Скільки бюстгальтерів має бути в гардеробі?

Сучасна мода є дуже демократичною і може пробачити нам усе, що раніше здавалося нонсенсом. Сандалії поверх шкарпеток, змішування золотих прикрас та біжутерії, паєтки у повсякденному вбранні тощо. Але що буде завжди неприпустимим, так це непідходяща білизна. Тобто та, яка не пасує за розміром, стискає тіло або виглядає там, де виглядати не повинна. І усі перелічені пункти, в першу чергу, стосуються бюстгальтерів: ця деталь точно не буде зайвою. Поговоримо про те, скільки бюстгальтерів треба мати у гардеробі, щоб почуватися стильно та комфортно.

  1. Як визначити необхідну кількість бра?
  2. Повсякденні моделі: 3-4 штуки
  3. Спортивні: 1-3 штуки
  4. Моделі без кісточок та бралети: 1-3 штуки
  5. Моделі для особливих випадків:1-3 штуки
  6. А що з кольорами? «Правило трьох бра»

Як визначити необхідну кількість бра?

І одразу радісний спойлер: не існує чітко визначеної кількості. Є два основних чинники, що впливають на визначення необхідної кількості бюстгальтерів тих чи інших моделей. Отже, це:

  • Ваш спосіб життя
  • Вміст вашої шафи з одягом.

Наприклад, якщо ви тренуєтеся кілька разів на тиждень, вам точно знадобиться 2-3 спортивних бюстгальтери. Не любите носити моделі на кісточках? Заповніть свій гардероб нижньої білизни ліфами з формованими чашками та бралетами. Ви буквально не вилізаєте з просторих футболок? Вдалим рішенням для вас стануть бюстгальтери-топи та безшовні ліфи з глибоким вирізом.

Скоріш за все, останні роки десь два з половиною остаточно переконали вас, що ваш гардероб білизни має бути зручним та функціональним, а не просто красивим. В ідеалі це мають бути бюстгальтери та трусики, які добре на вас сидять та влучно доповнюють усі улюблені комплекти вбрання. Це також зробить процес одягання вранці швидшим та простішим. І це ще ми зараз не рахуємо білизну для особливих випадків.

Нижче включений загальний перелік фасонів, які ви, можливо, захочете додати до своєї колекції. Звісно, це не жорсткі правила: щось можна додавати або прибирати за потреби. Уся справа у пошуку ідеального сполучення. Вказана кількість також є орієнтовною. Адже в усіх нас різні запити: хтось збирає універсальний набір, який влізе у невелику сумку, а комусь буде мало і двадцяти бюстгальтерів.

Повсякденні моделі: 3-4 штуки

Мова йде про бюстгальтери, які ви найчастіше носитимете протягом тижня. Вам слід обирати моделі, які добре підтримують груди та добре комбінуються з більшою частиною вашого гардероба. Тобто саме поняття «повсякденний бюстгальтер» є досить розмитим: для одних це може бути мереживний ліф із м’якою чашкою, для інших — бавовняний бралет тілесного кольору. Хоча в ідеалі треба завести пару бюстгальтерів із мінімумом рельєфного декору, бажано безшовних. Такі моделі ідеально пасують як до напівпрозорих, так і до обтислих речей.

Звісно, виконувати роль підтримки на кожен день можуть також моделі з пуш-апом. Але то скоріше, осінньо-зимовий варіант, бо влітку всі ці сексі-вкладиші здатні створити для грудей справжню лазню). До того ж на нашу моду та ставлення до комфорту все ж вплинули два роки карантину та евакуація. Так що «пушики» у шафі стали скоріше моделлю на вихід.

Спортивні: 1-3 штуки

Види та тип підтримки таких бюстгальтерів залежать від кількості ваших тренувань та фізичної активності, яку ви обрали. Наприклад для йоги або розтяжки вам буде достатньо топів з легкою підтримкою (на етикетці буде зазначено light support або light impact).

Середній ступінь (medium support) варто одягти перед пробіжкою, фітнесом, скелелазінням або велосипедною прогулянкою.

А ось спортивні ліфи з високою підтримкою (high support) розроблені для інтенсивних тренувань з активними стрибками та великим ударним навантаженням. Така білизна підходить для кросфіту, спринтерського бігу або верхової їзди.

Інкапсульовані бюстгальтери (з формованими чашками) забезпечать грудям більш комфортну підтримку, ніж компресійні топи. Звісно ваші груди не стрибатимуть ані в тій, ні в другій моделі, але вшиті чашки створять для них окремі «хатинки» та не притискатимуть їх. До речі, при виготовленні таких чашок деякі бренди використовують навіть космічні технології на зразок піни пам’яті або полімерів, які розтягуються у стані спокою, але застигають при навантаженні. До того ж такі моделі дихають та відводять вологу.

До речі, володаркам великих грудей краще носити спортивні бюстгальтери й вдома. Тут можна обійтися й без космічних розробок — легкої ступені підтримки цілком вистачить.

Моделі без кісточок та бралети: 1-3 штуки

Бюстгальтери без кісточок ідеальні для домашнього відпочинку, пікніків або неквапливих прогулянок. Відсутність кісточок та підтримувальні корсажні стрічки забезпечують комфорт та достатню підтримку під топом або футболкою вільного крою. Окрім того, ці легкі моделі можна носити у будь-яку пору року.

До того бралети підходять навіть для сну — якщо вони виконані з м’якого бавовняного або віскозного трикотажу, модалу, шовку тощо.

Моделі для особливих випадків:1-3 штуки

Ось де вам стануть у пригоді бюстгальтери без бретелей, бюстьє тощо. Тут у плануванні кількості слід орієнтуватися на те, скільки у вашому гардеробі є одягу незвичного крою. Топи-бандо, сукні з відкритими плечима або спиною — усі ці речі, скоріше відносяться до вечірньої або клубної моди. Тобто носитимете ви їх не надто часто (якщо ви, звісно, не зірка сцени). Але особливі бюстгальтери вам знадобляться все одно. Це той випадок, коли краще мати та не користуватися часто, ніж бігати, як підстрелений заєць, напередодні вечірки, корпоративу або побачення, бо вам немає з чим одягти нову сукню.

В ідеалі було б мати пару моделей, які можна пристосувати під будь-який фасон вбрання. У цьому плані виручають бюстгальтери-трансформери. У комплекті до них зазвичай ідуть додаткові знімні бретелі та стрічки на спину, які дозволяють змінювати модель за власним бажанням. Наприклад, Lormar заявляє, що його моделі можна комбінувати 18-ма різними способами. Цікаво, що у каталозі ця модель називається Joker – спритність рук та жодного шахрайства.

Взагалі, найбільше моделей-трансформерів можна знайти саме в італійських брендів. Скоріше за все, це пов’язано з модним менталітетом італійок, які полюбляють експериментувати з одягом, його кольором, кроєм та стилем (про цю їхню особливість ми вже розповідали ось тут).

А що з кольорами? «Правило трьох бра»

Ми з вами вже розібралися, що поняття «базовий» та «повсякденний» є дуже розпливчастими. Зараз більшість стилістів схиляється до думки, що для кожного ця база індивідуальна і залежить від місця роботи, хобі, способу життя тощо.

Тобто є жінки, для яких ліфи-трансформери та бюстьє з push up можуть бути базою. А в когось вона складатиметься виключно зі спортивних бра — бо одяг дозволяє, а по життю людина зробила ставку на комфорт попри усе. У когось гардероб складається виключно з чорного та інших темних відтінків, а хтось (буває й таке) примудрився зібрати виключно червону капсулу. Звісно, це все впливатиме на кольорову гаму білизни. Але для бази одним кольором обмежуватися не варто. Відтак, у гардеробі жінки мають бути три базові моделі бюстгальтера, а основне правило носіння звучить як «Правило трьох бра».

Чому саме три? Просто це найзручніша кількість для безпроблемної заміни. Річ у тому, що кожний бюстгальтер після одного дня носіння має «відпочивати», а після двох носінь іде у кошик для прання. Такий режим забезпечить ліфам довший термін служби.

Так, загальновизнаною базою зараз вважаються чорні та бежеві бюстгальтери. В ідеалі варто мати по три комплекти кожного з цих кольорів. А ось білі вже відносять до кольорової білизни, бо вони не є універсальними. Якщо ви хочете, щоб білизну не було видно під одягом, обирайте бежеву модель.

Щодо кольорових моделей, то їх також може бути три: на різні випадки життя. Включати у цю категорію білий чи ні — то вже ваша справа. Декор також може бути який завгодно: сітка, мереживо, стрепи тощо.

Бажаємо успіху у пошуку вашої ідеальної бази!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.