Правила маскараду: як вибрати модну маску, яка дійсно захищає 

«Ти тільки подивися на цей шедевр! Та як так можна взагалі? – висвічується о 6 ранку на мобільному. Подруга надсилає повідомлення із фотографіями. На фото, ясна річ, маски: що ще можна слати з ранку раніше під час карантину? Точніше, маскою це було лише судячи з підпису, а по суті — швидше светр для рота. Тому що виріб був добротно пов’язаний із вовни з акрилом. “Давайте карантинити стильно!”, – Закликала майстриня.

Я прокинулася навіть без кави. Стильно-то сильно, але питання: сенс у такому ажурному «прикритті», яке може пропустити не те що, вірус, але навіть необережну муху? Здається, під час епідемії коронавірусу світ збожеволів. І справа не тільки в тому, що маски із захисного засобу перетворилися на аксесуар.

З одного боку це навіть добре: якщо жінка на карантині забуде, що вона жінка, ось тоді й настане кінець світу. Тож «карантинити стильно» все-таки можна і потрібно. Тому дизайнерські маски включили в асортимент багато інтернет-магазини, особливо ті, де продаються одяг та білизна.

Але інша сторона питання змушує мене жахатися. Мода модою, але про здоровий глузд теж не варто забувати. З чого ці маски тільки не шиють: мікрофібра, велюр, неопрен… А тепер уявіть: ви вирішили за одну вилазку з дому встигнути все і внесли до свого маршруту банк, пошту та магазин. Та ви в неопрені зійдете з дистанції вже поштою! І навіть у банку, якщо там буде черга. З цього матеріалу взагалі роблять костюми для серферів та дайверів. І вони справді непропускають нічого: ні воду, ні віруси… ні повітря. раз приспускати задушливий «щит» на вулиці, але навіщо було її взагалі вдягати? По-перше, ви зайвий раз чіпатимете обличчя руками (чого вже точно не рекомендує ВООЗ). По-друге, маска, яку ви зняли, а потім одягли нестерильними руками, теж добре накопичує бактерії. “Корона”, не “корона”, але в результаті біля рота і носа ви зберете цілий зоопарк.

< Постає питання, що ж тоді носити?

В ідеалі, звичайно, справжню медичну маску. Але вони одноразові, і неважко здогадатися, що їх не напасешся. Усі ми знаходимо вихід як можемо. Деякі умільці згадали шкільні уроки праці та ОБЖ та шиють ватно-марлевий захист. Мій колега, наприклад, так розпалився, що зробив собі сім’ю. Гордо виклав фото у Facebook зі словами: «Побачивши таке, вірус зістраху в Антарктиду втече». Хоча він на себе намовляє: вийшло досить непогано, особливо для людини, яку взятися за голку змусив тільки корона-криза.

А що робити тим, кому не все одно, чи стирчать на всі боки нитки з їхніх масок? Елементарно: звертатися до тих, хто їх шиє професійно. Ось два цікаві фасони, які можна купувати для будь-якої особи. Це «гармошка» і «коробочка». застрочена гармошечкою, що розкривається залежно від довжини обличчя. Другий варіант нагадує прямокутник, але при надяганні ви відвертаєте вгору і вниз два фрагменти. Це забезпечує щільну посадку на підборідді та під очима: ви самі можете підігнати маску під себе без примірки.

Звучить, звичайно, дивно: здавалося б навіщо її взагалі приміряти? Начебто, не такий і складний крій. Але ж ви не забувайте, це не довгі джинси, які можна закатати «по-модному». Якщо тканина відстовбурчується у всіх місцях, сенс у такому захисті просто зникає. Це все одно що носити накручену маску, але… на підборідді. Таку «модну тенденцію» я, на жаль, теж бачила: люди пояснюють, що важко дихати. Вихід: носити маски з тканини, яка справді «дихає». Йдеться про бавовну. До того ж, стара добра «хабешка» найкраще переносить прання в гарячій воді та теплову обробку — прасування та відпарювання.

До речі, в таких масках передбачена ще кишенька для додаткового захисту. За бажанням, туди можна покласти кілька шарів марлі або спанбонду – матеріалу, з якого роблять одноразові маски. Або саму медичну маску, якщо ви все ж таки змогли її дістати. Тобто до практичності питань немає. А стиль… хто сказав, що маски з бавовни не можуть бути ефектними?







Коліри

Ось і дісталися мого улюбленого пункту. Чоловіки, звичайно ж, одразу скажуть «Мені чорних штучки три». Потім натиснуть «Купити» і вирушать грати в «танчики» і чекати на свій онлайн-замовлення.

Джерело https://im6. intimo.com.ua/images/goods_images/_31/62113/121492-11.jpg

Ситуацію з вибором полегшують шарфи: згадуйте,що ви носили взимку. Адже ми в морози насуваємо шарф мало не до носа. Так і можна визначити, яке забарвлення маски підійде вам найбільше – під колір шкіри або очей.

В «Інтимо», якщо що, є і чорні, і кольорові, і навіть із малюнком — загалом, на будь-який смак. Ну, і не без приємностей: купивши дві маски, ви отримуєте третю у подарунок: можна набрати хоч на всю родину. Також маска йде в подарунок на 200 грн. Це, наприклад, трусики або кілька пар носок. Їх, побачать тільки «свої», зате ви знатимете, що у вас надійно «упаковано» все тіло — від імені до п’ят.

Будьте здорові і не забувайте про красу.

em>
Бережіть себе,
Ваша Капризуля


Все защитные маски в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.