Сім порад, як вибрати коригувальну білизну

Мати підтягнуту фігуру може жінка будь-якого віку та з будь-яким способом життя. Саме так: забезпечити ефект стрункості реально навіть якщо на регулярні тренування не вистачає часу, а на численні дієти — сили волі. Втім, є дуже багато випадків, у яких вас виручить коригувальна білизна. І мова не лише про зайву вагу! Давайте розбиратися разом, як обрати коригувальну білизну, що принесе вам максимальну користь.

  1. Коригувальна білизна: навіщо вона потрібна?
  2. Види коригувальної білизни
  3. Ступінь корекції: сильно – не завжди добре
  4. Визначте мету
  5. Орієнтуйтеся на конкретну річ
  6. Фактор тканини
  7. Колір — запорука маскування
  8. Перевірте шви та вставки
  9. Не применшуйте розмір

Коригувальна білизна: навіщо вона потрібна?

Цей різновид ще називають білизною для схуднення. Якщо ви раніше не стикалися з подібними речами, то у голові постають картини з корсетами, у яких важко дихати, і для одягання яких потрібен цілий штат слуг. Але поспішаємо вас порадувати: зараз носити таку білизну набагато легше.

Завдяки сучасним технологіям тканини та крою коригувальна білизна має комплексний вплив на тіло. Коригувальна білизна покликана формувати силует і приховувати зони, які ми вважаємо проблемними (наприклад, виступаючий животик або складочки на боках). Це ефективний та простий спосіб оптично зробити фігуру стрункішою набагато швидше, ніж цього можна добитися фізичними навантаженнями та сидінням на вівсянці та салатиках.

Варто зазначити, що коригувальна білизна стане у пригоді не лише людям з зайвою вагою, а й номінально струнким.

Здавалося б, навіщо худим корекція фігури — хіба там є що утягувати? Виявляється, є, ще й як! Насправді у такої білизни є кілька чарівних властивостей:

  • підтримка м’язів у тонусі (наприклад, для відновлення після пологів);
  • допоміжний засіб для створення фігури мрії при спортивних навантаженнях;
  • швидке маскування дрібних недоліків (саме та ситуація, коли «все гаразд, лише треба трохи підкачати прес»).

Ну, і нарешті така білизна додає своїй власниці впевненості у власній чарівності та привабливості.

Види коригувальної білизни

Перелік проблемних зон, які треба моделювати білизною, у багатьох зазвичай схожий: животик, боки, стегна, сідниці. Декому необхідна «модна реанімація» для всього тіла одразу — аж до самої лінії декольте. Багато що залежить від типу фігури. Звісно, на етикетці, ніхто вам не напише, як перетворити «яблуко» на «пісочний годинник». Однак подивимося, на що здатні різні види коригувальної білизни.

Трусики

Призначені для коригування живота, сідниць та пригладжування «вушок» на стегнах. У продажу є безліч різновидів — класичні сліпи, ретро з високим поясом (іноді аж до грудей), моделі з push up на сідницях.

Шорти або бриджі

Тут до зазначених вище зон додається моделювання внутрішньої та зовнішньої ліній стегон. Який саме варіант обрати — довгий чи короткий — залежить від необхідності у «маскувальному втручанні».

Легінси

Тут іде масштабна маскувальна робота над ногами по усій довжині. Як правило, подібні моделі йдуть із високою талією. Коригувальні легінси ідеально підходять тим, у кого таки вистачає сили волі на спорт та активний відпочинок. По-перше, такий спосіб життя передбачає часте носіння спортивного одягу (у якому також хочеться виглядати гарно). По-друге, заявлений ступінь корекції чудово поєднується із тренуваннями та походами, забезпечуючи м’язам необхідний тонус.

Корсет

Його мета — моделювання живота та лінії талії. Окрім того, корсет має чудову бонусну властивість — він пікантно піднімає груди, забезпечуючи шикарне декольте

Сукня-корсет

Від попереднього виду відрізняється довжиною та територією впливу. У подібній сукні можна скоригувати не лише живіт та боки, а й зовнішню лінію стегон (зазвичай до колін)

Майка

Коригує живіт, талію, формує декольте та забезпечує підтримку спини.

Боді

Ще один різновид комплексних силуетних виробів, який підтримує все, що прикриває. До того ж у коригувальних боді можуть бути пуш-апи одразу у двох зонах — бюсту та сідниць.

Ступінь корекції: сильно – не завжди добре

Обираючи моделі для корекції фігури, пам’ятайте, що деякі з них мають специфічні особливості, які можуть вплинути на самопочуття. Мова йде про білизну із сильним степенем корекції, яка здатна візуально зменшити об’єм на 3-6 см. Таку білизну не можна носити постійно! По-перше, це не завжди зручно, а по-друге, може спричинити порушення кровообігу. Особливо такі моделі не рекомендовані жінкам, які ведуть активний спосіб життя. Так, вважається, що моделююча продукція — лише швидка допомога, щоб виглядати спокусливо і бездоганно, і її носіння обмежується 5-6 годинами на добу.

Визначте мету

Речі з ефектом корекції потрібно купувати, чітко розуміючи, куди саме ви плануєте їх носити. Ви готуєтеся до особливої події? Або хочете краще виглядати у трикотажних сукнях, які регулярно носите в офіс? У будь-якому випадку не варто купувати одразу білизну із сильним ступенем корекції. Придивіться до середнього ступеня — таку лінійку пропонує іспанський бренд Ysabel Mora.

Орієнтуйтеся на конкретну річ

Ця порада передусім для тих, хто збирається міряти білизну у офлайн-магазинах або шоурумах. Якщо вам потрібна білизна під конкретну сукню або костюм, візьміть їх із собою на примірку. Так у вас буде можливість порівняти кілька моделей і обрати ту, яка пасуватиме більше.

Ця порада працює і у зворотному напрямку. Шукаючи Ту-Саму-Сукню, візьміть із собою коригувальну білизну — повірте, відображення у дзеркалі вас приємно здивує!

Найкраще з коригувальною білизною сполучаються сукні-комбінації А-подібного, прямого і навіть напівприлеглого силуету. Наявність «повітря» між білизною та сукнею гарантує відсутність неестетичних зморшків.

Фактор тканини

Часто для коригувальної білизни використовують суміш еластану, поліаміду та поліестеру в різних пропорціях. І саме еластичні волокна відповідають за моделюючий ефект. Чим вищий процент вмісту еластану у виробі, тим сильніша, відповідно, корекція. Наприклад, моделі української марки brabrabra містять 45% еластану, тому відносяться до більш радикальних засобів. А ось вміст 14-20% (як у Ysabel Mora) – це вже про комфортну, делікатну корекцію — про наявність такої білизни під час носіння можна навіть забути.

Окрім того, існує коригувальна білизна і з вмістом бавовни. І це додатковий плюс, адже вона дихає і не викликає надмірного потовиділення. Подібну лінійку пропонують бренди ORO та Ysabel Mora наряду з синтетичними моделями: здебільшого виробники використовують бавовняний трикотаж для трусиків.

Колір — запорука маскування

Важливий нюанс з огляду на те, що ви таки збираєтеся приховувати недоліки. Як правило, коригувальну білизну виготовляють у класичних кольорах: здебільшого це чорний та відтінки тілесного кольору. До першого варіанту слід вдаватися якщо ви носитемете білизну з темними речами. А ось тілесні варіанти більш універсальні. Втім, вони й більш примхливі у сенсі вибору — адже бажано отримати відтінок найбільш близький до кольору шкіри. А отже вашим тілесним може стати і беж, і слонова кістка (ivory), і колір пряженого молока, і капучино тощо.

Перевірте шви та вставки

Найкращим вибором були б безшовні моделі — з лазерною обробкою. Проте технічно складно виготовити білизну, яка б ефективно коригувала фігуру абсолютно без швів. Тому звертайте увагу на оптимальний компроміс — білизну, виготовлену за комбінованою технологією, без бокових швів. У таких моделях шви винесені на передній бік виробу. Шов по спинці має повторювати природні вигини тіла: це дозволяє розподілити навантаження на хребет.

Простежте за тим, щоб наявні шви були досить пласкими, щоб не виступати під одягом. Те ж саме стосується і вставок з іншої тканини. Наприклад, обираючи моделі з мереживними чи сітчастими вставками, слід бути максимально обережним. Ажурні деталі мають бути максимально тонкими та делікатними, щоб не створювати зайвого рельєфу.

Якщо обираєте трусики-велосипедки, зверніть увагу на те, як вони оброблені знизу. Це має бути неодмінно лазер, а не машинний шов з підгинанням: такий край буде точно видно під обтислою спідницею чи навіть штанами.

Не применшуйте розмір

Іноді дуже хочеться схуднути сильніше, ніж пропонують коригувальні трусики чи боді вашого розміру. Мінус 4 сантиметри замість мінус двох — звучить ну дуже привабливо!

Але варто бути чесними з собою. Коригувальна білизна на розмір менше створить ефект «ковбаски». Особливо сильно це буде видно у трусиках або бриджах — у тих місцях, де закінчується білизна і починається невтягнуте тіло.

До того ж така річ від тривалого носіння розтягнеться та втратить форму швидше, ніж річ вашого розміру.

Зверніть увагу на те, що у деяких виробників може відрізнятися маркування розмірів. Так що у разі сумнівів звертайтеся до консультантів або заповнюйте форму «Питання та відповіді» на сайті.

Товари з коригуючим ефектом на Intimo.ua

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.