У піжамі працювати — чи варто? Образи для домашнього офісу-2020

Як показали події останніх тижнів, весь світ — не театр, а велика піжамна вечірка. Та тому що з того часу, як багато підприємств тимчасово перевели співробітників на віддалену роботу, занадто велика стала спокуса працювати за комп’ютером або ноутбуком саме в піжамі. Повірте мені на слово: як фрілансер зі стажем я борюся з цією спокусою не перший рік. А боротися з ним можна і потрібно, і я розповім чому. А головне — поговоримо про те, що все-таки варто надягати на «віддаленні».

Передусім, проведіть ревізію вашого домашнього гардеробу. Стилісти радять купувати одяг у відсотковому співвідношенні залежно від того, де і як часто ви буваєте. Наприклад, 40% часу на роботі, 30% удома, 20% у спортзалі, 10% у нічному клубі. У когось «домашній» та «клубний» відсоток можуть помінятися місцями – цим людям, звичайно, пощастило менше. Тому що тепер питання «Що вдягнути?» з інтонацією паніки виникає перед виходом у люди, а межах своєїквартири. Загалом, вірус показав, що не всі країни за рівнем медицини виявилися готовими до епідемії. Але наші дівчата та жінки, здається, ще менш готовими виявилися до модного сидіння в карантині. Як, скажіть, на милість, почувати себе гармонійно та врівноважено, якщо вас на третій день починають дратувати халат чи старий светр, бо ви тепер у них – о господи! – Знаходьтеся весь час, коли не спите! А вам у такому вигляді ще світ рятувати… у сенсі працювати.

Піжама як робочий костюм: чому ні

Отже викладіть на диван всі речі, які ви надягаєте вдома. Так-так, і нічну сорочку, і ту саму горезвісну піжаму. Як вона виглядає, з чого пошита? Напевно, це дуже зручний просторий костюм з м’якої тканини, можливо з милим малюнком… Якщо ні, то ви взагалі дарма лягали спати.:) А якщо серйозно, то одяг, спати в якому одне задоволення, може послужити вам погану службу під час робочого процесу. Особливо, якщо у вас горять дедлайни, потрібно скласти детальний звіт або презентацію. А ви тут у фліс укуталися, вам хочеться не поспішаючи пити каву, дивитися мелодраму чи спостерігати за пташкоюна гілці – ось на що налаштовує м’яка піжамка.

Виникає резонне питання: що ж носити? Якщо ваш розпорядок не передбачає відеоінтерв’ю та конференцій, можна дозволити собі вільний дрес-код. Одяг має бути зручним, але налаштовувати все-таки на роботу, а не на сон. Перший варіант утеплений,тому що березнева погода дивувала нас заморозками, та й з початком квітня не все зрозуміло.

Якщо ви шанувальниця чорного кольору і не зраджуєте йому навіть удома, зверніть увагу на брючний костюм Lormar з велюровою текстурою. Незважаючи на простий крій, це насправді трендова річ — там є навіть лампаси з паєток на рукавах та штанах. Колеги в онлайні цю деталь точно не помітять, а вам буде приємно, що ви на роботі вся така модна сидите!

< p>

Піжама: чому так

Як бачите, жоден із цих костюмів і близько не нагадує піжаму. Тобто варіантів для роботи вдома можна знайти безліч. Але! Зараз увага, що я вам покажу. Як думаєте, що зображено на цьому фото?

Зрозуміло, ви скажете: легкий костюм оверсайз. Це ж наймодніший тренд, та ще й у кольорі року – класичному синьому. А тепер тримайтеся: ні, це піжама! Подібні речі із легкого бавовняного трикотажу випускає український бренд Ora. Родзинки — трикутний виріз та прозоре оздоблення по комірі та на штанах. У такому вигляді не соромно не те що колегам в онлайні здатися, але навіть на віртуальний корпоратив сходити. Звичайно, в карантині їх начебто не проводять, але раптом хтось із роботодавців наважиться — для підняття бойового духу, так би мовити.

А якщодістати з шафи діловий костюм? Бачила я і така порада: варто, мовляв, одягнути перед веб-камерою під час переговорів. І це навіть не стільки дрес-код, скільки чиста психологія: навіть якщо ви говорите просто телефоном, ваш голос звучатиме впевненіше. До того ж, цей костюм нібито повинен повернути вас у звичну атмосферу робочого місця. Щоб усе було, як у старі, докарантинні часи. Я вам так скажу: теоретично це працює, а на практиці – тільки якщо вам в костюмі було комфортно і на робочому місці. Ну, або якщо ви на самі бос, і вам згадана жорсткість у голосі позаріз необхідна.

Штани: важливий момент
І я вам скажу, це якраз той випадок, коли низ в образі важливіший, ніж верх. Ви ж у 90% випадків працюєте сидячи. Тобто ноги у вас будуть зігнуті в колінах протягом… ну не восьмої, але годині п’ятої точно. А якщо робоче місце у вас облаштоване на дивані, і ви любите сидіти підібгавши під себе ноги, то вамнеодмінно потрібно щось з м’якої тканини і бажано навіть без швів, щоб нічого не терло і не давило під колінами.

< p>

Альтернативи халату
Чому, власне, треба чимось заміняти цю деталь одягу? Насамперед, халат — у принципі, не робочий одяг. Я маю на увазі, звичайно, не формений та не білий медичний, а теплі махровіхалати або тонкі «веселенького» забарвлення на блискавці або гудзиках. Перший потрібен вам для того, щоб дійти від ванної до ліжка та навпаки. Другий — літній і скоріше навіть дачний чи пляжний. В онлайні це все буде виглядати, звичайно, простовато. А у моделей на блискавці, до речі, буде блискавка.

Замінити такий одяг краще домашніми кардиганами. Найцікавіші варіанти за кольорами – бежеві, вершкові та теракотові. Приємний бонус: кардиган дасть вам змогу відчути себе стилістом. Надягаючи його поверх різних футболок або водолазок, ви будетевідкривати для себе нові поєднання кольорів і текстур.

Ще одна ідея – сукня сорочкового крою. На початку року модельєри оголосили його mast have на весняно-літній сезон. Оскільки з вуличними образами поки що вийшла затримка, зверніть увагу на сукні-сорочки в контексті домашньо-офісного одягу.

< /p>

Незабувайте переодягатися
До речі, нинішня ізоляція – чудова нагода приміряти на себе тренди, які ви завжди хотіли спробувати, але не ризикували. Тепер розмірковуємо так: зараз вас не бачать, тому ви можете надіти будь-що. А далі ви дивіться, як той чи інший одяг на вас сидить: чи не з’їдає пропорції, чи комфортно вам у ньому… Якщо він витримує випробування home-офісом, спробуйте вигулювати подібні образи і люди. Тільки не піжаму, звичайно.

І так, в ідеалі краще після закінчення роботи міняти «робоче- домашній» одяг на «домашнє-домашній». Для тих, хто незвик стільки часу перебувати в квартирі, ця дія стане своєрідним відволікаючим маневром. Щось на кшталт крику «коханий, я вже вдома!» на порозі. Навіть, якщо «коханий» – це ваш хом’ячок. самовідчуття. А значить, вдало підібраний костюм (і замовлений в інтернет-магазині — все на кшталт часу) зробить ваш тимчасовий домашній офіс «фортецею», а не «темницею» Будьте продуктивні та привабливі, а головне здорові!

Ваша Капризуля

Лучшие луки для работы из дома

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.