Не дай собі замерзнути: як вибирати термобілизну і доглядати її

Скільки чашок гарячого чаю ви зараз п’єте на день? Якою б не була ваша відповідь, я вгадаю: набагато більше, ніж місяць тому. А все тому, що осінь. І ви думаєте, як зігрітись. І вибір одягу вранці – справжня катастрофа: ви балансуєте між станами «замерзнути вранці» або «запаритися вдень». А ввечері знову замерзнути, бо опалювальний сезон поки що не розпочався. Що робити, питається, куди тікати? Ясно куди: до магазину за новою білизною. Але не простою, а особливою — термобілизною.

На кожен день: бавовна та вовна

У бавовняному або вовняному одязі тіло швидко потіє. І коли немає можливості висушити одяг, організм переохолоджується. А краса жіночої, чоловічої та дитячої термобілизни в тому, що вона в умовах перепаду температур залишається сухим та м’яким. Його головна властивість – здатність утримувати тепло тіла всередині одягу та відводити зайву вологу. Це відбувається завдяки особливому плетиву ткалі та високій щільності ворсинок.

З диво-матеріалу роблять футболки, майки, боді, джемпери, легінси, труси, навіть колготки та шкарпетки. Функціональна білизна зазвичай зшита з поліестеру або поліпропілену з додаванням вовни, бавовни або віскози. Завдяки цим добавкам тканина стає більш приємною для тіла. Речі з неї підходять для тривалих піших прогулянок або повсякденного носіння.

Для вихідних та відпустки: фліс або синтетика

Тим, хто швидко замерзає або змушений у холодну погоду довго перебувати навулиці, підійде флісова білизна або з вовняними нитками. Воно не лише відводить вологу, а й регулює теплообмін. Спочатку подібні матеріали розробляли спеціально для гірськолижників та любителів зимової риболовлі. Отже, ви завжди можете заспокоювати себе думками, що перший крок до активного відпочинку ви вже зробили.

А ось для бувалих спортсменів та екстремалів термобілизна роблять із синтетичної тканини без домішок. Найвдаліший матеріал для цього різновиду – поліпропілен. Вологу він зовсім не вбирає. Вода швидко стікає, а білизна навіть на тілі висихає за кілька хвилин.

Здебільшого спортивні моделі роблять із матеріалів фірми Polartec із мікроволокном. Використовуються два різновиди – Power Dry і щільніший Power Stretch. По їхніх волокнах вся волога відводиться від шкіри у верхній шар полотна, звідки швидко випаровується.

<imgsrc=”https: www.intimo.com.ua=”” blog=”” wp-content=”” uploads=”” 2019=”” 10=”” charlotte-karlsen-0frflkd-hmg-unsplash-366×550.jpg”=”” alt=”” width=”366″ height=”550″ class=”aligncenter size-medium wp-image-6746″> </imgsrc=”https:>

Один светр замість «ста одягу» – це можливо?

Підбирати термобілизну потрібно так, щоб вона облягала тіло . Це потрібно для того, щоб піт не стікав по шкірі та організм не переохолоджувався. Наприклад, у листопаді вже настає така погода, що під куртку хочеться надіти одразу два светри. Чи варто говорити, що почувати себе будете як капуста з дитячої загадки. Або як злодій, який пограбував магазин одягу та виніс увесь видобуток на собі. Експерти за стилем, звичайно, запевняють, що багатошаровість, як і раніше, в моді. Можливо, це справді. Але, думаю, має бути все ж таки видно, що при виборі такого варіанту ви керувалися саме стилем. А не голосили: «О боже, що б ще надіти, щоб не замерзнути».

І термоводолазка може стати тим самим виходом зі становища. Наприклад, замінитикілька одягнених один на одного светрів. Вийде подвійно красивіше. Навіть утричі, тому що виробники все частіше починають думати не лише про функціональність, а й про моду. Наприклад, суттєво розширилася палітра: крім чорного, білого та сірого, ви знайдете і кольорові моделі. Найулюбленіші у виробників — відтінки блакитного та бордо. Більше варіантів ви знайдете за посиланням. .com.ua/goods/49320/?c=19″ rel=”noopener” target=”_blank”>

Функціональна білизна зараз виробляють як зарубіжні фірми. Наприклад, вигідний за варіантом зимового одягу – термосвітер української фірми Kifa. Його можна носити щодня. Продавці пояснюють: аналогічний матеріал будь-якої фірми за якістю відрізнятиметься не набагато.

Ще одна дотепна деталь – боді. Ми вже писали у тому, які образи можна створити з його основі. Скажете, все це виглядало надто по-літньому? А ось вам і сюрприз: виробники вже давно випускають боді з термоефектом — і з коміром гольф, і з декольте. Такі, наприклад, бачимо у лінійках польської фірми Gatta, турецької Jiber, румунської Jolidon та української Kifa. І це результати швидкого пошуку! Боді зараз як і раніше в тренді, і знайти їх можна чи не на кожному розі та на будь-який смак.

Є навіть термободі з «мийним» верхом — переважно українського виробництва. Мабуть, вирішили зайвий раз наголосити, щонаші жінки настільки гарячі, що будуть хизуватися в майках до останнього.

Нюанси догляду: прати дбайливо, сушити без віджиму

Білля з мікроволокнами слід прати в теплій воді за температури не вище 40 градусів. При цьому бажано користуватися не порошками, а рідкими миючими засобами – так радять продавці у спортивних магазинах, які в більшості випадків самі ведуть активний спосіб життя і на пранні подібних речей собаку з’їли. Серед рекомендованих засобів, наприклад, полоскачі німецької фірми Wolly Sports. Компанія спеціалізується на засобах догляду за спортивним спорядженням. Крім того, термобілизна не варто сушити на батареї і гладити. Матеріал, нагрітий до 60 і більше градусів,незворотно втрачає свої властивості. Пошкодити волокна також може хімчистка та обробка розчинниками.

Самое классное термобельё в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.