Міфи та факти про бюстгальтери: що потрібно знати про нижню білизну?

Відома всім сучасним дівчатам і жінкам така деталь гардеробу, як бюстгальтер, існує вже дуже давно і з часу свого винаходу у нього з’явилися як свої шанувальниці, так і противниці. Хтось вважає, що це шкідливо для здоров’я і може навіть викликати рак грудей, хтось думає, що ліфчик, навпаки, необхідний кожній жінці: запобігає обвисанню молочних залоз, допомагає змоделювати гарну форму бюста тощо.

Спори з приводу користі або шкоди даного елемента велися не тільки між самими жінками, а й між лікарями , вченими тощо. буд. Розбіжності виникають і досі. Часто проводяться дослідження та експерименти, мета яких – довести чи спростувати корисність носіння ліфчика.

У цій статті ми зібрали для вас найбільш поширені міфи та факти про жіночих бюстгальтерів, ознайомившись з якими, ви зможете скласти свою думку про цю деталь, а також дізнаєтеся, як правильно вибирати ліфчик, щоб у ньому булокомфортно.

Чим відрізняється ліфчик від бюстгальтера: заглянемо в історію

Російське слово «бюстгальтер» має німецьке походження від слова «Bustenhalter» і дослівно перекладається, як «підтримка грудей». Це жіноча спідня білизна, яка призначена для прикриття, підняття та підтримки грудей.

У давнину цей предмет не володів такою продуманою формою як сьогодні, а являв собою звичайну широку стрічку, яку пов’язували довкола грудей. Пізніше були вигадані корсети. Вони складалися з широкого поясу з вшитими твердими пластинами. Корсет використовувався для створення тонкої талії та підтримки грудей.

Як правило, корсет охоплював торс, починаючись під грудьми або на рівні пахв, і закінчуючись на лінії стегон (іноді заходячи на них).

Конструкція корсета є протилежною бюстгальтеру, оскільки на відміну від нього не переносить навантаження від грудей зі спини на плечі, а просто підпирає її знизу. Наприкінці XIX століття бюстгальтер замінив корсети та став самимзатребуваним та поширеним способом підтримки жіночих грудей.

Як вибрати найкращий бюстгальтер на маленькі груди?

Серед багатьох представниць прекрасної статі існує думка про те, що маленькі груди не потребують підтримки і можна ходити без ліфчика.

Фахівці ж спростовують цю думку, і рекомендують дівчатам навіть з нульовим розміром бюста не відмовлятися від цієї деталі гардеробу.

По-перше, прикривати груди, все ж таки потрібно з естетичних міркувань. Погодьтеся, буде не дуже зручно, якщо виступаючі з-під одягу соски постійно залучатимутьувага оточуючих.

По-друге, за допомогою правильно підібраного бюстгальтера можна візуально надати грудях трохи додаткового об’єму, що дозволить носити одяг різних фасонів: облягаючий, з декольте та ін.

Ну і, по-третє, лікарі стверджують, що не тільки великий, а й маленький бюст потребує підтримки.

Якщо вам потрібен ліфчик на маленькі груди, зверніть увагу на наступні моменти:

  • вибирайте моделі із ущільненимичашками;
  • ліфчик №1 для власниць маленьких грудей – це пуш-ап, який піднімає груди вгору, візуально збільшуючи її об’єм;
  • моделі з діагональними або вертикальними швами допоможуть візуально збільшити маленькі груди . Також підійдуть моделі з V-подібними виточками;
  • добре виглядатимуть бюстгальтери з тонкими бретелями. Чим ширше вони будуть розташовані, тим краще;
  • декоративні елементи, такі як драпірування, мереживо, гіпюрові вставки також здатні перетворити маленький бюст і зробити зону декольте більш жіночною та спокусливою.

< /p>

Давайте подивимося які ще є найпоширеніші міфи про бюстгальтери, а також рекомендації щодо вибору та догляду за цим предметом жіночого гардеробу.

Груди обвиснуть без бюстгальтера

Одним знайбільш поширеними міфами є твердження про те, що якщо перестати носити ліфчик, то груди швидко обвиснуть. Саме з цієї причини багато молодих дівчат і жінок зрілого віку практично не знімають з себе цей предмет туалету, побоюючись таких неприємних наслідків. штучної підтримки. Це відбувається через ослаблення природного механізму (м’язів та зв’язок), в результаті груди втрачають здатністьпідтримувати саму себе. width=”550″ height=”412″

Результати численних медичних досліджень доводять, що природне навантаження на зв’язки від ваги грудей передбачене анатомічно і не сприяє їх розтягуванню . Бюстгальтер впливає на форму та забезпечує додаткову підтримку грудей лише під час його носіння.

Бюстгальтер можна носити цілодобово

Більшість лікарів не рекомендує носити бюстгальтери занадто довго,оскільки груди, як і інша будь-яка частина тіла, потребує оновлення та відпочинку. Тому намагайтеся не носити ліфчик більше 12-ї години на добу і обов’язково знімайте його на ніч.

Це робиться для того, щоб не допустити атрофію зв’язок, необхідно звільняти груди від тиску та забезпечувати необхідний крово- та лімфообіг. Також якщо під час носіння або сну (якщо ви все ще спите в бюстгальтері) ліфчик буде здавлювати, перетискати тіло і врізатися в шкіру, це може пошкодити тканини молочних залоз. Особливо лікарі звертають увагуувагу на ліфчики з жорсткими каркасами (на металевих кісточках), які також можуть травмувати під час сну, і моделі, в яких створюється парниковий ефект і груди зовсім не «дихають».

Ношення ліфчика викликає рак грудей

Науково доведено, що факторами для розвитку раку грудей є вік жінки (50 років і старше), спадковість та порушення гормонального фону.

Бюстгальтера в цьому списку немає, оскільки рак молочних залоз сам собою він не викликає.

Але в деяких ситуаціях ліфчик насправді може нашкодити та сприяти розвитку хвороби, якщо вона вже запустилася як результат мутації.

Справа в тому, що імунна та лімфатична системи повинні очищати організм від ракових або інших нетипових клітин, токсинів тощо. А якщо бюстгальтер перетискає груди, то він відповідно затримує ці речовини в організмі та ускладнює лімфатичний дренаж.

> Але не варто впадати в крайнощі і викидати всі ліфчики. Насправді нижня білизна – церіч необхідна і сучасній жінці непросто, а то й неможливо, від неї відмовитися.

Дотримуйтесь рекомендацій і тоді обрана білизна буде не тільки красивою та зручною, а й безпечною для вашого здоров’я:

  • не економте на власному здоров’ї та вибирайте якісну білизну;
  • не носіть ліфчик більше 12-ти годин, не спіть у ньому;
  • обов’язково одягати білизну (краще спеціальну) під час занять спортом та при будь-яких підвищених фізичних навантажень;
  • носіть тільки правильно вибрані за розміром бюстгальтери;