Пляжний рушник: тотальний альбатрос

Несподівано прийшло літо — ось раптом! Чи не встиг я зняти пуховик, як на вулиці мене зустрічає жарень +32. Люди ховаються в бетонних коробках, щільніше притискаються до кондиціонерів та вентиляторів.

Куди за такої погоди взагалі можна ходити, не уявляю. Вже точно не на роботу. Тіло хоче відпочинку, а мозок вже будує плани, куди б поїхати, щоб не розплавитися остаточно. Куди-куди — що за питання? Звісно, на морі! Захопив зубну щітку, окуляри, рушник — і поїхав кудись, де сонце, море, хвилі, пляж.

До речі, про рушник. Це must-have для відпочиваючого.

Ти можеш забути крем — але готуйся після цього відтиратись сметаною або яким-небудьіншим протиопіковим засобом.
Ти можеш забути окуляри чи панаму – і отримати ніжний сонячний ударник.
Ти можеш забути дружину та дітей. Ну, як забути – просто не взяти із собою.
Але рушник ти забути не можеш. Ось прямо ніяк, і крапка.

 Пляжний рушник

Хоча ні, брешу. Забути рушник можна, але в такому разі доведеться його купити безпосередньо на морі. А це влетить у копійчину, особливо якщо ви вирішили відпочити за кордоном. Так що краще припасти інвентар наперед.

Незважаючи на те, що пляжний рушник — предмет нехитрий, з нимпов’язано безліч цікавих моментів. Я підібрав пару веселих (або не дуже) історій, у яких головним героєм виступає саме воно, рідне.

Історія перша. Трагічна

Багато курортних готелів надають в оренду не тільки лазневе приладдя, а й пляжні рушники. Абсолютно безкоштовно. Мовляв, усе це вже включено у вартість проживання.

Мене завжди радував подібний рівень сервісу, але нещодавно я дізнався «темний бік» такої привітності.

Пляжні рушники

У правилахперебування в готелі за втрату рушника вказано штраф $10. Десь менше, десь більше, але не суть. Адже результат один — якщо ти десь втратив казенне майно, плати гроші. Адже рушники всі брендовані та під суворою звітністю. Все це правильно, якби не одне «але».

Якщо ви йдете на море, ви обов’язково купатиметеся. Звичайно, є такі унікуми, які тільки засмагають і не підходять до води, але це виняток із правила. Коли ви йдете у воду, ви залишаєте свій рушник мирно лежати на пісочку без нагляду хвилин десь на 10-15. Так от, деякі особливо «підприємливі» готелі в штаті мають спеціально навченого чоловічка, який збираєці рушники. Ну, як збирає — краде, доки ви цього не бачите. Думаю, подальший розвиток подій ви можете уявити самі. Ви виходите з води, прямуєте прямо до шезлонгу, а рушники-то немає. І хоч би як ви дивилися під нього чи поруч — воно не з’явиться. Після цього залишається тільки «здатися владі» готелю і заплатити штраф.

А адміністратори за вашою спиною гаденько хихикають — треба ж, десять баксів, як із куща. І таких кущів може бути хоч десяток на день, якщо великий готель.

Один раз навіть зі мною хотіли такий фокус провернути. Добре, що я не вчасно вийшов з води — якраз у той момент, коли турок склав моєрушник і вже хотів йти. Зі свого боку, я йому ввічливо пояснив, що чуже брати не можна. Ну, як чемно — трохи з країни не депортували, але обійшлося.

З того часу я казенними пляжними рушниками не користуюся. Навіть у добрих готелях. Щоб уникнути.

Історія друга. Весела

Продовжуємо тему готельного відпочинку.

Почну історію здалеку. У світі прийнято давати чайові носіям, швейцарам та покоївкам. Власне, чайові – це левова частка зарплати обслуговуючого персоналу у будь-якому готелі. І я помітив, що розмір цих чайових залежить від фантазії та винахідливості.

Покоївкам складно щось придумати в цьому плані. Вони не можутьприбрати номер ще краще, адже стандарти готелів часто й так змушують вилизувати кожну поверхню до блиску. Але все ж таки є місце, де вони можуть розгулятися. Це рушники.

Напевно, ви бачили, як складають рушники в готелях — не просто стопочкою, а різними фігурками, схожими на орігамі. І скажу чесно, такий рушник-гамі виглядає дуже цікаво. Якось ми з родиною відпочивали в Єгипті. Готель не люксовий, але дуже непоганий. Коли першого дня ми заїхали і побачили лебедя з рушників, було приємно. Не скажу, що сильно здивувалися — багато лебедів крутить. Але про всяк випадок залишили покоївку $3 на чай.

Наступного дня ми поїхали зномери дуже рано. Море, пляж екскурсії, і таке інше — загалом, повернулися «додому» пізно. І коли я увімкнув світло, а на мене зі стелі подивилася мавпа, я неслабо перетрусив від несподіванки. Але за кілька секунд я побачив, що вона зроблена з рушника. Потім посміялися, звичайно, і залишили покоївку ще $3. За отримані емоції, так би мовити. =”450″

У готелі ми провели два тижні, і за цей час вона не повторилася жодного разу. У наступні дні ми знайшли у своєму номері ската, слоника,лінивця, мурашка, песика, метелика, равлика, зайчика і щось незрозуміле, що нагадує пельмень.

Бонус

Рушневі історії скінчилися, але мені є ще що розповісти. Скільки відпочиваю на морі, весь час переконуюсь, що для жінки пляжний рушник – це частина образу. Воно повинно підходити до купальника і (бажано) до чоловіка, який знаходиться поруч.вибирають жінки. Про чоловіків я розповім трохи пізніше, тож поїхали:

  • Класика. Все ж таки багато дівчат особливо не морочаться над вибором і купують однотонні рушники, на яких просто зручно лежати. Дехто вибирає його під колір купальника, але тут особливо не розженешся. Окремо варто виділити відпочиваючих, які закуповуються в останній момент чи взагалі на морі – там уже не до вибору, адже головне, щоб було на чому полежати. Беруть щось здалеку схоже на рушник і зійде. Справді, навіщо вигадувати велосипед?
  • Вульгарнакласика. Пам’ятаєте бунтівні 90-ті, коли кожна друга дівчина ходила у футболці із принтом із фільму «Титанік»? Так ось, ці дівчата виросли і почали їздити до теплих країн на відпочинок. Різноманітні леви, тигри, килимні малюнки, сцени з фільмів, улюблені співаки, актори та інші представники бомонду — вся ця строката пишність виглядає на пляжі, м’яко кажучи, не дуже. А якщо таких рушників на пляжі сотні, то вже після півгодини починає рябити в очах. alt=”” width=”500″ height=”375″ class=”aligncenter size-full wp-image-5657″ />
  • Ігральки та незвичайні принти. Ідеш ти такий по пісочку і бачиш перед собою обкладинку журналу Playboy на повний зріст. А на ній дівчина,тільки не намальована, а цілком жива. Ялинки-моталки, та це ж рушник такий! А якщо на рушник 2х3 метри намальований принт з твістера, то на пляжі можна розважитися. І таких варіантів дуже багато – вибирай до смаку. Мені особисто дуже до вподоби такі незвичайні аксесуари, вони вигідно вирізняються з-поміж інших. “” width=”500″ height=”284″ class=”aligncenter size-full wp-image-5658″ />

Чоловікам у цьому плані простіше. По-перше, ми не морочимося над такими речами. Можна запросто взяти з собою будь-який великий рушник, який знайшов у шафі. А якщо у вас є дівчина чи дружина, ще простіше – вона про все подбає. Щоправда, у такомуу разі потрібно буде обов’язково взяти її з собою, тому здорово оцінюйте ризики.

Але в цьому способі є один мінус. Якщо ваша друга половинка любить дизайнерські речі, то вона може запросто викинути місячну зарплату за «супер-пупер-мега-затятий» рушник від світового бренду. Якщо такі схильності у неї є, краще забрати кредитку та видати суворо фіксовану суму готівки.

По-друге, якщо хочеться все-таки заморочитися і підібрати щось цікаве, варіантів просто неміряно. Я особисто прикупив собі прикольний лежачок з малюнком, наче людинукрейдою обвели. Ну, ви знаєте, так у західних фільмах копи на місці злочину роблять. І чомусь завжди намагаюсь своїм тілом збігатися з малюнком. А що, як на мене, дуже цікаво.

По-третє, можна адже не виходити з готелю і провалятися всю відпустку біля басейну. Адже там all inclusive — є абсолютно все, що потрібно для хорошого відпочинку. Головне правило тут: не заважати. По-перше, не заважати відпочивати іншим людям. А по-друге, не заважати коктейлі та різні види алкоголю, адже можна просто не дожити до наступного дня. Але цей варіант для запеклиххардкорників. Бути на морі — і не поринути у нього? Ні я так не можу. Якщо мені захочеться поплавати в рідній хлорці, я вдома можу ванну набрати.

А якщо серйозно, вибір пляжних рушників сьогодні настільки великий, що просто дивуєшся. Сам нещодавно заліз до онлайн-магазину і подивився — мало не завалило пропозиціями. І вже місяць Google у всіх рекламах наполегливо пропонує купити рушник. Навіть попри те, що у відпустці я вже побував.

До речі, вибрав дуже цікавий варіант. Думаю, сподобається всім любителям незвичайного та прикольного. Ось він, якщо що – замовляйте, поки не розібрали: https://www.intomo.com.ua intimo.com.ua/catalog/138/.

Выбирайте пляжные полотенца в Intimo

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.