волокна
AGAlginateАльгінат
ASAsbestosАзбестове волокно
CATrue hempПенька
Coir(coconut)Кокосове волокно
CLChlorofibreХлоридне волокно
COCottonБавовна
CUCupro

Медь
EAElastanЕластан
GLGlass FibreСкловолокно
HAHairВолос
HEHenequenМексиканський сизаль
HLCotton Linen UnionСмесове волокно льон+бавовна
JUJuteДжут
KEKenaf (Hibiscus hemp)Кенаф
KPKapokКапок (розт. пух)
LIFlaxЛьон
MEMetal, MetallisedМеталеве, металізоване волокно
MagueyМексиканський сизаль “Мегі”
MOModalМодал(довговолокнистий бавовна)
PANylonНейлон, поліамід
PBPolycarbamidПолікарбамід
PCAcrylicАкрил< /td>
PEPolyethilenПоліетилен
PIЦелюлозне волокно
PLPolyesterПоліестер
PPPolypropyleneПоліпропілен
PRProteinПротеїн
PUPolyuretanПоліуретан
RARamieВолокно з китайської кропиви
SESilk Шовк
SISisalСизаль (оброблені волокна текст-их агав)
SNSunnІндійська пенька
TATriacetat
TRUnspecified Composition Невизначені волокна, малічастки
TVTrivinylТривініл
VIViscoseВіскоза
VYVinylВініл
WAAngoraАнгора
WBBeaver

Бобер
WGVicunaЛама-Вікунья
WKCamelВерблюд
WLLama Лама
WMMohairМохер
WOWoolШерсть
WPAlpacaАльпака
WSKashmirКашемір
WTOtter

Видра
WUGuanacoЛама-Гуанако
WVFleece WoolФліс
WYYakЯк
А тепер трохи загальної інформації, що стосується догляду за найбільш е поширеними видами тканин:
  • бавовняні речі можна пратиуніверсальними засобами як руками, так і в машинці, вони здатні витримати будь-яку температуру аж до кип’ятіння, але можуть «сідати», зменшуючись у розмірі на 3-5%;
  • максимально делікатного обігу потребують речі з шовку – прати їх можна тільки вручну, при температурі не більше 30 градусів і лише спеціальними засобами. Замочувати шовк не можна, високих температур він не переносить, кольорові речі прати рекомендується окремо; для вовни підходить ручне прання (якщо машинка має спеціальний делікатний режим) , Можна скористатися ним). Температура прання не вище 30 градусів, використовуються миючі засоби для шерсті. Віджимати вовняні речі потрібно легко, бажано загорнувши при цьому в махрову тканину. Сушити їх краще у горизонтальному положенні,розклавши на складеному в кілька шарів рушник; віскоза, модаль, рейон прати краще вручну прохолодною водою з використанням м’яких засобів. Речі можуть дати усадку до 7%; можна витирати в машинці при температурі до 40 градусів. Гладити дуже обережно і тільки у разі крайньої необхідності (тканина може розплавитися).
Ще трохи корисної інформації

які, тим щонайменше, несуть у собі дуже важливу для покупця інформацію. Так, наприклад, матеріал, стійкий до утворення катишків і звалювання, забезпечується биркою з написом Antipillingtreatment. Речі з позначкою CottonCanvas мають вітрозахисні властивості. Cotton Combed — це особливо м’яка бавовна, яка хороша як для спідньої білизни, так і для пошиття одягу для найменших. Напис ESP (Extra Stretch Polyesterfiber) говорить про те, що матеріал стійкий до дії хлору і не вигоряє під прямим сонячним промінням. Polyester Microfiber добре захищає від дощу та вітру. Polyesler Polar Fleece міцна тканина з відмінними теплоізоляційними властивостями. бирки Взагалі прагнення дізнатися про свої речі якнайбільше — це корисна якість. Володіючи інформацією про властивості тканин, склад та особливості догляду, ви будете носити їх довго та із задоволенням.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.