Цікава інформація про колготки

Надягаючи колготки, ви навряд чи замислюєтеся про те, з якими складнощами стикалися люди, які придумали цей предмет одягу і зробили їх неодмінною частиною жіночого та дитячого гардеробу. Колготки з’явилися порівняно недавно — минуло трохи більше півстоліття з моменту створення першого екземпляра. Але їх винаходу передував тривалий процес еволюції: за 400 років шкарпетки поступово перетворилися на гольфи, потім на панчохи… Потім деякі дами виключно для зручності почали пришивати бавовняні панчохи до трусиків. І лише в другій половині XX-го століття з’явилися ті колготки, які сьогодні такі звичні для будь-якої жінки.

Хто винайшов колготки

Напитання, хто вигадав колготки, зазвичай відповідають: Ернест Дж. Райс. Вважається, що саме цей заповзятливий американець є автором даного винаходу. Принаймні патент на колготки належить Райсу і був оформлений ним офіційно ще 1956 року. Проте деякі джерела схильні віддати авторство іншому мешканцю Сполучених Штатів — Олену Генту з Північної Кароліни. Він був власником невеликої панчішної фабрики в містечку Альтамашоу, а колготки вигадав на прохання своєї вагітної дружини. Жінку вкрай пригнічувала необхідність носити в її положенні звичайні панчохи — адже кріпити їх доводилося до еластичного поясу, що стискає живіт. Бажанапозбавити недовірливу дружину від її страхів, дбайливий чоловік разом із фахівцями свого заводика виготовив перші в історії колготки. Пошиті вони були із досить товстої (70DEN) тканини під назвою «трико». Але вже через кілька місяців, коли Гент зважився на масове виробництво новинки, її верхню частину виготовляли з нейлону щільністю 40DEN, а нижня була значно тоншою – від 15 до 20DEN. Заради справедливості варто згадати і такі імена, як Джуліан Хейл — вчений, що в 1939 році подарував світу нейлон, і преподобний Вільям Лі, який у далекому 1589 винайшов в’язальну машину. Без них поява колготок була б неможливою.

Капронові колготки

Іноді,коли ви моторошно спізнюєтеся і намагаєтеся одягнутися якнайшвидше, колготки рвуться. Сокрушено дивлячись на петлю, що безповоротно тікає, ви в серцях вигукуєте: і хто тільки придумав ці капронові колготки. колготки з панчохами У той же час жодна жінка не відмовиться від цього предмета гардеробу, навіть якби й хотіла. Адже одягати вечірню сукню чи діловий костюм без колготок — верх непристойності! Але хто ж придумав? Про колготки ви вже обізнані, а капрон винайшов німецький учений Пауль Шпак 1938 року. Але він лише знайшов спосіб синтезувати цей новийполімер, а капронові нитки навчилися робити значно пізніше – 1952 року, теж у Німеччині. Фірма, яка розробила технологію виготовлення капронових панчох і колготок, здорово насолила монополістам ринку — французькій корпорації Дюпон, яка запатентувала нейлон і одержує відмінні прибутки від виробництва нейлонових виробів. Прогрес у розвитку панчішно-шкарпеткових виробів в цілому та колготок зокрема після винаходу капрону було вже не зупинити.

Колготки в сітку, з візерунком і невидимі

Сьогодні виробники випускають стільки моделей колготок, що при бажанні можна подарувати упаковці кожній жінці у великому мегаполісі, і всі вони будуть різними.Розрізняється щільність, матеріал, фактура, колір, малюнок, особливості в’язки, а також саме виконання (мисок, ластка, пояс, шви). Є навіть колготки спеціально для носіння з босоніжками — носок у них відкритий і дозволяє навколишнім помилуватися педикюром господині. білі колготки з візерунком Найжвавіші дискусії викликають колготки у сітку. Наших покупців цікавить, наскільки доречними вони в тому чи іншому випадку — адже досі злі язики асоціюють такі колготки з певною поведінкою господині… Можливо, той, хто вигадав колготки в сітку, і непідозрював, що вони стануть предметом гарячих суперечок і будуть неодноразово віддані анафемі. Але, так чи інакше, сучасні виробники випускають моделі з різним розміром осередків, і сітка дрібноячеиста пройде будь-який дрес-код. Що стосується великої сітки та яскравих кольорів, то тут є єдина важлива деталь — вони виглядають лише на струнких ніжках. Про тонкі колготки нас запитують дуже часто. Буває так, що етикет потребує їх наявності, а цибуля, навпаки, вимагає голих ніг. Тут допомагають тонкі колготки, відтінок яких підбирається у тон шкіри. Досвідчені кокетки знають, які найтонші колготки — це вироби щільністю 6-10 DEN. Купуючи їх, майте на увазі: одягати виріб потрібно вкрай акуратно, рухатися обережно. Будь-який дотик шорсткої поверхні, і петлі побіжать. Ці ультратонкі колготки практично одноразові, і якщо захід, на який ви вирушаєте, для вас важливий, то покладіть у сумочку ще одну, а краще дві пари. У звичайні дні – наприклад, спекотного літа, краще віддати перевагу моделям щільністю 10-15DEN. І насамкінець легкий шок: відповідно до останніх гламурних віянь колготки приходять у чоловічу моду. Можливо, чоловічі колготки невдовзі з’являться і в асортименті нашого інтернет-магазину.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.