Як зберігати спідню білизну, щоб вона служила довше

Уявіть собі: ви запізнюєтеся на важливу зустріч, і буквально потопаєте у морі трусів, бо ніяк не знаходите підходящі. Причина — безлад у ящику з білизною. Або ще ситуація: ви банально не можете зачинити дорожню валізу через те, що бюстгальтери займають надто багато місця. Просто жах, чи не так? Ніби у нас і так мало приводів для тривоги! Але виробники та продавці спідньої білизни ще додають жару, стверджуючи, що ми просто вбиваємо білизну, не зберігаючи її як слід. Поговоримо про те, як не перетворити свій побут на телешоу «Кохана, ми вбиваємо білизну».

  1. Кращі способи організації білизняної колекції.
  2. Як і де зберігати бюстгальтери: зручні варіанти.
  3. Особливості зберігання трусиків.
  4. Ароматизація скриньки для білизни: що можна, а що ні?
  5. Як зібрати білизну в подорож без шкоди для речей та нервів.

Кращі способи організації білизняної колекції.

Правильне зберігання спідньої білизни допоможе зберегти її форму та цілісність на більш тривалий час. По суті, це єдиний вихід, якщо ви хочете, щоб білизна, яку ви купували, дійсно коштувала своїх грошей. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати її з першого моменту, коли запхнете її до ящика. Особливо вищесказане стосується бюстгальтерів, тому говорити будемо переважно про них.

Зберігання білизни

Сортування – наше все

Якщо ви такий фанат білизни, що у вашій колекції наявні кілька різних типів бюстгальтерів (без кісточок, на кісточках, з формованою чашкою тощо), то всі їх варто розподілити за видами. Це не лише прискорить пошуки потрібного ліфа, а й допоможе зберегти цілісність білизни (детальніше про це трохи згодом).

Не складайте бюстгальтери навпіл

З метою економії місця багато хто складає бюстгальтери за принципом «одна чашка в іншу», а потім в отриману чашку ще вкладає трусики з комплекту. Такий підхід є по-своєму раціональним і навіть дійсно економить місце. Але є «але»: часте подібне заламування негативно впливає на форму бюстгальтера, бо у результаті може розтягнутися проміжок між чашками. Виключенням можуть бути хіба що спортивні бюстгальтери без кісточок та бралети, які легко складаються, як топи. Бюстгальтери на кісточках або з формованими чашками краще класти горизонтально, один за одним.

Зберігайте бюстгальтер тільки застібнутим

Передусім, це стосується моделей з застібкою ззаду: там, як правило, більше гачечків. У застібнутому стані вони точно не зачеплять інші предмети білизни, особливо ті, що виготовлені з сітчастих матеріалів або таких, на яких легко зробити затяжку.

Різні типи білизни – окремо

Зберігати ліфи разом з майками, трусами та шкарпетками — не найрозумніше рішення. Бажано виділити для бюстгальтерів окрему шухлядку чи органайзер. Особливо чутливі моделі (наприклад, шовкові чи мереживні) можна класти навіть у додаткові текстильні мішечки.

Одягайте бюстгальтери по черзі

Думаю, в кожної з нас є бюстгальтер-фаворит, який ми ладні носити постійно, доки він не розвалиться від старості. Але чергування бюстгальтерів дозволить їм служити довше. Стандартна рекомендація бра-фіттерів — мати у розпорядженні три-чотири бюстгальтери на кісточках. Проте якщо ви постійно носите, наприклад, бралети та спортивні бюстгальтери, їх також варто включити у «ротацію». Оптимальним періодом вважається три-чотири одягання до прання – в залежності від типу вашої шкіри. Креми для тіла, дезодоранти та парфуми також можуть погіршити еластичність бюстгальтера.

Звісно, я не пропоную складати жорсткий графік носіння: кісточки — по понеділках, бралети — по п’ятницях, а рожеву білизну – виключно по середах, як у фільмі «Погані дівчиська». Проте, щось привабливе у такій організації є. А щоб не переплутати, які з бюстгальтерів ви вже носили, а які ще ні, можна завести для цих категорій окремі органайзери.

Як і де зберігати бюстгальтери: зручні варіанти.

Контейнери-короби.

Їх слід шукати в інтер’єрному або господарчому магазині. Кілька таких контейнерів на полицях у шафі здатні замінити міні-комод. У продажу можна зустріти безліч варіацій контейнерів саме для спідньої білизни: з горизонтальними комірками для бюстгальтерів, невеликими квадратними для трусиків чи шкарпеток або комбіновані варіанти.

Розділювачі для шухляд.

Ці нехитрі гаджети підійдуть вам, якщо ваша квартира умебльована комодом з висувними шухлядами. Розділювач дозволяє сортувати білизну і зберігати її на видноті: й не станеться так, що ви засунете їх у куток та потім шукатимете місяць. Найпопулярніші форми – квадратні, прямокутні та у вигляді бджолиних стільників.

Підвісні органайзери

Вони нагадують чохли для одягу, але з великою кількістю кишень різного розміру – для ліфів, трусів та шкарпеток. Можна використовувати також органайзери для взуття: не дуже стандартне рішення, проте зручне для зберігання бюстгальтерів. Кишені у таких моделях видовжені та досить великі для того, щоб у кожну з них можна було покласти пару бюстгальтерів (це полегшує їхній пошук).

Зберігання білизни

Особливості зберігання трусиків.

Навіть зберігаючи низи окремо від верхів, ви можете зекономити місце у шухляді. Все, що треба — акуратно складати трусики. У мережі безліч способів складання — гуру організації домашнього простору на кшталт Марі Кондо виявляють просто незрівнянний креатив. Найпопулярніші види білизняного оригамі — квадратиком та «млинцем». Який з них кращий? Я вам так скажу: обирайте той спосіб, якого зможете дотримуватися надалі.

Чудовий спосіб упорядкування – за кольором (він же найпростіший). Якщо кількість комірок у органайзерах дозволяє, можна виділити окрему під кожен колір. Ще варіант: зберігати темні кольори з темними а світлі – зі світлими (наприклад разом чорний та темно-синій, білий та нюд тощо. Ваша колекція білизни радує розмаїттям кольорів? Ви можете розташувати трусики у порядку кольорів веселки (правда, готуйтеся до того, що періодично вам доведеться відновлювати цей порядок).

Більшість предметів спідньої білизни можна легко та акуратно скласти вдвоє чи втроє. Старайтеся за можливості дотримуватися приблизно однакових розмірів. Розміщуючи предмети білизни у шухляді або контейнері, складайте їх вертикально, а не одне на одне, щоб ви могли бачити кожен предмет та не перевертати всю стопку у пошуках.

Ароматизація шухляди для білизни: що можна, а що неприпустимо?

Для наповнення ароматичних саше використовують як суху начинку (сушені квіти, трави, спеції), так і ефірні олії. І саме останню версію для ароматизації білизни використовувати не варто, адже олії можуть просякнути через пакетик та потрапити на речі. Якщо ви бажаєте більш інтенсивного аромату, покладіть у шухляду порожній флакон з-під ваших улюблених парфумів. Загорнуті у шкарпетку, вони випромінюють ніжний аромат.

Вмістити все: як зібрати білизну в подорож без шкоди для речей та нервів

давалося б, найочевидніша ідея – пакувати білизну у верхній відсік валізи, який відділяється від загального простору сіткою. Але на практиці тут з’являється кілька мінусів. По-перше, за сітку чіпляються застібки бюстгальтерів (а якщо вони застібнуті, то розстібаються та чіпляються). По-друге, при такому пакуванні дрібні предмети, такі, як стрінги або панчохи під час подорожнього трясіння перетворюються на хаотичну купку. Нарешті, ця ідея відпадає для тих, хто подорожує з рюкзаком чи спортивною сумкою.

Рятівним рішенням стане спеціальний, подорожній білизняний органайзер. Вони бувають кількох видів:

  • Закриті кофри-куби. У них відсіки для різних типів білизни розташовані ярусами. Завдяки закритій формі вони захистять білизну від несподіваних забруднень під час подорожі (наприклад, якщо у сумці протече флакон з шампунем, кремом чи, боронь боже, гуашшю). Таку міні-сумку можна використовувати і в повсякденному житті – наприклад брати у спортзал або SPA-салон.
  • Розкладні контейнери, у яких відділення з кишеньками згортаються, утворюючи подобу косметички. Зручні тим, що відмінно функціонують також у розгорнутому вигляді (таким чином їх можна вішати,наприклад, у готельній шафі).

Зберігання білизни в подорожі

Проте наявність спеціального контейнера не означає, що білизну туди можна кидати як попало. Навіть у органайзер можна вмістити ще більше речей за умови правильного складання. Для бюстгальтерів з чашками принципи здебільшого ті ж, що й при звичайному зберіганні: кладіть горизонтально, у розкладеному вигляді та обов’язково застібнутими. А ось трусики та топи без чашок займають менше місця, якщо скачувати їх у рулончики.

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.