Купальники для повних жінок за типами фігури

Купальники для повних

Надихнувшись красивими рекламними образами витончених німф, що виходять з морської піни, красуні, яких природа нагородила пишними формами, збираючись у відпустку, повільно, але впевнено починають обростати купою безглуздих комплексів. Вся їхня суть зводиться приблизно до наступного: для товстушок красивих, стильних і сексуальних купальників не шиють! А значить, якщо не хочеш провести всю відпустку в мішковині, терміново сідай на дієту і худни, нехай навіть на шкоду здоров’ю.

Зупиніться! По-перше, у деяких випадках із природою сперечатися немає сенсу. По-друге, думка, що купальники для жінок з розміром size plus не такі гарні – помилкова. У світі пляжної моди є безліч дизайнерів та брендів, які створюють прекрасний одяг та пляжні костюми для повних дам. Моделі настільки цікаві та яскраві, що ні на йоту не поступаються у своїй оригінальності купальникам стандартних розмірів.

  1. Які типи фігури існують?
  2. Купальники відповідно до фігури
  3. Купальники для типу фігури “Груша”
  4. Купальники для фігури “Перевернутий трикутник”
  5. Купальники для фігури “Яблуко”
  6. Купальники для фігури “Прямокутник”
  7. Купальники для фігури “Пісочний годинник”
  8. Рекомендації у підборі купальників для всіх

Які типи фігури існують?

Виходить, річ зовсім не в тому, що для красунь з пишними формами не створюють модні стильні купальники, проблема тут іншого роду – навіть найдорожче брендове пляжне вбрання, підібране без урахування особливостей фігури, не виглядатиме ефектно і підкреслюватиме ваші принади. Саме тому, перш ніж приступати до з’ясування питання про те, які моделі купальників підійдуть повненьким дівчатам, давайте спробуємо дати тверезу оцінку власним вихідним даним і зрозуміти, до якого типу відноситься ваша фігура.

типи жіночих фігур

Яблуко

Як правило, це апетитні дівчата, повнота яких зосереджена в області талії, через що живіт та груди візуально можуть здаватися майже однаковими за величиною. Зате ніжки у жінок із фігурою «яблуко» завжди стрункі та сексуальні.

Перевернутий трикутник

У дівчат з таким типом фігури досить широкі плечі та немаленькі груди, зате лінія талії слабо виражена і стегна, як правило, вузькі.

Груша

У дівчат з статурою цього типу зона декольте дуже витончена, талія тонка, а стегна досить широкі, що в цілому робить фігуру витонченою та водночас апетитною. Якщо дівчина з таким типом фігури схильна до повноти, то під удар потрапляє нижня частина.

Прямокутник

Плечі та стегна візуально здаються рівнозначними по ширині, а талія у таких дівчат слабо виражена. Дівчата з таким типом фігури, що схильні до повноти, набирають ваги пропорційно у всіх частинах тіла.

Пісочний годинник

І нарешті, ми підійшли до самого жіночного типу фігури – пісочний годинник. Навіть із парою-трійкою зайвих кіло жінки з такою статурою виглядають дуже сексуально і жіночно, що досягається завдяки тонкій яскраво вираженій талії та рівнозначним в обхваті бюсту та стегнам.

З типом фігури розібралися, настав час підібрати купальник, в якому ви будете виглядати з найвиграшнішого боку.

Купальники відповідно до фігури

Відразу визначимося – немає строгих табу та заборон. При пишній фігурі ви можете вибирати купальники як суцільні, так і роздільні, будь-яких кольорів та відтінків. Взагалі останнім часом стираються стереотипи “біле не носити, обтягуюче не одягати”.

Сьогодні дизайнери пропонують дівчатам та жінкам з розміром плюс шикарні роздільні купальники, моделі соковитих кольорів, купальники з блискучих тканин, які ще зовсім недавно були протипоказані для “пампушок”. Головне, щоб у купальнику ви почувалися комфортно і виглядали естетично, а все інше є все досить умовним.

Купальники для типу фігури “Груша”

тип фігури грушаПроблемні зони – вузькі плечі, занадто широкі стегна та слабко виражена талія.

Звертаємо увагу на моделі суцільних та роздільних купальників, які збалансують пропорції верха та низа – роблять плечі ширшими, стегна трохи вужче, а талію стрункішою та виразнішою.

Суцільні купальники та танкіні

Збільшити окружність плечей і зробити їх візуально ширше допоможуть ліфи або верх купальника з широко розставленими бретельками. Альтернативний варіант для мініатюрної верхньої частини – моделі з воланами, рюшами або іншим декором в районі плечей.

Одним із найпростіших і найефективніших прийомів для моделювання будь-якого типу фігури є використання контрастних кольорів та вставок. Для фігури типу А актуальні моделі зі світлим верхом та темним низом. Це можуть бути світлий топ та темні плавки.

Танкіні зі спідничкою

Дана модель хороша не тільки для типу фігури А, також це чудовий варіант для власниць живота та повних стегон. Спідничка приховає повноту стегон, топ замаскує зайві сантиметри на боках і животі, а малюнок купальника скоригує плечі, талію та стегна.

Суцільний купальник з діагональними смужками

Широкі бретельки, темний низ, діагональні смужки – ще один гарний варіант для типу фігури A. Зменшити об’єм стегон дозволяють однотонні бічні вставки на плавках. Не забуваємо про ліф із широко розставленими бретельками, які збільшують об’єм плечей. Вертикальний візерунок на ліфі та плавках візуально витягує фігуру.

Купальники для фігури “Перевернутий трикутник”

тип фігури перевернутий трикутникПроблемні зони – широкі плечі, вузькі стегна та слабко виражена талія.

Для моделювання фігури типу V актуальні контрастні кольори. На відміну від типу А вибираємо моделі з темним верхом та світлим низом. Темний верх робить широкі плечі та спину не такою масивною. Світлий низ акцентує увагу на стегнах, збільшуючи об’єм за рахунок світлого принта. Модель свім-дрес добре приховує недоліки фігури в районі талії, живота та стегон.

Широкі плечі маскують такі види закритих купальників:

  • Хай-нек
  • Суцільні купальники бандо
  • Купальники халтер з високими зав’язками на шиї або глибоким V-подібним вирізом.

Роздільні купальники.

Ліфи бандо та халтер візуально зменшують об’єм плечей та спини. Нагадаємо, що бандо – це верх купальника без бретельок. Відповідно, модель актуальна для власниць грудей із розмірами 1-3. Якщо ваші груди 4 розміру і більше – віддайте перевагу ліфу халтер.

Плавки переважно вибирати світліших тонів, ніж ліф. Для вузьких стегон хорошими є плавки сліп, шортики, ретро моделі та плавки із завищеною талією. Вузькі стегна виграшно виглядають у плавках із широким горизонтальним поясом. Світле окантування на плавках горизонтальна смужка в районі стегон візуально збільшує об’єм. Ту ж функцію виконує імітація пояса та аксесуари на плавках, такі як пряжки, брошки, ремені та ін.

Купальники для фігури “Яблуко”

тип фігури яблукоПроблемними зонами є животик і широка талія, що створюють дисбаланс із вузькими плечима та стегнами.

Для цього типу фігури пропорції можуть бути слабо виражені (невеликий животик) або значно (надто відсутня лінія талії). Але для обох варіантів рекомендації ідентичні:

  1. Врівноважити пропорції та змоделювати силует допоможуть суцільні купальники з бічними вставками та контрастом кольорів. Горизонтальні лінії в районі грудей та стегон збільшують об’єм, вертикальні смужки в районі талії витягують силует.
  2. Бічні вставки темних тонів у контрасті з світлішим принтом, пущеним вертикальною смугою спереду купальника, витягують силует, роблячи його більш струнким і витонченим. Темні контрастні вставки можуть бути розташовані лише в районі талії.
  3. Зверніть увагу, що моделюючі вставки не обов’язково повинні бути лише темних тонів. Весь фокус у контрасті.
  4. Ще один із способів скоригувати проблемні зони – геометричні контрастні вставки.

Купальники для фігури “Прямокутник”

Пропорції плечей, талії та стегон однакові. Основна проблема – відсутність талії. Є кілька способів виправити ситуацію, наприклад купальники із запахом на талії. Однотонний варіант суцільного купальника з легкою окантовкою в зоні декольте, для тих, хто віддає перевагу спокійним кольорам.

У окремих купальниках виділити талію допоможуть ретро моделі та плавки із підвищеною талією. Моделі з літнім принтом і купальники яскравих однотонних кольорів візуально збільшать пропорції стегон і грудей, тим самим зроблять талію стрункішою. Особливо актуальними є дані моделі для типів фігури H і X.

Купальники для фігури “Пісочний годинник”

тип фігури пісочний годинникБагато жінок називають цей тип фігури мрією. Вона вважається жіночною, пропорційною і не має недоліків. Власницям фігури X можуть носити будь-який з вищезгаданих купальників. Роздільні та суцільні купальники, монокіні, танкіні, свім-дрес – будь-яка примха.

Якщо у вас є животик, який ви хочете сховати, у випадку з окремими купальниками звертайте увагу на моделі в стилі ретро та купальники з високою талією. Перед тим, як вибирати роздільний купальник, варто реально оцінити об’єм талії. Якщо вона перевищує об’єм 100-110 см, краще звернути увагу на закриті моделі, свім-дрес або танкіні.

Рекомендації щодо підбору купальників для всіх

У гардеробі кожної жінки обов’язково має бути маленька чорна сукня. Не менш елегантно виглядає пишна жіноча фігура в елегантному чорному купальнику.
Декілька слів про прикраси. Відмовтеся від мініатюрних аксесуарів. Прикраси – сережки, браслети, намисто слід вибирати досить масивними. У цьому випадку головне не переборщити з кількістю аксесуарів. Це може бути комплект сережки та браслет, кольє та браслет.

Бажано вибирати аксесуари в один тон, які будуть контрастувати з основним кольором купальника. Зверніть увагу на фурнітуру купальника: якщо, на ньому присутні деталі золотого або срібного кольору, вибирайте аксесуари в тон фурнітурі і ви не помилитеся.

Експертна порада:

Наталя Щербань,
експертка Intimo.ua

Купальники з високим вмістом лайкри або еластану мають ефект, що стягує, і відмінно моделюють фігуру. Проблемні зони, такі як повний животик та боки, замаскують коригуючі купальники та танкіні. Моделі свім-дрес, окрім іншого, приховують зайві сантиметри на стегнах.

Вибирайте купальники чітко за розміром! Моделі на один або кілька розмірів менші перетискають судини (що заважає нормальному кровообігу), надто обтягують, заважають вільно рухатися та дихати, утворюють неестетичні складки у проблемних зонах.

Обрати купальники в Інтимо:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.