Жіночі піжами й не тільки: у чому спати влітку?

Жіночі піжами й не тільки: у чому спати влітку?

Жіночі піжами можна сміливо вважати більше, ніж просто одягом — це спосіб життя. Особливо з огляду на те, що, за статистикою, ми проводимо уві сні десь 22-23 роки на все життя. Таку кількість часу хочеться прожити у комфорті, попри обставини. І одна з них — наша традиційна аномальна літня спека, коли температура у тіні може перевищувати +30, і навіть сни ми бачимо про те, як ставимо кондиціонер на максимум.

  1. Жіноча піжама: тканина має значення
  2. Яких матеріалів слід уникати при виборі літньої піжами?
  3. Літня піжама для сну: який фасон вибрати?
  4. Які піжами не підійдуть для літнього сну?
  5. Не тільки в ліжку: халат зробить ранок добрим
  6. Що по ногах? Оптимальні жіночі тапочки для літа

Але ж майте на увазі, що кондиціонуючий ефект під час сну може забезпечувати й те, у що ви одягнені. Сьогодні розглянемо 15+ найкращих, найлегших та найніжніших варіантів для сну у літню ніч. Це різноманітні піжами, сорочки та інші цікаві речі. Гарантую, що вівці, яких ви рахуєте перед сном будуть у захваті від вашого нового образу!

Жіноча піжама: тканина має значення

Матеріал для літньої піжами може відігравати настільки важливу роль, що готова річ по факту здатна замінити кондиціонер. Власне, є дві категорії тканин, що варті вашої уваги: це ті, що дихають та регулюють температуру тіла.

Ефект дихання говорить сам за себе — такі тканини добре пропускають повітря, запобігаючи накопиченню тепла між тілом та одягом. Такі властивості характерні для більшості натуральних тканин, зокрема бавовни та льону.

Чудовими терморегулюючими варіантами стануть:

  • віскоза
  • модал
  • тенсел
  • бамбук
  • шовк.

Шовкові тканини варті окремої розмови, адже ці волокна мають охолоджувальні властивості завдяки швидкому перенесенню вологи з тіла. Тобто якщо в описі під шовковою річчю ви читаєте “холодна” або “крижана”, майте на увазі, це не метафора, вони таки дійсно освіжають. Таким чином навіть довга модель сорочки чи піжами полегшить ваші відчуття під час нічної задухи.

Єдиний нюанс — речі з чистого шовку можуть сильно вдарити по кишені. До того ж шовкові піжами, сорочки та топи надто примхливі у догляді: їх не можна замочувати, прати у гарячій воді, терти та викручувати. Винахідливі виробники пропонують нам менш вибагливі моделі для сну з мішаних тканин: наприклад, у German Volf це 50 на 50 шовк та поліестер. Такі речі виглядають не менш урочисто, ніж ті, що з відміткою “100% шовк”, але при цьому вони набагато практичніші.

Речі з віскози, окрім того, що надзвичайно приємні на дотик, добре відводять вологу та на додачу майже не зминаються. Я розумію, що ви не відправляєтеся на подіум просто з ліжка. Але погодьтеся, презентабельний look у дзеркалі з самого ранку здатен сильно поліпшити настрій.

Яких матеріалів слід уникати при виборі літньої піжами?

Тут усе просто. Вам не підійде будь-яка піжама, у складі якої переважає поліамід чи поліестер. Такі матеріали найменш повітропроникні. Також непідходящий вибір для літа — м’які та пухнасті тканини на зразок фланелі або флісу. Вони, звісно, дуже приємні для шкіри, але у літню спеку стануть скоріше пічкою, ніж кондиціонером.

Літня піжама для сну: який фасон вибрати?

Наступний фактор, який слід враховувати — це крій піжами та її стиль. Розглянемо найбільш прийнятні варіанти.

Піжами з шортами

Коли справа доходить до вибору підходящого жіночого одягу для літнього сну, ви, скоріш за все, зупинитеся на шортах. Мабуть, ідеальний крій — це імітація чоловічих шорт-боксерів. Можна, звісно ризикнути та позичити їх у свого благовірного (і потім довго підіймати з підлоги його щелепу). Але ж наскільки краще буде підібрати щось у своєму стилі! Піжамні комплекти, що складаються з прохолодних, повітряних шортів та сорочки з коротким рукавом, не дозволять вам перегрітися вночі.

Вільні, у міру обтислі шорти забезпечують значний приплив повітря там, де він потрібен понад усе. Вони не сковують рухів, що дозволяє спати практично у будь-якій позі. Завдяки еластичному поясу шорти не врізаються у талію, а футболка забезпечує максимальний комфорт. Так що якщо ви надто рухливі під час сну це саме ваш вибір. Можна обрати навіть кондиціонувальне комбо — просторий крій та прохолодні тканини, наприклад модал чи тенсел.

Довгі піжами: штани, лонгсліви та Co

Здавалося б, про такі фасони влітку навіть читати спекотно. Але ж не забуваймо про прохолодні тканини — шовк, модал та бамбук. Вони не будуть надто теплими, навіть якщо ви обрали комплект для сну з довгими штанами. Щось подібне варто обрати хоча б з естетичної причини: такі костюми самі по собі виглядають більш урочисто та аристократично. Це на той випадок, якщо вам навіть уві сні небайдуже, як ви виглядаєте.

Ви можете обрати піжаму вільного крою, який передбачає широкі штани та рукави кофтинки. Але знову ж таки, для балансу бажано обирати верх без рукавів.

Бралет

Ще один чудовий варіант для сну влітку — бралет. Ці бюстгальтери не мають кісточок та можуть бути виконані у спортивному стилі, через що більше нагадують укорочені топи, ніж бюстгальтери. Вони підходять тим, хто спить у приміщенні без кондиціонера. Враження від сну у бралеті, ніби ви спите у спортивному бюстгальтері: тут вам водночас і відведення вологи, и ненав’язлива підтримка грудей. А приємним бонусом є їхня подвійна функція: ви можете легко комбінувати їх з трусиками та носити протягом дня.

Нічні сорочки

Якщо ви більше любите спати без штанів чи шорт, то літня нічна сорочка — це must-have. Літні «сукні для сну» сполучають у собі краще з обох світів: тіло прикрите, але його торкається менше тканини (чого якраз хочеться у спеку). Шукайте нічну сорочку довжиною трохи вище колін, яка має вільний крій. Це забезпечить максимальну вентиляцію навіть у найспекотніші ночі. Краще, якщо вони будуть без рукавів, наприклад з тонкими бретелями або «майкою».

Ви можете обрати стиль та малюнок, який викличе посмішку на вашому обличчі, наприклад, соковиті літні кольори або ніжний квітковий принт. Або ж насолодитися благородними однотонними моделями з атласним блиском чи прикрашені мереживом або вишивкою.

Які речі не підійдуть для літнього сну?

Обтислі моделі послужать вам погану службу. Так, вони виглядають сексуально, але не забувайте, у них наявна значна доза синтетичних волокон (які, власне й забезпечують щільну посадку). Ми з вами вже знаємо, що виробники додають певний процент синтетики до натуральних тканин, щоб підвищити їхню практичність. Проте зважайте на її кількість: для збереження дихальних властивостей тканини вона не має перевищувати 30%.

Не тільки у ліжку: халат зробить ранок добрим

Зазвичай вдома ми не носимо халат весь час: лише вранці та ввечері. Власне, вони потрібні нам для того, щоб продефілювати від ванни до спальні або від ліжка до кавоварки. Зробити ці періоди більш затишними допоможуть легкі літні халати, з льону, м’якої віскози або тонкого бавовняного трикотажу.

Колір може бути довільним, але подивіться, зокрема, на білі моделі бренду Suavite та Marc & Andre, які несвідомо викликають асоціацію зі SPA-готелями. Якщо у вас немає можливості з’їздити на відпочинок, такий халат у домашньому гардеробі може бути чудовим регулятором настрою.

Що для ніжок: оптимальні жіночі капці для літа

Не кожна пара капців призначена для того, щоб тримати ваші ноги у комфорті протягом спекотної пори. Ось кілька моментів, на які варто звернути увагу при пошуку ідеальної пари.

У вас часто пітніють ноги? Обирайте капці, які дозволять пальцям ніг дихати. Подумайте також про відкриті пальці та легкий матеріал, наприклад, бавовну, льон чи тонку махрову тканину.

Щодо фасону, то тут важливий баланс. Згадайте, як у літню ніч ви висуваєте з-під ковдри одну ногу, бо накритим вам спекотно, а розкритим — прохолодно. З капцями приблизно та ж історія: легші можна брати з закритим носком, а щільніші, наприклад, махрові — з відкритим.

Ну от, вважайте, що тепер ви повністю екіпіровані. Нехай ваш сон буде мирним та спокійним, а сни – приємними та модними!

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.