Ніжна білизна та велике прання: як поєднати?

Білизна — продукт настільки делікатний, що прати його вручну радять і виробники, і досвідчені господині. Але ми, володарки великої колекції химерних трусиків, — дівчата з тонкою душевною організацією. Тому ні-ні, та й психанем: перемити все наявне добро в машинці. Добре, що розробники технічних новинок на нашій стороні. Вже давно винайдені програми прання білизни без віджиму та з різним ступенем “ніжності”. І все-таки про деякі запобіжні заходи не гріх би і подбати.

Трусики: збираємо разом

Чоловіки дуже люблять жартувати, що раніше цим предметом нашого туалету можна було помити машину, а зараз навіть не протріш окуляри. Залишимо без коментарів бажання використати нашу білизну таким дивним чином і подумаємо про практичність. Здебільшого наші трусики представляють невагому мереживну павутинку або клаптики невеликих розмірів. Навіть речі, які легко переживають цикл прання, потім доводиться виловлювати по всьому барабану. Ось нехай наші благовірні зі своїми жартами про машини і збирають непарні шкарпетки. А ми скористаємося хитрістю – спеціальними мішечками для прання.

Правда, є і застереження: дизайнерська білизна з мережива в машинці про всяк випадок краще не прати. Навіть у мішечках. У разі нагальної потреби можна спробувати зробити це в контейнері длябюстгальтера.

Сорочки: примхливі, але симпатичні

Вони дозволяють нам почуватися жінками навіть уві сні . Якою б зручною не була ваша махрова піжамка, в ній ви все одно будете трошки плюшевим ведмедиком. Інша справа – витончені комбінації на тонких бретелях, довгі або до колін. Виробники задобрюють нас як можуть, виконуючи їх із найприємніших для шкіри тканин. Дуже гарний у цьому плані віскозний трикотаж. Він у міру тягнеться, зручно облягає, де треба, вбирає вологу та не викликає алергії. Мабуть, єдина вада — можливі пошкодження при пранні. Незграбний рух — і ваша улюблена річ скочується, витягується і, якговорив улюблений кіногерой, «вже не та хвора, симпатії немає». Це відбувається тому, що у процесі волокна можуть скручуватися, рватися й у результаті річ втрачає форму. А відповідний за розміром мішечок позбавить вас цієї проблеми.

Бюстгалтери: на якому НЛО до них під’їхати?

Речі, які нелегко прати як руками, так і в машинці. У першому випадку ви мучитеся, намагаючись віджати вкладки пуш-ап. По-друге — ризикуєте вічно заправляти в чашки кісточки, що вибиваються. Зберегти вашим «бойовим обладункам» форму допоможуть контейнери зпластиковими реберцями. Вони бувають двох видів:

  • циліндри на блискавці із сітчастої тканини;
  • ажурні кулі із пластику.

Другий варіант зовні нагадує моделі космічних кораблів із конструкторів. Що, проте, не зменшує його користі. Жорстка форма таких контейнерів не дає «побити» тонкі матеріали, тому дозволяє випрати навіть мереживну білизну. Єдине застереження – бретельки в них потрібно відстібати і класти в спеціальну маленьку кульку. Також виробники запевняють, що в таких «інопланетних» контейнерах ліфи можна прати прибудь-якій температурі. ” height=”416″ class=”aligncenter size-medium wp-image-5800″ />

Приручаємо купальники

< Цю деталь літнього гардеробу можна назвати парадоксальною. Ми виходимо в модних купальниках під палючі сонячні промені, купаємося в них у шторм, часом ризикуючи втратити... А ось перемо їх виключно в делікатному режимі. Яким же купальникам потрібен мішечок під час прання:

  • Еластичним — більшість купальників пошиті із суміші поліаміду та еластану. При частому пранні в машині така тканина може втрачати пружність; .«бабуся-стайл» надто делікатні для прання без захисту.
  • З декором — це більше стосується купальників для засмаги та пляжних вечірок. Стрази, намистини, гудзики та «рокерські» шипи — все це може відірватися в процесі і забитися між баком і барабаном прання.
  • Блискучим — барвник «металік» може трохи стертися від інтенсивного прання.
Колготки: вищий пілотаж

Машинному пранню підлягають більш щільні та міцні різновиди — понад 40 грош. Але і вони без належного догляду можуть «засумувати» (згадайте про еластан). Додайте сюди чудову властивість колготок чіплятися за інші речі та утворювати затяжки. Звичайно явірю, що ви не пратимете їх з джинсами. Але будьте спокійні: іноді для затягування вистачає навіть маленького ґудзичка чи стрази.

У Німеччині, наприклад, капронові колготки взагалі — витратний матеріал. Це диво людської вигадки вважається 100% одноразовим і пранню не підлягає. Ох і засміяли б нас.

Пральна геометрія: види мішків

Найпопулярнішим матеріалом для мішків вважається поліестер: він витримує прання за будь-якої температури. Що стосується форми, то тут виробники фантазують, випускаючи мішки у вигляді:

  • прямокутника;
  • квадрата;
  • плоськогокола;
  • циліндра;
  • мішочка з фіксованим дном.

Остання модель з цього списку найбільше нагадує мішечок: як застібка там шнурок. Інші ж мають блискавку з пластиковим песиком (втім, іноді зустрічається і металева). Який із цих варіантів краще, покаже лише особистий досвід. Деякі господині на форумах розповідають про шнури, що заплуталися в машинці. Ще частіше зустрічаються страшилки про зламані замочки. Щоб уникнути проблем, є сенс шукати блискавки із фіксатором. Застебнувши мішок, ви ховаєте собачку під гумку або спеціальну петельку на куточку. За рахунок цього блискавка не розкриється в процесі і не чіплятиметься за іншу білизну.За бажання такий захист можна і пришити. Але погодьтеся, наскільки простіше, коли виробник усе передбачив за вас!

stirki-belya-v-stiralnoj-mashine-6-550×550.jpg” alt=”” width=”550″ height=”550″ class=”aligncenter size-medium wp-image-5801″ />

Що стосується щільності, то мішки можуть бути сітчастими (на зразок сот) або цілісним. Але це лише на перший погляд. Насправді в однорідній на перший погляд структурі є безліч дрібних отворів, що пропускають воду. Просто в такому мішку навіть білизна ручної роботи буде надійніше захищена.

Ще один спосіб захисту – обсяг. Каркасні мішечки дозволяють стиратися і прополіскуватися всередині. Принциппральної машини якраз і ґрунтується на тому, щоб речі в барабані переміщалися вільно. Саме тому досвідчені прачки радять не забивати мішечки повністю. Де шукати