7 порад із вибору білизни, які допоможуть пережити спеку

«Влітку спекотно, взимку холодно», – саркастично жартував начальник на моїй першій роботі, коли підлеглі — тодішні студентки — лінувалися працювати. Жарти жартами, а літня погода на більшості території України зазвичай така, що десь по обіді ти мрієш про сієсту. Бо не хочеться ні рухатися, ні думати — тільки пити лимонад та обмахуватися віялом. Але реальність, як завжди, змінює наші плани: доводиться і рухатися, і працювати, і переїздити з місця на місце. У таких умовах надзвичайно важливо, як ви одягнені. І білизна тут відіграє не останню роль, адже саме вона дозволить вам не перегріватися.

Поділюся кількома дуже корисними делікатними порадами, як «упаковувати» тіло, коли температура на вулиці сягає майже +30ºС.

1. Шукайте легкі та «дихаючі» тканини

Парадокс: ми завжди користуємося цим принципом при виборі літнього одягу, проте доволі рідко шукаємо таким чином літню білизну. А тим часом зараз у продажі є дуже багато чудових речей з підходящих матеріалів із широкою розмірною сіткою. 

Однією з оптимальних тканин для спеки є бавовна. Вона відома своєю виключною здатністю  вбирати вологу та пропускати повітря, не затримуючи тепло тіла, як це роблять багато інших матеріалів. Також бавовняний трикотаж не поглинає запахи, що допомагає вам не перетворюватися на хімічну зброю коли ви пітнієте.

І, мабуть, найпривабливішою перевагою бавовняних речей є здатність не прилипати до шкіри щільно. Нюанс полягає у тому, що спідня білизна не має бути надто тісною, щоб не створювати для тіла дискомфортний симулятор сауни. Так що ви точно не помилитеся придбавши на літо кілька пар бавовняних трусиків, майок та бюстгальтерів.

Мішані тканини – ще один зручний варіант для літнього інтимного гардеробу. Оптимальні літні «суміші», як правило складаються з бавовни або віскози з додачею поліестеру, спандексу та нейлону. Завдяки синтетичним компонентам тканини здатні дуже активнно відводити вологу (згадайте спортивний одяг та близну). Також вони добре зберігають форму та практично не потребують догляду (наприклад, прасування). А ще мішані тканини добре протистоять нагріванню, тому ви можете прати та сушити одяг у машинці й не боятися що він пошкодиться або сильно сяде. 

Ще одна категорія літніх тканин — так звані «холодні». Найвідомиший матеріал з охолоджуючим ефектом — це, звісно, натуральний шовк. Але ціни на цей аристократичний матеріал ще у мирний час «кусалися» за ціною, а речі з чистого шовку потребують особливого догляду. Винахідливі виробники стали змішувати шовк із синтетикою у різних пропорціях. Так, наприклад, відзначилися українські бренди German Volf та Anabel Arto. 

Результат «союзу тканин» виглядає так само розкішно, при цьому зберігає охолоджуючі властивості та є більш практичним у носінні.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64294/?c=42916  https://www.intimo.com.ua/goods/69750/?c=48150 

Охолоджуючий ефект притаманний також одягу та білизні з модалу — тканини на основі целюлози бука, сосни та евкаліпта. До речі, модал також має гладеньку та блискучу текстуру. Враховуючи практичність та ціну, виходить досить вигідний замінник шовку для білизни, нічних сорочок та піжам на літо.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/70392/  
https://www.intimo.com.ua/goods/53323/

2. Ідеальні трусики — сліпи 

Якщо сліпи здаються вам старомодними, забудьте про свої переконання на час літньої спеки. По-перше, цей фасон трусиків вважається класичним, тому вийти з моди не зможе ще довго. По-друге, саме у сліпах ви відчуватимете себе більш комфортно у спеку, ніж скажімо, у стрінгах. Пам’ятаєте рівень чутливості тіла у таку погоду? Навіть поїздка на автобусі перетворюється на випробування: на голих ділянках шкіри відбивається увесь рельєф обивки крісла, ваших джинсів, шортів та будь-чого, до чого ви доторкнулися. Уявіть собі, з якою силою натиратимуть нагріту шкіру ваші звабливі стрінги!

3. Сітка вас врятує

Ті читачі, чиє дитинство та юність прийшлися на кінець 90-х — початок 2000-х, зараз, напевно, згадали божевільні сітчасті блузи, сукні та майки, у яких зірки виходили навіть на червону доріжку, а прості дівчата і хлопці залюбки одягали на дискотеки. 

Зараз цей тренд повернувся, і, схоже надовго. Причому вітаються не лише сітчастий одяг, але й білизна. Якщо ви естет, не спішіть непритомніти! З 2000 року минуло багато часу, і вироби з сітки набули, більш вишуканого вигляду: вони вже не такі кричущі і більш прості у виконанні. Ще один момент — і найважливіший — бра та трусики з сітки якнайкраще підходять для літньої спеки, бо жоден матеріал не дихає так як цей.



Раніше сітчасті бюстгальтери були доступні тільки у невеликих розмірах, але тепер їх можуть придбати жінки із різною комплекцією та типом фігури. У деяких моделях є кісточки, переважна більшість має крій бралетів, але «дихаюча» властивість у них така сама. Окрім того, сітчасті бюстгальтери швидше висихають на свіжому повітрі після ручного прання.

4. Кісточки — геть

Коли бралети тільки з’явилися на ринку, вони вважалися фасоном виключно для дівчат із невеликими грудьми. Кісточок немає, жорстких чашок також — і здавалося б, вони можуть підтримати вас хіба що морально. Проте за останні кілька років з’явилися варіанти, які сподобаються також власницям пухких форм.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/65643/?c=44117&fromCat=5 https://www.intimo.com.ua/goods/69688/?c=48088&fromCat=5&vcf=1 

Безкісточкові моделі великих розмірів зазнали значних змін: декілька компаній-виробників зосередилися на дихаючих варіантах таких бюстгальтерів. При цьому вони підтримують груди не гірше, ніж традиційний бюстгальтер на кісточках. Ліфи такої конструкції ідеально підходять для лінивого дозвілля на вихідних а також для буденних casual-образів. Більше того — у деяких із них можна навіть спати.



5.  Ліф-трансформер

Характерна ознака цього фасону — фігурні бретелі, які можна носити у звичайному положенні, у перехресному (наприклад під спинку як у майки-борцівки) або знімати взагалі. Дуже вигідна покупка, і не лише для літа, адже одягти відкриту вечірню сукню чи топ ви можете захотіти будь-коли. 





Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/67545/


6. Майки — наше все

Ви хочете виглядати модно, але вам не подобається поширена нині ідея додаткових шарів?  Спробуйте вкорочений багатошаровий топ. Це такий хитрий предмет, який може виконувати функцію і білизни, і легкого літнього одягу. Завдяки кільком шарам тканини такі майки не просвічують, а отже дозволяють не надягати під них бюстгальтер. А оскільки вони короткі, то також не створять додаткового об’єму якщо накинути зверху сорочку.

Деякі з них навіть мають цікавий крій, оздоблення або принти, що дозволяє по-різному стилізувати їх, комбінуючи з широкими сорочками, болеро, тощо. За бажання можна навіть купити кілька однакових топів різних кольорів та з різними візерунками. Зауважте, я навмисне не кажу “базові топи”, бо у кожної з нас ця база своя, в залежності від стилю одягу та способу життя. Для когось базою можуть стати навіть кольорові топи Mememe з зухвалими принтами, а комусь цілком вистачить однотонних від Sammy Icon, або навіть нюдових (як у Lama).


 

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/68867/
https://www.intimo.com.ua/goods/71801/
https://www.intimo.com.ua/goods/71035/

До речі, і в тому, і в іншому випадку на вас на вулиці ніхто не тицятиме пальцем – мовляв, он, у спідньому пішла. Мабуть, єдине зараз, що видасть у вашому топі причетність до білизни — це рясний мереживний декор. Самі по собі ці речі можуть бути дуже красивими, але надто будуарними для вулиці.

Ще один варіант — легкі літні боді, які взагалі можна легко видавати за топи. У цьому випадку, правда, є нюанс: перевірте модель на наявність чашок, або можливість їх вставити. Тут питання трохи делікатне — незважаючи на розкутість останніх років міська мода все ж має деякі обмеження, і у деяких місцях на вас все ще можуть косо дивитися через просвічуючі соски.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/33551/
https://www.intimo.com.ua/goods/62135/
https://www.intimo.com.ua/goods/75217/

7. Шорти проти тертя

Цей момент іще більш вразливий і стосується щілини між внутрішніми поверхнями стегон. Якщо ви зараз задумалися, чи є вона у вас взагалі, то, скоріше за все є, і ви не страждали від того, як влітку ваші ноги труться одна об одну. Ця проблема стосується дам як-то кажуть у тілі. Доходить до почервоніння, прилипання та потертостей, які не дозволяють носити спідниці та сукні.

Думаю, ви перепробували вже усі можливі засоби — від дитячої присипки до лосьйону, але як щодо коригуючої білизни? Головний їхній плюс, окрім власне корекції — за рахунок підвищеної еластичності вони сидітимуть як друга шкіра та не задиратимуться. Лосини або бриджі вам не потрібні. Обирайте шорти або велосипедки, які прикривають критичну зону. Повірте, до кінця літа ваше тіло сто разів подякує вам за покупку.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/67818/ 

Ось таким чином ви зможете хоч трохи влаштувати своєму тілу “кондишн” у гарячі літні дні. Обирайте правильну білизну, не забувайте пити багато води та продовжуйте вірити у нашу Перемогу.

Все буде Україна!
Капризуля

Легка, натуральна білизна для українок:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.