«За» чи «проти»? Дивні тренди 2023 року, які точно вирізнять вас із натовпу

Пам’ятаєте, минулої весни дехто хвилювався, що повітряна тривога застане у одній білизні, а то й без неї? Так ось, тепер це не страхи, а модні тренди. Причому загальносвітові. Їх ще й декілька — один дивніший за інший. Спробуємо розібратися, чи можна носити такі речі поза подіумом та як це стилізувати, якщо ти не селебріті.

1. «Знайди штани» або образ без низу

Вперше до цього стильового ходу вдалася Белла Хадід ще минулого вересня. Супермодель вийшла з дому, одягнувши лише байкерську шкірянку, трусики-шортики, уггі та товсті шкарпетки. Важко сказати, чи був це умисний план епатувати публіку, але look неочікувано «завірусився». І вже невдовзі на паризькому Тижні моди брендовою білизною вирішила похизуватися Кайлі Дженнер: вона скомбінувала комплект з білої футболки та сліпів Loewe з тонкими чорними колготками та довгим сірим пальтом. У листопаді, її зоряна сестричка Кендалл прогулювалася Лос-Анджелесом у безспідничному образі: колготки Calzedonia, чорні сліпи та просторий темний джемпер, одягнений поверх білої блузки. Ну, а потім у такому дусі моделей почали одягати для подіумних колекцій.


Джерело: GC Images/TheRealSPW MEGA/Alix Newman Shutterstock.com


Спочатку «безштанний» образ заводить у глухий кут. Все ж у нас не сонячна Каліфорнія, та й не в усіх вистачить супермодельної сміливості, щоб ось так ходити вулицями. Але ж винахідливі україночки можуть знайти вихід навіть ще й не з такої ситуації! Тож, модний ребус розв’язується кількома способами.

Якщо виводити образи без низу у повсякденну моду, то вам не обійтися без боді. Аж ніяк. Передусім, тому, що, на відміну від трусів, боді закриває більше тіла, не створюючи відчуття зайвої оголеності. Варто обирати моделі, низ яких виконаний зі щільної тканини (наприклад, віскозного трикотажу). Сітка чи мереживо зверху — то вже опціонально. Врешті, не забуваймо, що ми створюємо модний образ, де прикраси ніколи не завадять.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64464/ 

https://www.intimo.com.ua/goods/49532/

https://www.intimo.com.ua/goods/76742/


Другий момент: комбідреси треба поєднувати з довгим другим шаром (як ми вже бачили у Кайлі Дженнер). Це також створює яку-не-яку захищеність. Обирати можна пальто, куртку-сорочку або кардиган грубої в’язки — головне, щоб верхній одяг мав довжину нижче середини стегна.

Джерело: Tykhova Aleksandra/ Shutterstock.com

Наступний крок — закриваємо ноги знизу. Це вдастся зробити за допомогою високих чобіт або гетрів у поєднанні з грубими черевиками типу мартінсів. Втім, даний пункт — також за бажанням.

У крайньому випадку можна зімітувати відсутність низу за допомогою мініспідниці або дуже коротких шорт (бо технічно це все ж таки не білизна). Однак бажано одягати все це поверх  того ж боді: не забуваймо, тут у нас не Майамі.

Інші варіанти для безштанного образу — довга футболка або худі. До цієї версії додається ще одна вимога — помітний декор, наприклад, екстравагантний принт або малюнок зі страз. У якості зоряних прикладів — Кендалл Дженнер у футболці Givenchy та Хлое Кардашян у худі Good American.

Джерело: Getty Images


Але ми завжди можемо знайти аналоги, наприклад, худі Silence з жіночним мереживним декором або бавовняну блузу-сорочку цього ж бренду. 


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/64216/
https://www.intimo.com.ua/goods/65812/

Ну, і так, образ без низу не дуже підходить для березневої ще холодної погоди. Окрім того, у такому вигляді точно не помандруєш громадським транспортом.

2. Бра + рукави

Мова йде про болеро в усіх його проявах. Це можуть бути короткі жакетики чи болеро-светри, які нагадують химерно обрізані рукави. Цей тренд ми бачили ще у пізніх 90-х з їхнім постійним протестом, хаотичною багатошаровістю та кольоровою палітрою «вирви око». Цьогоріч болеро набуває другого дихання: подібні моделі були представлені на подіумах у весняних колекціях. І там дизайнери воліли, щоб жінки носили їх саме на бра або на корсажі. Що ж, бунтарство минулих років нікуди не поділося, а ми думатимемо, як це стилізувати.

Найпростіший в усі часи спосіб — придбати однотонний комплект. Це буде справжній джекпот, адже речі з сету чудово носяться і разом, і окремо, утворюючи десятки й десятки нових образів. Наприклад, в лінійці Anabel Arto є чорне боді-майка у рубчик, у наборі до якого йде болеро з того ж матеріалу.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/72141/

Для сміливіших жінок (та теплішої погоди, що вже там) можу порекомендувати до болеро бандажні топи («труби»), або корсажі, що підкреслюють груди. Головна фішка тут — максимально закрита шия та фрагмент оголеної шкіри в області декольте.

Роль корсажа у цьому випадку може виконати боді з відповідним верхом. Причому бажано не тілесне, а якогось контрастного кольору (найчастіше у такому фасоні зустрічаються чорні боді).

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/61319/ 

https://www.intimo.com.ua/goods/22724/
https://www.intimo.com.ua/goods/59360/ 

А у якості топа можна з успіхом вдягти фігурний бралет. До речі, у такому образі цікаво виглядає гра з фактурою: гладенька тканина проти мереживного полотна або рубчика. Ось де стануть у пригоді ажурні бюстгальтери з фантазійним кроєм, які просто злочин комусь не показати!  

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/69612/
https://www.intimo.com.ua/goods/74997/
https://www.intimo.com.ua/goods/65591/

3. Стиль бамстер

Тренди певних років зазвичай повертаються комплексно, по кілька штук одразу. І бамстери – якраз із цієї опери. Так назвали штани з екстремально заниженою лінією талії, яка оголювала верхню частину сідниць. Їх показав Александр МакКвін у весняно-літньому показі 1994 року, назвавши колекцію Nihilism. Сам дизайнер пізніше зізнався, що прагнув не показати зад, а візуально подовжити фігуру, адже він вважає нижню частину спини найбільш еротичною. Проте критики були шоковані, а публіка жартувала про «зад будівельника» (Builder’s bum – феномен сповзаючих штанів робітників), що й дало назву новій моделі.

Джерело: Getty Images

Тим не менш, її варіанти укорінилися у шоубізі (згадайте Брітні Спірз або Кристину Агілеру) та навіть у повсякденній моді до початку нульових. Як кажуть, ніколи такого не було, і ось вам знову.

Якщо ви наважитеся на такий тренд, майте на увазі: супернизька посадка дійсно разюче подовжує верх та вкорочує ноги. Тут вже самі вирішуйте, яка частина силуету для вас важливіша. Збалансувати пропорції тіла вийде за допомогою ще однієї оптичної ілюзії – поєднавши штани-бамстери та боді з високими вирізами. Подібний прийом ми бачимо якраз на показі МакКвіна, але втілити образ можна й власними силами. Наприклад, за допомогою віскозного боді Stimma.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/80123/

https://www.intimo.com.ua/goods/80122/

Цікаве спостереження: поєднання боді та низької талії створює ефект вирізів по боках та візуальне звуження талії. Втім, хуліганство цього поєднання можна розбавити верхнім шаром у вигляді куртки, кардигана, тощо. Головне – носити верхній шар незастібнутим, щоб не ховати модну картинку.

Ну що, вистачить у вас духу втілити хоча б один з перерахованих трендів? Який сподобався вам найбільше? 

Вдалих вам експериментів!

Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.