Видаляємо катишки з одягу в домашніх умовах: 5 найефективніших способів

Ох уже ці катишки! Найчастіше, як тільки вони з’являються на одязі, річ одразу вирушає в найдальші куточки шафи, адже позбутися нав’язливої проблеми – справа дуже втомлива. Однак не варто приймати поспішних рішень та позбавляти себе задоволення від носіння улюблених предметів гардеробу – давайте розберемося, як можна ефективно та швидко реанімувати Ваші речі. Катишки на светрі

Причини утворення катишків

Котишки – перші ознаки зносу, від їх появи не застрахована жодна річ, що особливо має у своєму складі натуральний матеріал. Втім, спровокувати їхню передчасну появу може не лише інтенсивне тертя. Велику роль у цьому випадку матиме низька якість тканини: рихлість, довгі протяжки ниток, погане скручування волокон. До того ж, щоб попередити настирливу проблему катишок на одязі,необхідно ретельно дотримуватись експлуатаційних вимог: режими прання, сушіння та прасування. Безумовно, професійні співробітники хімчистки зможуть привести в належний вигляд Ваші речі та позбавити їх від вад, але для ощадливих та економних читачок нашого блогу, ми пропонуємо кілька способів самостійного видалення катишків з одягу в домашніх умовах. Слід зазначити, що всі запропоновані способи досить ефективні, а знайти оптимальний варіант Вам допоможе банальна практика.

Спосіб перший: медитація

Найстародавніший і найпоширеніший спосіб видалення катишок – вручну або за допомогою манікюрних ножиць. Плюси: економічність, можливість делікатного видалення на матеріалах з довгим ворсом або великою кількістю декоративних елементів. Особливості: трудомісткість, низька швидкість, небезпека ушкодження речі.

Спосіб другий: апаратний

Що може бути простіше, ніж скористатися продуктом технологічного прогресу – спеціальним пристроємдля видалення катишків. Принцип його роботи дуже простий – зрізання волокон, що скручуються на поверхні, лезом, що обертається на великій швидкості. пристрій для видалення катишків Плюси: невелика вартість, наявність ємності для збирання катишків, швидкість. Особливості: апарат рекомендований для роботи з трикотажем та будь-якими видами вовняних тканин, необхідне уважне регулювання сили натиску.

Відмінний засіб ліквідації катишок – вичісування за допомогою зубної щітки. Слід вибирати щітку з м’яким ворсом і «зачісувати» річ уздовж волокон до видалення новоутворень. Плюси: найбільш ефективний на «пухнастих» тканинах (мохер, ангора). Особливості: після обробки речі за допомогою зубної щітки слід прополоскати її в слабкому оцтовому розчині і висушити в природних умовах для відновлення”пухнасті”.

Цей спосіб за принципом дії схожий на воскову депіляцію, з яким знайомі багато представниць прекрасної статі. Його суть полягає у різкому висмикуванні катишок з матеріалу за допомогою канцелярського скотчу або ролика з липкою стрічкою. ролик з липкою стрічкою для одягу Плюси: підійде для будь-якого типу тканини. Особливості: ефективний лише у разі початкової стадії появи катишок.

Спосіб п’ятий: гоління

Улюблений метод позбавлення катишок представниць радянського покоління. Полягає у використанні верстата для акуратного збривання новоутворень. Слід зазначити, що краще брати вже користуваний станок для бритв і добре розтягувати поверхню тканини, щоб уникнути псування по необережності. Плюси ідеальний для трикотажу. Особливості: травмонебезпечність, не підходить для виробів із вовни.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.