Вісім типів бюстгальтерів, ідеальних для пишних грудей

Про прийняття власного тіла таким, яке воно є, не говорив хіба що лінивий. Найчастіше під об’єктом бодіпозитиву мають на увазі саме plus size, у тому числі великі груди. Здавалося б, це мрія і справжній скарб — хіба його володаркам потрібна якась особлива терапія? Якщо ви хоч раз намагалися підібрати ліф на розмір, більший за С, ви про таке не питатимете. Але немає нічого неможливого: сьогодні розглянемо ідеальні бюстгальтери для великих грудей на будь-які випадки.

  1. Інструкція з вибору бюстгальтера для великих грудей
  2. Фасони бюстгальтерів для plus size
  3. Мереживний мінімайзер
  4. Гладкий бюстгальтер на кісточках
  5. Мереживний бюстгальтер full cup
  6. Бюстгальтер без бретельок
  7. Бюстгальтер з посиленою фіксацією
  8. Спортивний бюстгальтер
  9. Бавовняний бюстгальтер на кожен день
  10. Балконет

Модний концепт бодіпозитиву простий: «носи, що хочеш». Проте, коли справа доходить до спідньої білизни, «що хочеться» носити мало — треба ще щоб було зручно. І на етапі пошуку бюстгальтера цей план ускладнюється, особливо якщо ви шукаєте не просто повсякденну річ, але річ стильну. Через брак симпатичних дизайнів, бретелі, що врізаються у тіло, невідповідність чашки пошук ідеального бюстгальтера на великий розмір може перетворитися на полювання за скарбами.

Інструкція з вибору бюстгальтера для великих грудей

1. Примиріться з тим фактом, що ви, скоріш за все, носите бюстгальтер не свого розміру (навіть, якщо вам так не здається). За спостереженнями експертів із брафітінгу таке трапляється досить часто. Більшість володарок великих грудей купують бюстгальтери із надто великим об’ємом та надто малими чашками. Ось кілька ознак такого дисонансу: бретельки, що постійно спадають, кісточки, які впиваються у груди та чашки, що відходять чашки. Якщо у цьому переліку ви знайшли фактори, які не дають спокою вам, шукайте «сестринський розмір» до того, який ви вже носите (поради щодо цього ви знайдете тут).

2. Звертайте особливу увагу на бретелі: саме вони фіксують груди та регулюють їхню висоту. Якщо лямки врізаються у шкіру та завдають болю, це сигнал для того, щоб придбати більший розмір. Відповідно, якщо бретелі зісковзують із плечей, вам потрібен бюстгальтер меншого розміру. Загалом шукайте ліфи з широкими бретелями: вони розраховані на те, щоб утримати вагу бюста. Протестувати довжину бретелей можна за допомогою пальців: між тілом та лямкою має поміщатися максимум два пальці – ані більше, ні менше.

3. Оцінюйте пояс бюстгальтера (він же корсетна стрічка). На цей елемент припадає близько 80% навантаження від грудей. Пояс має рівномірно прилягати спереду і не повинен рухатися вгору-вниз коли ви ворушите руками (в іншому випадку це свідчить про те, що він завеликий, так як об’єм грудей тягне його вгору). Носіть бюстгальтер на найдальшій застібці, щоб, коли стрічка із часом розтягнеться, ви могли збільшити термін її служби, просто затягнувши її.

4. Відштовхуйтеся від форми грудей. Наприклад, краплеподібний бюст якнайкраще виглядатиме у ліфі, який піднімає груди та зсуває їх до центру. У цьому плані мінімайзер просто творить дива. Для круглих грудей зручнішими будуть моделі з трикутною лінією декольте.

5. Не припиняйте знімати з себе мірки. Оптимальний часовий проміжок — раз на півроку. Розміри бюстгальтерів змінюються частіше, ніж ви собі уявляєте. На цей процес можуть вплинути безліч факторів: не лише нічні прогулянки до холодильника, а й набряки при ПМС або регулярні заняття у тренажерці після тривалого простою.

Фасони бюстгальтерів для plus size

Перед закупами для «грудного» гардеробу треба передусім визначитися, для якої мети ви шукаєте бюстгальтер. Може, вам потрібна м’яка модель без кісточок, щоб бити байдики вдома (або працювати з дому)? Чи, можливо, романтичний бюстгальтер-балконет або бралет з високою ступінню підтримки, у якому можна навіть спати?

Мереживний мінімайзер

Назва цього фасону бюстгальтера говорить сама за себе — завдяки спеціальному крою він рівномірно розподіляє навантаження, частково переносячи його з грудей на спину. Чашка такого ліфа цілком закриває груди й не має жодних вставок. Це незамінна річ у білизняному гардеробі дівчини або жінки з видовженим краплевидним бюстом.

Так, мінімайзер підбирає груди догори і до центру, непомітно коригуючи фігуру. Також серед рис мінімайзера — широкі бретелі, виріз у вигляді букви U на спині, а також бокові вставки, що візуально зменшують грудну клітину. Як правило, мінімайзери виготовляють із м’яких матеріалів, здатних моментально набути форми тіла. До них відносить також мереживне полотно, яке надає бюстгальтеру ошатного, небуденного вигляду.

Гладенький бюстгальтер на кісточках

Це ідеальний вибір для грудей круглої форми — найбільш об’ємної серед усіх варіантів plus size. Саме такий тип спричиняє найбільше клопоту під час пошуку бюстгальтера. Втім, саме круглі груди вважаються «скарбом», та збирають для володарки найбільшу кількість компліментів.

Найкраще у такій формі те, що її не треба якось додатково підкреслювати, головними задачами є комфорт та підтримка. А отже звертати увагу передусім потрібно на широкі бретелі, застібку ззаду та закриті чашки, які не «різатимуть» груди навпіл.

Мереживний бюстгальтер full cup

Бра із «повним покриттям» — чудова знахідка для пишнотілих, оскільки вони зазвичай мають продумані деталі конструкції, такі як м’які бретелі, вирівнювальна стрічка під грудьми та двошарова спинка, здатна пригладити небажані опуклості (ті самі, що виникають від надмірного передавлювання застібкою).

Бюстгальтер без бретельок

Здавалося б, така модель просто не витримає вагу та об’єм грудей plus size. Але якщо на носі, наприклад, новорічна вечірка або день народження і вам дуже кортить похвалитися новою сукнею, вихід знайти можна, і навіть декілька.

Перший з них — це бюстгальтери, які технічно не мають лямок, але здатні забезпечити підтримку на гідному рівні. Це ліфи, які зовні нагадують топи, але з кісточками знизу та по боках. Традиційні бретелі у них замінені на перед та спинку з фігурними вирізами. Такі фасони представлені, зокрема, у лінійках французького бренду Marc & Andre та латвійського ZeBra. Щоправда, вони не пасуватимуть до відкритих суконь: ліфи-топи краще обирати до більш закритих моделей, наприклад, з американською проймою або взагалі вдягати під піджак.

Другий варіант — трансформер зі знімними бретелями. Такі моделі також забезпечують щільну посадку завдяки кісточкам та формованим чашкам. Якнайкраще без бретелей сидять балконети, інколи — з невеликим пуш-апом.

Бюстгальтер із посиленою фіксацією

У каталогах такі моделі ще називаються підтримувальними. Вони майже завжди мають кісточки (збоку та знизу) і обов’язково – товсті бретелі та широку еластичну корсетну стрічку.

Для жінок із великим розміром дуже важливо, щоб бюстгальтер піднімав груди, тому оптимальними будуть моделі з косим кроєм. Причому до останніх можна віднести у тому числі спортивні бюстгальтери та бралети (проте не всі, а розраховані на особливу підтримку).

Спортивний бюстгальтер

Не забувайте про переваги еластичних тканин: саме з таких шиють моделі для тренувань. Бюстгальтери з високим вмістом спандексу, особливо у поєднанні з чашкою, яка розтягується у двох напрямках, забезпечує легкість рухів та повністю підтримує груди, не здавлюючи їх.

Робимо висновок: спортивні моделі придатні не лише для затятих спортсменок та любительок екстремального туризму. Такий ліф зі зручною чашкою та м’якими лямками доволі досить добре послужить вам під час подорожі, яка передбачає часті пішохідні прогулянки, транспортні пересадки тощо (до речі, іноді все це – ще той екстрим).

А якщо ваша модель виконана із дихаючої тканини, можете спокійно носити таку «спортивку» і вдома. Але не зловживайте: це хоч і якісна, але синтетика. Тим паче, що для дому набагато краще підійде наступний варіант.

Бавовняний бюстгальтер на кожен день

Цей різновид зазвичай асоціюється з відпусткою, декретом, або карантинною роботою на «віддаленці». Бавовняний бюстгальтер не передбачає вставних та формованих чашок, а інколи навіть не має кісточок. Тобто тут за умовчанням ніде нічого не муляє та не натирає: такий бюстгальтер дійсно є за що любити!

Найчастіше у цьому виконанні ви зустрінете закриті моделі з еластичним поясом, які будуть максимально щільно, але ненав’язливо обтягувати ваше тіло.

Балконет

Це, мабуть, найбільш вишуканий варіант підтримувального бюстгальтера. Адже через особливості крою балконети часто розглядають як частину вечірнього вбрання: дизайнери прикрашають їх мереживом, вишивкою або принтами (для цієї моделі характерні здебільшого квітчасті). Ще одна деталь – саме у балконетах передбачена чашка, зшита з трьох частин (крій, що забезпечує максимальне прилягання та згладжує форму грудей).

Також балконет є справжнім порятунком для жінок із пишними грудьми та водночас вузькою грудною кліткою. Потрібний розмір при таких параметрах взагалі знайти досить важко (а якщо ви знаходите потрібну модель, часом її вже буває розпродано). Балконети водночас забезпечують підтримку та ефектний зовнішній вигляд (якщо ви прагнете саме його).

Як бачите, для володарок великих розмірів існує безліч варіантів стильних та привабливих бюстгальтерів. Зовсім не обов’язково ховати природну красу, шукаючи максимально непримітний бюстгальтер: ошатним може бути навіть чорний.

Вдалих вам покупок!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.