Новий купальник під час війни: 5 причин придбати

Якщо ви плануєте похід на пляж або у басейн, можу вас тільки привітати: це означає, що ви дійсно у безпеці. Бо незаміновані пляжі та проміжки між повітряними тривогами, які дозволяють скупатися — то наразі нечуване везіння. А ось як стосовно придбання нового купальника: це розкіш чи необхідність? Давайте розбиратися.

Джерело: Beliakina Ekaterina/ shutterstock.com

Взагалі на такі роздуми мене наштовхнули фотознімки з американських журналів 40-х років. На картинках красувалися дівчата у крихітних роздільних купальниках. Так, комплекти з плавок та бра стали популярними саме тоді. Хоча, причиною такого тренду стала не революція тілесності, а банальна економія тканини. У 1942 році вийшов так званий наказ про обмеження, так званий L-85. Згідно з цим документом виробники одягу мали заощаджувати 15% від усього обсягу матерії, виробленої на території США.

Тобто війна випадково посприяла революції у сфері жіночої краси: у відвертих як на той час купальниках охоче позували навіть визнані голлівудські зірки. Наприклад, на фото нижче ми бачимо Аву Гарднер — кінодіву та світську левицю.


Джерело: GettyImages

Зараз наш уряд не оголошував про такий режим економії. Ситуація виглядає дещо інакше: люди самі обмежують себе у покупках, кажучи «не на часі», «є, куди подіти гроші» тощо. Винесемо за дужки ситуації, коли грошей вистачає лише на їжу та поговоримо про причини поповнити пляжний гардероб просто зараз – якщо є така можливість.

Причина 1. Купальник як символ віри у Перемогу

Здавалося б, який зв’язок між цими поняттями? Але згадаймо про програмування думок, яке так часто радять тренери із саморозвитку. Найбанальніший приклад: коли ви хочете мільйон доларів, старайтеся думати як людина з мільйоном на рахунку. У нашому випадку: хочете у подорож на острови – збирайте валізу хоча б подумки. Якщо вважаєте, що це занадто – підготуйтеся хоча б до вечірки біля найближчого басейну. 


Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/71929/?c=50095&fromCat=2 


Розумію, це важко, особливо зараз, коли ми виснажені від війни – хтось лише морально, а хтось і фізично. Проте більшість із нас якраз і тримається на чистій вірі у світле майбутнє. І я вам гарантую: як тільки ви почнете програмувати себе на подорожі та аквапарки, ви як мінімум зможете хоч трохи відключитися від стрічки новин. Як максимум – втягнетеся у процес і завзято візьметеся за оновлення пляжного гардеробу.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/62615/?fromCat=2&c=39105 

Причина 2. Стимуляція економіки

Думаю, цей принцип більшість із нас засвоїли одразу після того, як минув перший шок від війни. Що б ми зараз не купували — товар чи послугу, – ми так чи інакше утримуємо вітчизняну економіку на плаву. Звісно, періодично доводиться сперечатися з собою за кожну покупку «не першої необхідності» на зразок манікюру, чашки кави або пари сережок. Хто не чув фразу «ваші зламані нігті не допоможуть ЗСУ виграти цю війну»! Так ось: ваш купальник, який полиняв, вигорів або розтягнувся також не допоможе. Але про це вже — у наступному пункті.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/52953/?c=31741&s=89&fromCat=2&vcf=1

Причина 3. Вам справді потрібна обновка

Це якраз той самий ніяковий випадок, коли саме зараз з’ясовуєш, що запас купальників бажано оновити. Ну, ситуації різні бувають. У мене, наприклад, 24 лютого вранці скінчилася сіль (яка, здається, ні в кого ніколи не закінчується). Хтось виїжджав у інші міста ще у березні, не думав, що затримається на новому місці до літа (а перебування на новому місці дозволяє купатися). Хтось не міняв місце проживання, але, збираючи про всяк випадок тривожну валізку, перетрусив усі речі — і зимові, й літні. І wish-list склався сам собою.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/65693/?c=44138

Отже, ті купальники, які ви охоче носили раніше, зараз можуть бути:
– Розтягнутими. Особливо від цього страждають бретельки та плавки. Навіть якщо вони виглядають досить придатно, про всяк випадок перевірте еластичність матеріалу та резинок.
– Вицвілими. Колір втрачається не лише від лежання під сонцем, а й від потрапляння жирних кремів або лосьйонів від засмаги. Особливо вигоряння помітне на купальниках чорного та темних відтінків.

– Із затяжками. Вони можуть з’явитися від чого завгодно: від лежака в аквапарку, бортика басейну або дерев’яного стільця у кафе. Найприкріше, що саджання затяжок — процес настільки непомітний, що ці мікропошкодження на тканині ви можете побачити тільки на початку нового купального сезону.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/66222/?c=43373&s=995&fromCat=2 

Причина 4. Можливість скористатися акціями

Стимуляція економіки, про яку я вже казала, наразі йде як двосторонній процес. Ми підтримуємо продавців, продавці мотивують нас до шопінгу. Магазини охоче йдуть нам назустріч, влаштовуючи акції з реально вигідними знижками. Наприклад у «Інтимо» триває гарячий літній сейл на купальники. Моделі будь-якого бренду та фасону можна придбати зі знижками до 40%. Ну, а слова про зниження ціни майже вполовину пестять слух будь-якого покупця, не тільки затятого шопоголіка. 

Можна подивитися на це ще й під іншим кутом. Зазвичай найбільші розпродажі купальників влаштовують у серпні-вересні, а тут — цінопад у розпал пляжного сезону. Те, що сам пляжни сезон виходить трохи скуйовдженим — уже інша історія. Не страшно, до нового підготуємося. Тим паче, що останні роки з постійними карантинами трохи відучили модниць від швидкої зміни трендів.

Наприклад, купальники з різноманітними вирізами та розрізами популярні й досі: чим химерніше, тим краще.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/64709/

Ну, а квіткові та тропічні принти взагалі залишаються вічною класикою пляжної моди. Деякі бренди навіть випускають цілі колекції в одному принті. Зверніть увагу, наприклад, на лінійку румунського бренду Jolidon.

Джерело:
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/73668/?c=51113

https://www.intimo.com.ua/ua/goods/73672/?c=51113
https://www.intimo.com.ua/ua/goods/73671/?c=51113 

Причина 5. Купальник як засіб персональної терапії 

Або, як кажуть у народі, корисна річ для збереження вашої «зозулі» від незапланованого відльоту. Тут варто ще раз зазначити, що, позбавляючи себе навіть маленьких радощів, ви не робите краще вимушеним переселенцям або бійцям на передовій. Ви просто робите гірше собі. 

Джерело: https://www.intimo.com.ua/ua/goods/63355/

Допомагати тим, хто цього потребує можна й іншими способами. А коли є можливість зробити щось для себе – то треба це робити. Чашка кави, маленькі щоденні ритуали, прогулянка з сім’єю або близькими людьми… Зокрема, у деяких регіонах зараз працюють прибережні комплекси відпочинку, аквапарки або закриті басейни. Більше того, у регіонах, де не ведуться активні бойові дії, рятувальники та місцеві адміністрації роблять оголошення стосовно безпечних місць для купання. А якщо є можливість купатися, що чому б не зробити це у новому купальнику? Тим паче, що шопінг — це перевірений роками засіб від депресії.

Бережіть себе, мої любі! Бажаю вам стильних знахідок та мирного неба над головою.

Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.