«А він все як новий»: 10 лайфхаків для догляду за купальником

Якого кольору — коричневий чи блідо-оранжевий? І чому розтягнуті плавки зіпсуються бульбашками? Ці питання виникають у вас на пляжі, коли погляд зупиняється на жінці в старому купальнику (до речі, червоному) – ще “живому”, але давно втратив колишню красу.

«Ну й нехай, мені ж не в РАГС у ньому йти» – думають власниці таких речей, завзято пакуючи їх у валізку на морі. І дуже помиляються. Придивіться, як виглядають ці жінки? Даю 9 з 10, що вони сутуляться, розвалившись на килимку зі старої ковдри. І обов’язково щось неохайно їдять. Наприклад, кавун – так, що сік стікає на купальник. Видовище не з найестетичніших. Ось як здатний купальник вплинути і на образ, і на поведінку загалом!

550×367.jpg alt=”” width=”550″ height=”367″ class=”aligncenter size-medium wp-image-6624″ />

Чи купувати собі обновку – вирішувати вам. А я покирозповім, як доглядати того купальника, який у вас вже є.

1. Для збереження кольору: лимон і оцет

Немає видовища сумніше, ніж линялий купальник, який колись був кольоровим. Ось тропічний принт не виходить із моди вже щонайменше три роки поспіль (це вже майже класика). А як не показати, що вбраний у вас якраз трирічної давності? Вихід — вжити попередніх заходів для збереження кольору.

Після покупки замочіть купальник на годину у воді з додаванням кількох крапель лимонного соку. Варіант – 2 столові ложки оцту (розрахунок на 1 літр). Потім прополощіть і повісьте на плічка, щоб стекла вода. Періодично таке «струсу» можна проводити і для вже ношених купальників.

2. Не ігноруйтепрання

Згідна, звучить не дуже весело, особливо на відпочинку. Накупавшись до посиніння губ, найменше хочеться ще й прати купальник. “Він же все одно був у воді, просто висохне – і все” – думають деякі. І вони неправі! Не забувайте, що на морі ми плескалися у справжньому хімскладі із солей та мікроелементів. У річці вода теж не кристальна, та й у басейні використовують хлор та інші дезінфектори. Так що купальник вам потрібно сполоснути саме під проточною водою та повісити сушитися на повітря. Саме тому на відпочинку має бути кілька варіантів на зміну мінімум два.

3. Не вичавлюйте і не розтягуйте

Це перший спосіб отримати ті самі потворні бульбашки. Стискаючи плавки «могутньою рукою», мипорушуємо цілісність волокон еластану. Один-два рази ще нічого, але якщо робити так постійно, еластан полізе назовні білими «вусиками», а купальник втратить форму. Оптимальний варіант – щоб він тихенько “стікав” на балконі. До речі, з тієї ж причини на етикетках купальників пишуть, що їх заборонено прати з віджиманням та сушити в барабанній машинці. Я сподіваюся, ви читаєте ці ярлики? ” width=”550″ height=”367″ class=”aligncenter size-medium wp-image-6632″ />

4. Не засмагайте в мокрому

Лайфлак «загораю і заразом сушу купальник», на жаль, працює не так, як нам хочеться. Купальник, звичайно, сохне, але і «стариться» раніше часу. Мокрі тканини взагалі вразливі, у тому числі й для сонця.

5. Креми та лосьйони — тільки без купальника

Саме так слід поводитися із засобами для та після засмаги. Багато з них мають олійну основу тазапросто можуть залишити на купальнику жирні плями (особливо вони помітні на білих та світлих тканинах). Так що насамперед наносимо захисний крем, чекаємо поки він вбереться, і лише потім одягаємося. З зволожуючим лосьйоном після пляжу — те саме, але у зворотному порядку.

Якщо ви вже встигли посадити пляму, її можна швидко видалити губкою, змоченою в шампуні. А із застарілим (виявленим після відпустки) впорається та сама губка, але вже з водним розчином рідкого засобу для прання та нашатирю (все в рівних частинах). Отже, тепер ніякі масляні компоненти вам не страшні. Адже саме вони найкорисніше для шкіри, «втомленої сонцем». Наприклад, у лосьйоні Asther Taboo Re-Vitalizer є олії і Ши, і жожоба, і макадамії – все, щонадає м’якість, зберігає пружність і також закріплює відтінок засмаги. Саме такий «еліксир» зараз дарують у магазині «Інтимо» під час купівлі будь-якого купальника. Докладніше про акцію – тут https://www.intimo.com.ua/actions/view/163/

6. Слід від застібки

З одного боку, застібки надійніше зав’язок, з іншого – вони як правило, металеві, від води темніють, і нерідко залишають на купальнику «іржаві» сліди. Очищаються вони за допомогою водного розчину нашатирного спирту або соку лимона 1:1. Замочіть бретелі у суміші на добу, а потім промийте мильною водою.

7. Прайте тільки вручну

Навіть у найніжнішому режимі машина — вона і є машина: може пошкодити тканину, якісь деталі чи прикраси. Так, якщо у купальникує гелеві чашки, то з машинним пранням краще не ризикувати, не кажучи вже про складний декор на кшталт мережив, паєток або намистин. Отже, все, що вам потрібно – прання без замочування в ледь теплій воді (25-30ºС).

8. Сушіть у темряві та на повітрі

Ідеальний варіант, як я вже казала, — повісити на ніч на балконі. На сонці тканина купальника вицвітає, на батареї коробиться, в автоматичній сушарці взагалі може побитися.

9. Не зберігайте в целофані

А то «задихнеться». Це не жарт: у закритому пакеті з зип-замком може накопичитися волога, і річ придбає затхлий запах, а у вкладках чашечок – і зовсім утворитися цвіль. Найкраще покласти купальник у полотняний мішечок, можна додатково загорнути в кальку або цигарковий папір. Зпакетів вам підійдуть лише вакуумні – в них волога не встигне утворитися.

10. Розкладайте, а не вішайте

Це особливо стосується суцільних купальників, монокіні та верху від окремих із чашками. Від тривалого висіння на плічках еластичні тканини деформуються — гравітацію ніхто не скасовував.

Розкладаючи купальники на полиці, намагайтеся робити якнайменше складок. І тим більше не кидайте ліфи та плавки в пакет м’ятими! Це загрожує заломами, а праска і еластичні тканини — поняття несполучені. Будьте пильні на сонці, обережні на морі, і щасливі на шопінгу!

Ваша Капризуля

Самые красивые купальники в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.