На замітку: перемо чорно-білу сукню

Прання будь-якого одягу комбінованого кольору, особливо чорно-білого, має характерні особливості, дотримуючись яких можна зберегти якість виробу та первозданну чистоту кольору. Поєднання контрастних чорно-білих елементів тканини сукні досить примхливе і вимагає делікатного догляду, якщо Ви ще не збираєтеся розлучатися з цією річчю.

Якщо сукня ексклюзивно дорога, а Ви не маєте достатнього досвіду у догляді за такими речами, краще не економити, віддавши її в хімчистку або спеціальну пральню. Висока вартість сукні не дасть Вам права помилитися навіть один раз, тому хімчистка стане розумним оптимальним рішенням, про яке не доведеться шкодувати.

  1. Правила прання чорно-білої сукні.
  2. Відновлення білого кольору в чорно-білій сукні.
  3. Як підібрати білизну до чорно-білої сукні.

Правила прання чорно-білої сукні.

Знання деяких правил дозволить також самостійно здійснити догляд за чорно-білим платтям. Ми із задоволенням поділимося ними.

Отже, забудьте про універсальний помічник – автоматичну пральну машину, оскільки прання чорно-білої сукні передбачається виключно ручне. Необхідно приготувати зручний тазик, налити у нього воду температурою не вище 30 градусів, що є основним правилом для збереження квітів.

Для прання краще вибирати рідкий засіб, гель для делікатних речей, оскільки він краще за порошк розчиняється у воді, не залишаючи згодом мильних розлучень на чорному, які проблематично виполоскати. Звернувши увагу на склад засобу для прання, обов’язково вибирайте те, що не містить речовин, що відбілюють, здатних остаточно зіпсувати чорно-білу річ.

«Рятівним» для прання чорно-білої сукні стане бабусин метод: додати у воду для прання 9% столовий оцет (з розрахунку 1 столова ложка, розчинена в 1 літрі води). Така консистенція розчину закріпить яскравість кольору, одночасно не давши полиняти речі. Сам процес ручного прання повинен унеможливлювати надмірне тертя. Дотримання режиму температури води та вибір правильного засобу догляду стануть запорукою успішного прання чорно-білих речей.

Відновлення білого кольору в чорно-білій сукні.

Може так статися, що після прання білий колір втратив яскравість і білизну, ставши сіруватим. Це можна виправити за допомогою сучасних хімічних засобів, а також усім доступних кухонної солі та зеленого чаю. Відновити кольори можна одним з найбільш вподобаних Вам способів:

  1. Засіб для прання зі стабілізатором кольору або засобом для виведення плям, наприклад, Vanish. У миску необхідно набрати трохи холодної води, і розчинити в ній засіб, як написано в інструкції, після чого опустивши в розчин річ, щоб плаття тільки намокло, залиште його на 30 хвилин, після цього ретельно прополощіть – Ви здивуєтеся отриманому результату! >
  2. Відновити білизну чорно-білої сукні можна, якщо при звичайному пранні у воду додати трохи борної кислоти (близько 20 г), яку можна придбати в аптеці.
  3. Кисневий делікатний відбілювач, куплений у магазині, теж допоможе впоратися з проблемою: його необхідно розчинити в холодній воді, дотримуючись консистенції, вказаної в інструкції, і занурити в цю воду чорно-біле плаття, залишивши його на 50-60 хвилин там. Після цієї процедури необхідно здійснити дбайливе прання, прополоскати сукню.
  4. Змішати аміак (нашатирний спирт) та рідкий засіб для миття посуду в пропорції 1:1, розчинити цю суміш у холодній воді та простягати в ній чорне-біле плаття. Після будь-якого прання річ необхідно кілька разів прополоскати у проточній воді.
  5. Можна скористатися народними рецептами, додавши у воду для прання чорно-білого плаття чашку зеленого міцного чаю. Сукня повинна бути в такому розчині не менше 30 хвилин. Після цього місця сукні, в яких потрібно відновити колір, необхідно посипати сіллю, почекати 10-15 хвилин, завершивши процес пранням і полосканням.

Як підібрати білизну до чорно-білої сукні.

Зазвичай для одягу, який не має однотонного кольору і може просвічувати білизну за рахунок фактури або складу тканини, підбирають бюстгальтер та трусики тілесного чи білого кольору. Головним завданням є купити безшовний ліфчик, який не виділятиметься декором. До трусиків такі ж вимоги, особливо якщо йдеться про фасон сукні, що обтягує.

Для виробів у смужку вибирайте білу гладку білизну; для комбінованих частин наряду (білий верх і чорний низ, геометрична абстракція тощо) краще купити комплект білизни тілесного кольору або надіти окремі частини у різних кольорах (білий бюстгальтер та чорні трусики).

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.