Гайд по видах чоловічої білизни

Гайд по видах чоловічої білизни

Чоловіча білизна є запорукою економічного здоров’я країни — так вважають американські дослідники. Експерти стверджують, що коли чоловіки хочуть заощадити гроші, вони передусім перестають купувати нове спіднє, бо воно «не є публічним одягом». Хай там як, а суспільно корисним одягом труси все ж таки є. Бо вони й на настрій можуть вплинути, і на продуктивність праці протягом дня. А щоб ця деталь гардероба не стала причиною дискомфорту, потрібно навчитися орієнтуватися у фасонах та обирати підходящий.

  1. Шорти-боксери (у народі «сімейні»)
  2. Брифи
  3. Сліпи
  4. Брифи-боксери
  5. Хіпси
  6. Безштанний легіон: тонги, бікіні, стрінги
  7. Джоки або труси-мушлі
  8. Як обрати правильний вид чоловічої білизни?

Загалом існує декілька видів спідньої білизни, і більшість чоловіків зазвичай зупиняються на одному та продовжують дотримуватися того самого стилю незалежно від того, чим вони займаються. Хтось любить комфорт та безпеку брифів, хтось надає перевагу вільним боксерам, а є й такі оригінали, які обирають плавки та стрінги. Близько 90% усього обсягу чоловічої білизни, яка продається сьогодні, становлять брифи та боксери. Однак, оскільки білизна чоловікам завжди потрібна, навіть ті 10%, що залишилися, являють собою величезний ринок. Отже, давайте розбиратися у цьому розмаїтті.

Шорти-боксери (у народі «сімейні»)

Радянські фільми зробили цій моделі не дуже добрий піар та перетворили чоловіків у сімейниках на предмет кепкування жінок будь-якого віку. А втім, труси такого фасону настільки комфортні, що їх могли б носити супергерої (але, звісно не на роботі, бо там обтягуючі штани).

Завдяки просторому крою шорти-боксери забезпечують тілу свободу. Вони мають еластичний пояс, застібку на ґудзиках та прямі штанини з коротким внутрішнім швом. Зазвичай боксери виготовляють із чистої бавовни, яка чудово всотує вологу. Такі властивості оптимальні для спекотної погоди та сну, коли також можна запросто спітніти.

Однак є й нюанси: вкритий бавовною еластичний пояс зі складками для когось може бути менш зручним, ніж пласка гумка. Окрім того, через велику кількість тканини сімейники зминаються під брюками. Таким чином цей фасон не підходить до вузьких джинсів і навіть до бермудів, і тим паче до спортивок. Якнайкраще їх носити під просторі плісовані штани (вони, звісно, не такі сексуальні, як вузькі джинси, але зараз знову у тренді).

Брифи

Їх легко впізнати за еластичним поясом та мінімальним покриттям. Зазвичай у брифів буває Y-подібна ширінка та достатня кількість тканини, щоб повністю закрити сідниці та простір від талії до верхньої частини стегна.

Цей різновид ще називають жокейськими трусами — саме під такою назвою він був представлений у 1934 році американською компанією Cooper’s Underwear. Ця назва у народі не прижилася, а ось сам фасон трусів чоловіки буквально розмітали. Ще б пак: попри обтягуючий крій, вони виявилися дуже зручними.

З’ясувалося, що брифи ідеально вписуються у гардероб офісних клерків, які цілісінький день працюють за столом. Адже труси цього фасону закінчуються у природній складці між тілом и ногою. А отже — білизна ніде не збирається зморшками і не муляє під штанами. Врешті, брифи завдяки своїй еластичності забезпечують чудову підтримку життєво важливих органів.

Пізніше, коли у моду увійшли штани завуженого крою та низька посадка, чоловіки переконалися, що брифи якнайкраще сполучаються з таким одягом. А ще ця модель дуже добре сидить на чоловіках із широкими стегнами. А ось кому вона не пасуватиме, так це тим, хто має пивне черевце або вважає себе plus size, бо обтягуючий крій лише підкреслить ці нюанси.

Сліпи

А ось зараз у вас просто закипить мозок, бо з першого погляду цю модель не так легко відрізнити від брифів. А, між тим, різниця є. По-перше, сліпи мають не такий виражений гульфик, по-друге, посадка у них ще нижча, а бокові частині ще менші. Такий крій робить ноги візуально довшими (як не дивно, чоловіки через це також хвилюються).

Брифи-боксери

Побачивши саме такі труси, жінки просто вищать від захвату: «А-а-а, мої улюблені боксерки!» Вперше публічно таке захоплення було продемонстровано у старому телешоу «Обшук та побачення», де дівчина переглядала кімнати трьох хлопців, перед тим, як обрати бойфренда. Шалена реакція на цей фасон не дивна: труси скроєні як завужені боксери, проте мають щільну посадку брифів. Вердикт — доволі привабливо, але не надто відверто. Інколи це саме те, що жінки шукають у чоловіках.

Цю модель можна назвати компромісом, який взяв усі кращі риси брифів та боксерів. Брифи-боксери зберігають зручну посадку протягом усього дня. Вони пасують до будь-яких штанів, чудово підійдуть для спортивних тренувань і цілком прийнятно виглядають навіть якщо чоловік, який їх носить має статуру, далеку від спортивного ідеалу.

Можливі мінуси: через свою довжину брифи-боксери можуть бути не такими зручними для тривалого сидіння. Але все ж таки це кращий варіант ніж боксери, бо менше збираються під штанами.

Хіпси

Як ви могли здогадатися, назва походить від слова «хіпстер». До хіпстерського стилю відноситься геть усе з низькою посадкою — і штани, і труси. Отже, хіпси являють собою вкорочені брифи-боксери, у яких талія занижена ще більше, ніж в оригінального фасону.

Безштанний легіон: тонги, бікіні, стрінги

Якщо для жінок ці різновиди за останні роки стали вже повсякденними, то для чоловіків це скоріше «білизна оригінального жанру». По-перше, далеко не всім подобаються відчуття від них на тілі та їхній надто відвертий вигляд. По-друге, ці фасони пасують виключно чоловікам з спортивними тілами, які мають, що показати, і не соромляться цього. Розберемо їх трохи детальніше.

Бікіні — в американських інтернет-магазинах їх називають ще мікробрифами (micro brief). Такі труси схожі на плавки: вони оголюють стегно, при цьому закриваючи перед невеликим мішечком та сідниці до половини.

Тонги або танга — схожі на бікіні: вони мають вузькі бокові частини, але сідниці у цій моделі більше відкриті (якщо у бікіні це близько 50%, то тут — десь 10%).

Стрінги — то є найменший мінімум, який тільки може бути. Замість боковинок та задньої частини у цій моделі тоненькі смужки тканини, а іноді взагалі декоративні шнурки. Парадокс, але саме стрінги можуть бути дорожчими за інші моделі за рахунок використаних тканин та багатого декору. Цей фасон частіше використовують для шоу-виступів або еротичних ігор. А ось займатися спортом у стрінгах протипоказано. Втім, тренуватися не досить зручно також в інших трусах з «відвертої» групи.

Джоки або труси-мушлі

Цей різновид винайдений спеціально для чоловіків, які практикують екстремальний відпочинок та травматичні види спорту. Спереду джоки оснащені чашками, що захищають інтимні скарби від ударів та грубої гри. Гульфик надійно зафіксовано двома еластичними гумками, що кріпляться знизу та на поясі. При цьому сідниці залишаються повністю відкритими — для вентиляції.

«Мушлі» не можна вважати білизною у чистому вигляді, але на них варто звернути увагу тим, хто займається регбі, велоспортом або єдиноборствами.

Як обрати правильний вид чоловічої білизни?

Ось вам невелика покрокова інструкція. Нею можуть скористатися недосвідчені у цьому питанні чоловіки, або жінки, які звикли купувати білизну партнерам.

  1. Тверезо оцініть фігуру того, хто носитиме труси. Подумайте, про бажану щільність посадки, рівень талії, відкритість сідниць. Вашим пріоритетом має бути комфорт
  2. Подумайте про сферу вживання. Чим займатиметься власник цих трусів? У що буде вдягнений? Не виключено, що для різних нагод знадобляться моделі різних видів. Адже деякі краще підходять для подорожей, тренажерного залу або ніби спеціально створені для носіння під джинси.
  3. Якщо чоловік раніше не носив кольорові труси й боїться виглядати смішно, то йому варто розпочати з класичних кольорів. Ними вважаються чорний, сірий та темно-синій. З білим усе не так просто: він надто помітний під легкими літніми штанами, бо контрастує зі шкірою. Замість нього слід обрати відтінок сірого, максимально наближений до відтінку вашої шкіри. Наступним експериментом може стати принтована білизна у рамках класичних кольорів.

Як бачите, схема простенька. Головне, щоб нічого не сповзало, не натирало, не виглядало та не просвічувало крізь одяг. Як показала практика, темп життя зараз надто швидкий, щоб дозволити собі носити незручні труси.

Піклуйтеся про себе! Будьте стильними та впевненими в усіх своїх вчинках!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.