Колір року: підбірка трендової білизни та одягу відтінку ViVa Magenta

Правильна білизна допоможе вам відчути себе королевою — таку думку стилісти вкладають у наші голівоньки вже давно. Але цьогоріч кожна жінка має шанс побути навіть «королевою у квадраті» — і все завдяки кольору року. На думку інституту Pantone, буремний 2023-й має пройти під знаком Viva Magenta, насиченого фіолетово-червоного. Яскраво? Ще б пак! Розберемося, з цією кольоровою гамою варто неодмінно подружитися.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/65653/
https://www.intimo.com.ua/goods/71234/
https://www.intimo.com.ua/goods/63354/ 

Колористи Pantone називають Viva Magenta «нетрадиційним тоном для нетрадиційних часів». Це колір потужний, але не агресивний, він демонструє динамізм, достаток та сприяє оптимізму та радості.

Viva Magenta належить до червоної палітри, це інтенсивний колір з темним фіолетовим підтоном. Він ідеально балансує між теплими та холодними відтінками. І про королівське походження ми заговорили не просто так. Адже на створення Viva Magenta експертів надихнув кармін, один з найдорожчих натуральних барвників за всю історію.

Джерело: pantone.com та https://www.intimo.com.ua/goods/69964/ 

Трохи історії

Кармін був популярний за часів Середньовіччя та Відродження і робився з личинок червця або кошенілі. Взагалі-то це шкідники, що селилися на плодових деревах, але піар їм зробили на всю Європу! У 15-му та першій половині 16-го століття кошеніль була одним з основних товарів, експортованих з Польщі та України. Шати з шовку та шерсті, пофарбованою «комашиною» фарбою охоче носила німецька, італійська та французька аристократія. Однак і дозволити собі таку розкіш  могли тільки багатії — через трудомісткість виготовлення такого одягу. Можете собі уявити, скільки кошенілі треба було наловити для виготовлення 1 граму фарби! До речі, тканину для мундирів заможних запорізьких козаків часто фарбували саме карміном. 

Viva Magenta ключ до особистої впевненості

Як бачите, шляхетний вайб у кармінного кольору залишився і до сьогодні. Одягнувши на себе будь-яку річ у цій палітрі, ти ніби підсвідомо відчуваєш себе визначною особою. Психологи стверджують, що червоні тони самі по собі мають активну енергетику, а людина, яка їх носить, сприймається як лідер. Ось і гадай тепер: чи така думка залишилася з часів запаморочливо дорогих барвників, чи тут справа у самому кольорі. Врешті решт, відтінки червоного привертають до себе загальну увагу.

Отже, якщо ти у червоному — значить достатньо впевнена у собі, щоб носити його. Знаю доволі багато жінок, яким треба збиратися з моральними силами, щоб вдягти навіть червону білизну, яку й так бачитимуть не всі. Що вже казати про одяг чи, наприклад, колготки! Але вагатися не треба: по-перше, Viva Magenta – це наразі глобальний тренд, по-друге — це й не зовсім червоний. І якщо ви чекали на знак, що треба нарешті придбати щось яскраве, то ось він — цей ваш знак.

Для початку можна вибрати щось із одягу для дому. Враховуючи сучасну моду, це потім можна буде одягти й у люди. Багато підходящих суконь та брючних костюмів потрібної гами ви знайдете у українських брендів Anabel Arto та Lanett.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/67941/

І не забувайте про халати та нічні сорочки та піжами. Навіть моделі найпростішого крою у гамі Viva Magenta виглядають як відлуння королівського гардеробу. Врешті, чому б не подарувати собі часточку розкошу під час заслуженого відпочинку!

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/74710/ 

https://www.intimo.com.ua/goods/64701/

Як носити колір року-2023: варіанти

1. Total look

Одна з переваг Viva Magenta — у його збалансованості. Дивіться самі: колір соковитий, але не «вирви око», жіночний, але стриманий, не такий легковажний, як неоново-рожевий та водночас не такий важкий, як темно-бордовий. Вбрання, скомпоноване повністю у такій гамі стане приводом для численних компліментів у ваш бік. Навіть, якщо це розслаблена домашня вечірка.

2. Акценти в образі

Аксесуари кармінного кольору завжди чіплятимуть око — хай то буде літня сумочка або домашні капці. Про образи зі стриманим одягом та яскравими колготками я взагалі мовчу — вони вже давно стали класикою.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/55935/ 
https://www.intimo.com.ua/goods/66668/ 

Кому пасуватиме колір року?

Viva Magenta, звісно є золотою серединою за температурою, але стилісти частіше відносять його до групи холодних відтінків. Такий колір буде більше до лиця брюнеткам та темним шатенкам зі смаглявим тоном шкіри.

А ще Viva Magenta підкреслює природний рум’янець, і може навіть візуально маскувати дрібні нерівності шкіри. Така ось косметичка без косметики! Враховуйте цю особливість, якщо ви готуєтеся до романтичного вечора, коли ставка робиться не на одяг, а на білизну. 

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/61420/ 

https://www.intimo.com.ua/goods/61450/

Якщо ви належите до менш контрастного кольоротипу (світла шкіра та світле волосся), а носити колір року дуже хочеться, можна комбінувати його з пастельними відтінками. До речі, білизняні бренди передбачили таку ситуацію: наразі можна часто зустріти бежеві або рожеві бюстгальтери, трусики та сорочки, прикрашені кармінним мереживом.


Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/50265/

https://www.intimo.com.ua/goods/75414/

Нетипова назва: що шукати, щоб було схоже на Viva Magenta?

Одне з перших питань, які можуть виникнути при виборі речей у кольорі року — це власне, відповідність цьому кольорові. Особливо, якщо врахувати той факт, що у різних брендів може бути різне бачення палітри. Наприклад, Marc&Andre може назвати потрібний вам відтінок бордовим, Infiore – вишневим, Sambario – сливовим, а Anabel Arto — амарантовим (дивіться на фото нижче). І кожен з них на певний відсоток буде співпадати з модними тенденціями та з вашим бажанням.

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/65652/
https://www.intimo.com.ua/goods/50118/

Під час офлайн-покупки вам доведеться довіряти власним очам (хоча хто заборонить для підстраховки мати у телефоні картинку з відтінком Pantone). А ось для пошуку в інтернет-магазині стане у пригоді маленька хитрість.

Коли ви налаштовуєте пошук на сторінці, виставляйте фільтри за кольором одразу на червоний та на фіолетовий. Не забувайте: Viva Magenta поєднує обидва ці тони, а у працівників магазину також може бути своє бачення. І ще один нюанс: відтінки на екрані та вживу можуть трохи відрізнятися через кольоропередачу вашого монітору

Джерело: https://www.intimo.com.ua/goods/69698/
https://www.intimo.com.ua/goods/66200/

Що ж, мої стильні, сподіваюся, ці поради надали вам сміливості додати барв у гардероб . Вдалих покупок! 

Ваша Капризуля

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.