Який купальник потрібен у басейн

Аквааеробіка, водне поло, стрибки у воду, синхронне плавання – водні види спорту, що вимагають правильного екіпірування. Для занять у басейні вам знадобиться купальник, шапочка та окуляри для плавання. У цій статті ми поділимося порадами про те, як правильно вибрати купальник для басейну.

  1. Склад купальника для басейну
  2. Тип крою
  3. Моделюючі ефекти

Склад купальника для басейну

Ідеальний варіант для басейну – злитий спортивний купальник. Купальник повинен щільно облягати тіло, при цьому не сковуючи рух і не завдаючи дискомфорту. Тканина повинна дихати, зберігати форму при намоканні, бути еластичною, зносостійкою та витримувати інтенсивні навантаження. Вибираючи купальник для басейну в першу чергу звертайте увагу на матеріал, з якого він виготовлений. До складу не повинні входити натуральні тканини, тому що при взаємодії з водою у них проявляється безліч недоліків. У складі повинні бути тільки синтетичні матеріали, практичні та стійкі до хлорованої води.

Кращими характеристиками мають купальники з поліаміду та лайкри (еластану). Тканина з поліаміду швидко сохне, міцна, має високу зносостійкість і пружність, інертна до хлору і фтору. При цьому тканина м’яка, еластична та приємна тілу. Лайкра має моделюючий і стягуючий ефект, добре розтягується і зберігає форму. Єдиний мінус лайкри – підвищена чутливість до хлору. Оптимальний варіант – спортивний купальник у складі якого міститься 80% поліаміду та 20% лайкри (еластану).

Тип крою

Крій купальника має бути лаконічним. Найчастіше це гладкий купальник що виключає декоративні прикраси, рюшики, стрічки, що бовтаються, і зав’язочки. Відірвати душу можна на кольорі купальника, вибравши однотонний яскравий купальник, купальник з кольоровими вставками, малюнком та інше. Купальник для басейну повинен щільно облягати тіло, забезпечуючи максимальну обтічність.

Спеціальний крій спортивних купальників знижує опір води та покращує ковзання під час плавання. Для зайняття спортом у басейні рекомендуються закриття моделі купальників. У свою чергу злиті спортивні купальники можуть йти з відкритою спиною, з широкими прямими або перехресними на спині лямками, спинкою-борцюванням та інше. Попереду купальник може бути “глухий” (хай-нек) або мати V-подібний виріз. Шви у спортивних купальниках повинні бути міцними та гладкими, щоб при зіткненні зі шкірою не натирали та не лопнули прямо у басейні. Вибирайте спортивний купальник розмір у розмір. Обов’язково рухайтеся в ньому, нічого не повинно тиснути, терти чи викликати інші дискомфортні почуття.

Моделуючі ефекти

Поговоримо про те, як за допомогою деяких хитрощів можна моделювати фігуру. Не забуваючи про те, що вам необхідний купальник для басейну і ваша мета спортивні купальники, зверніть увагу на деталі. Великі груди можна врівноважити двокольоровими злитими купальниками, при цьому верх повинен бути темнішим, а низ світлішим. Щоб збільшити груди, скористайтеся порадою навпаки, зверніть увагу на моделі з чашечками. Щоб зробити фігуру стрункішою, вибирайте купальники з вертикальними смужками або вставками в області талії, боків, стегон. Чудово стрункуть однотонні купальники темних кольорів.

Для того, щоб трохи подовжити шию або виділити груди – вибирайте моделі з V-подібним вирізом. Щоб зменшити великі стегна – зверніть увагу на моделі з темними вставками в районі стегон. І навпаки, щоб зробити стегна трохи пишніше ваша мета – купальники зі світлими вставками на стегнах. Це можуть бути смужки, геометричні фігури та інше. Головне, не забувайте, що в басейні ви займаєтеся спортом і краса купальника тут другорядна. Шукайте золоту середину.

Смотрите купальники для бассейна в Интимо:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.