Спереду чи ззаду: вибираємо бюстгальтер за типом застібки

Спереду чи ззаду: вибираємо бюстгальтер за типом застібки

«Моя дружина втерла носа Гудіні, коли витягла бюстгальтер через рукав», — так жартують чоловіки про жіночі лайфхаки з розстібання бюстгальтерів. Поки вони сміються, дами перекручують бюстгальтер навколо себе та дотягуються руками до спини. Ситуацію полегшують моделі з різними варіантами застібок або взагалі без них. Але як зрозуміти, чи підходять вам саме такі бюстгальтери? Розберемо переваги та недоліки кожного виду.

  1. Що і як застібаємо?
  2. Бюстгальтери з застібкою спереду: плюси
  3. Бюстгальтери з застібкою спереду: мінуси
  4. Бюстгальтери з застібкою ззаду: «за» і «проти»
  5. Бюстгальтери без застібки: чи завжди зручно?

Що і як застібаємо?

Бюстгальтери з застібками ззаду вважаються класичними і мають два або три ряди гачків та петель.

А ось моделі з застібкою спереду мають більше різновидів. Найчастіше виробники використовують металеві або пластикові кліпси (ви бачили подібні застібки на роздільних купальниках). У деяких брендів (зокрема, у Anabel Arto) є бюстгальтери з магнітними кліпсами, які простіше застібаються та надійніше тримаються.

Трапляються також нестандартні типи фронтальної застібки. Один з прикладів — ряд гачків, але спереду. Такі бюстгальтери представлені у Rosme, brabrabra та Gisela.

Блискавка застосовується здебільшого у тренувальних моделях, що зовні нагадують топи. Така застібка передбачена у спортивних лінійках Ysabel Mora та Anita.

Кнопки найчастіше зустрічаються у бюстгальтерах для годування, адже їх можна застібнути та розстібнути максимально швидко і навіть однією рукою (поки іншою ви тримаєте дитину). Приклад — материнська лінійка знову ж таки Ysabel Mora.

А ось вишуканій звабливій білизні притаманні ще складніші варіанти застібки. Зокрема латвійський бренд Gracija Rim розміщує гачки на ремінцях-стропах, розташованих нижче чашок. Такі варіанти можна носити навіть під найглибші декольте.

Бюстгальтери з застібкою спереду: плюси

Ці моделі користуються у замовниць популярністю, хоча і є дуже суперечливими у плані функціональності. Що ж відносять до переваг фронтального типу застібки?

Зручність

Застібка спереду дозволяє набагато швидше одягати та знімати бюстгальтер. Це дуже корисна властивість для тих, хто понад усе любить економити час. Адже намагатися поспіхом потрапити гачком у потрібне вушко — не дуже приємне заняття.

А ще ліфи із застібкою спереду ідеальні для жінок, яким важко рухати руками після травми або дотягнутися ними за спину, наприклад через великі груди.

Більша свобода у виборі одягу

У бюстгальтерів із застібкою спереду корсетна стрічка зазвичай розташована нижче, а виріз між чашками — глибший. Усе це дає змогу частіше одягати декольтовані сукні, блузки та джемпери з V-подібними вирізами на спині без побоювання, що буде видно ремінець або чашки бюстгальтера.

Експертна порада:

Леся Наказна,
експертка Intimo.ua

З початком сезону суконь і сарафанів все більшого попиту набувають бюстгальтери з застібкою спереду. Адже сама ця модель надає змогу демонструвати глибоке декольте і не хвилюватись за витонченість силуету по спинці.

Також слід враховувати особливості вашої фігури. Для бюсту невеликого розміру ідеальним стане модель Lormar з металевою застібкою у вигляді прикраси, а власницям пишних форм варто звернути увагу на моделі Rosme із застібкою на гачках

Універсальність

Бюстгальтери з застібкою спереду представлені в широкому діапазоні стилів: тут і спортивні, і для годування, і балконети, і планжі, і бралети з мереживною спинкою. Є моделі з формованими та неформованими чашками, а також з кісточками або без них. Таке розмаїття гарантує наявність варіанту для будь-якого типу фігури та випадку.

Акуратний вигляд спини

Гачки на спинці бюстгальтера можуть створювати нерівності на обтислому топі чи сукні. А в житті бувають такі моменти, коли хочеться виглядати ідеально до самісіньких дрібниць. І тут стане у пригоді ліф, який застібається спереду, адже він робить спину більш гладенькою. Крім того, відсутність гачків та петель ззаду оцінять ті, хто має сидячу роботу та стільці з жорсткою спинкою в офісі.

Бюстгальтери з застібкою спереду: мінуси

А ось які претензії можуть виникнути при носінні таких моделей.

Недостатня підтримка

Значну частину підтримки грудей у бюстгальтері забезпечує стрічка. У ліфів з фронтальною застібкою вона розташована нижче, ніж зазвичай, завдяки чому модель сідає м’якше. Часто це не підходить володаркам великих грудей. Однак із будь-якого правила є винятки. Проблема вирішується за допомогою спеціалізованих бюстгальтерів, розрахованих на великі розміри. Зокрема, у Rosme є моделі на чашки до G, а у brabrabra — до D.

Втрачена «улоговинка»

Через глибокий виріз бюстгальтер не може сильно підтягнути груди до центру та створити омріяну багатьма «улоговинку». Цей нюанс не завжди подобається жінкам із широко посадженими грудьми.

Застібка, яка тисне

Особливо це стосується дам з великим розміром грудей, які часом насилу застібають бюстгальтер. Втім, цей момент суто індивідуальний, і одним із рішень може стати модель на блискавці. Спокусливого декольте при цьому не вийде, але комфорт — це завжди правильний вибір.

Менша регульованість

Через наявність лише однієї застібки набагато важче підібрати ідеальну посадку. Звичайно, «важко» не означає «неможливо». Однак термін служби бюстгальтерів із застібкою спереду зазвичай коротший, оскільки з часом стрічка розтягується через носіння та прання, а відрегулювати її не можна.

Бюстгальтери з застібкою ззаду: «за» і «проти»

Покупниці цінують бюстгальтери з класичною застібкою на спині за те, що вони:

  • Більш гнучкі у сенсі вибору. Моделі з застібкою на гачки забезпечують до трьох-чотирьох рівнів регулювання, що дає змогу досягти індивідуальної посадки.
  • Частіше враховують особливості великих грудей. Моделі з застібкою ззаду частіше отримують спеціальні еластичні корсетні стрічки та широкі бретелі для додаткової підтримки. Також вони доступні в ширшому діапазоні розмірів чашок.

А ось чим жінкам можуть не подобатися такі моделі:

  • Їх складніше одягати та знімати, особливо тим, хто має проблеми з рухливістю рук.
  • Гачки та петельки можуть врізатися в спину, спричиняючи дискомфорт, а іноді й подразнення, якщо шкіра особливо чутлива.

Бюстгальтери без застібки: чи завжди зручно?

Врешті-решт, можна взагалі нічого не застібати, а одягнути бюстгальтер через голову. Такий простий трюк можливий з бандо — бюстгальтерами-смужками та топами-бра, які нагадують еластичні майки. До плюсів таких фасонів слід зарахувати:

  • Максимальний релакс, та відчуття «другої шкіри»: застібки немає, а отже нема чому врізатися у тіло.
  • Природний вигляд грудей завдяки вільному крою.

А ось які недоліки:

  • Нюанси з надяганням. Бюстгальтер без застібки вдягнути можна тільки через голову, що трохи уповільнює процес. Звичайно, це умовний мінус, адже з таким рівнем комфорту вам не захочеться постійно знімати та одягати ліф. Але ж бувають різні ситуації, коли потрібно діяти стрімко і рішуче!
  • Менший термін використання. Є ризик, що тканина швидше розтягнеться та втратить форму. Але запобігти цьому нескладно: досить мати у гардеробі декілька бюстгальтерів на зміну.

В ідеалі у білизняному гардеробі мають бути і топи, і бюстгальтери з різними типами застібки. Яких моделей буде більше – залежить від пріоритетів та стилю життя. Тим не менш, ми вважаємо, що кожній жінці варто завести хоча б один бюстгальтер, що застібається спереду. Хоча б заради задоволення від того, що його можна легко скинути наприкінці довгого та насиченого дня.

Обрати бюстгальтер в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.