Для зігрівання тіла та душі. Як вибирати термобілизну і куди її носити

Моя подруга — запекла екстремалка. Восени вона ганяє велосипедом по пагорбах, влітку стрибає з парашутом, а навесні свистує на Південний Буг на рафтинг. Але найстрашніше те, що вона всюди тягає мене. Була нагода, вона навіть зібралася стрибати з даху на санках, прив’язаних на страховці. Надворі, на секундочку, — 5°С . На даху, напевно, загалом усі — 10°С. Холодина така, що врятувати від неї можуть хіба що панталони з начосом. «Що ти мучишся, термішко одягни!» – З виглядом знавця радить мені подруга. Термобілизна, тобто. І саме цього предмета в моєму арсеналі не виявилося.

Врятує на пробіжці та на прогулянці

Після недовгого моніторингу інтернет-магазинів я виділила кілька видів термобілизни:

  • суто спортивна — вологовідвідна;
  • зігрівальна — такий ефект дає наявність у тканині повітряного прошарку;
  • повсякденна жіноча, чоловіча і дитяча термобілизна  — на вигляд мало відрізняється від так званого «базового» одягу.

Мені завжди здавалося, що, якщо в назві речі є приставка «термо», вона повинна Обов’язково зігрівати. Причому так, щоб у сорокаградусний мороз можна було сміливо їсти морозиво, як у одному відомому афоризмі. Насправді одна з основних функцій термобілизни – посилено відводити від тіла піт. Це добре для спортзалу чи пробіжок влітку. Тіло буде витрачати енергію лише з фізичні вправи, а чи не на випаровування вологи. Отже, ви не відчуєте себе «мокрою куркою» або «змиленим конем». Такий різновид одношаровий і виконаний, як правило, з натуральних волокон з невеликою домішкою штучних – для еластичності.

А ось чиста синтетика стане вам у нагоді при підвищеній вологості або в похідних умовах, де немає можливості часто переодягатися. Така білизна дуже швидко висихає прямо на тілі, не створюючи стресу та дискомфорту. Зручно, наприклад, на річці чи гірському поході. Деяківиробники роблять моделі навіть з антибактеріальним ефектом — просочують рідиною з іонами срібла або додають у тканину гігроскопічні волокна бамбука. span>

Навіть діти знають, що багатошаровий одяг краще рятує від холоду. А багатошаровий ансамбль за участю термобілизни справляється із цим завданням взагалі на ура. Але просто надіти на себе весь вміст шафи – не варіант. Тим більше, що можна примудритися замерзнути навіть у багатошаровому. Справа в тому, що для повноти ефекту всі речі на вас повинні дихати (навіть пальто чи куртка).

Зимова версія «термішка» якраз складається з двох шарів:

  • нижній виводить вологу;< /li>
  • верхній гріє.

Причому вовняна білизна не обов’язково важка та товста. Наприклад, лижні моделі передбачають наявність шару-мембрани WindStoper – захисту від вітру. Вона тепла і дуже м’яка — за рахунок того, що товщина нитки в такій пряжі вп’ятеро менша за товщину людського волосся. При цьому до мериносової вовни не сильно пристають сторонні запахи. На кожен день: м’яке, кольорове,стильне

На мою радість, термобілизна виявилася «фішкою» не тільки для спортсменів та любителів активного відпочинку з шилом в одному місці. Є багато моделей, які з успіхом можна використовувати для повсякденного носіння. Наприклад, в офіс під піджак. Або із затишними джинсами — саме воно для кафе чи виставки.

Гарлача каталоги, я із задоволенням відзначила, що зараз все більше «термобілизняних» варіантів верху виглядають так, що їх можна зі смаком носити та комбінувати. Не забуду той період, коли в магазинах тільки-но почали відкривати спеціальні відділи.термобілизни. В одному з них продавець пояснив мені, що більша частина асортименту вважається «унісекс», а для дівчат — «ось, беріть з квіточками». І простяг мені помаранчевий боді в дрібну трояндочку. Якість тканини на дотик була відмінною. Але забарвлення натякало на те, що річ потрібно було вдягнути під олімпійку, застебнуту під горло, і зняти лише вдома (щоб ніхто не побачив).

Зараз картина кардинально відрізняється. У продажу є справді стильні речі — саме одяг, а не спортивне екіпірування. І навіть кольорова гама не обмежується чорним. Можна купити модні джемпери кольору марсалу чи морської хвилі. Особливо приємно, що розширивсяасортименти саме українського виробництва. Взяти, наприклад, моделі фірми Kifa, що поєднують віскозні та вовняні волокна. Відчуття, ніби гладиш кошеня. З такого матеріалу є навіть комбідреси зі вшитими чашками push-up. Ось це я розумію – універсальність!

І врахуйте, що в обновці ви активно рухатиметеся, тому вона не повинна обмежувати рухів. Тому зверніть увагу ще й на шви вони завжди плоскі і знаходяться із зовнішнього боку. Така особливість є не тільки у спортивних моделей, а й у «базових міських». Щоправда, в очі вона не впадає: наприклад, Kifa та Ysabel Mora маскують шви на рукавах і з боків. А Jiber та Jadea взагалі випускають безшовні боді та джемперки.

<imgsrc=”https: www.intimo.com.ua=”” blog=”” wp-content=”” uploads=”” 2017=”” 11=”” 49320-11-367×550.jpg”=”” alt=”” width=”367″ height=”550″ class=”” Що=”” стосується=”” спортивної=”” білизни,=”” шукайте=”” на=”” ярликах=”” позначку=”” zoned=”” function.=”” Такою=”” забезпечено,=”” зокрема,=”” продукцію=”” норвезької=”” фірми=”” odlo.=”” На=”” різних=”” ділянках=”” тіла=”” речі=”” відрізняються=”” щільністю=”” плетіння=”” тканини=”” —=”” з=”” урахуванням=”” навантаження=”” них.=”” Наприклад,=”” в=”” області=”” ліктів=”” та=”” колін=”” поверхню=”” роблять=”” рифленою.=”” Так=”” тканина=”” ще=”” краще=”” тягнеться=”” захищає=”” від=”” холоду.=”” А=”” зоні=”” сонячного=”” сплетення=”” є=”” канали,=”” якими=”” тепло=”” відводиться=”” інші=”” зони,=”” які=”” не=”” так=”” гріються=”” під=”” час=”” руху.<=”” p=””> </imgsrc=”https:>

І щеодин факт про “термішку”, який мене спочатку дивував: його класифікують за вагою. Цей критерій навіть пишуть на упаковці. Наприклад, до легкого відноситься одношарова білизна з термополіестеру та подібних тканин (до 100 г/м2). Середня категорія (переважно тонкі вовняні речі) варіюється в межах 100-200 г/м2. Нарешті, найважчі варіанти сягають 250-270 г/м2. Тут уже йдеться про щільні вовняні та флісові речі. Але найчастіше на етикетках ви знайдете слова-підказки:

  • light (легке) – для пробіжок або велоспорту в сезон;
  • warm (тепле) – для зимових видів спорту або прогулянок (наприклад, божевільних заходів на кшталт крос-кантрі на снігу); x-warm (екстратепле) – длясуворих мінусових температур (такі речі гарні на гірськолижних курортах). Боїться нагріву, віджиму та хімікатів. div>Придбати термобілизну — все одно, що завести примхливого вихованця. Догляд за такими речами вимагає дотримання багатьох умов. Вони не переносять прання за температури понад 40°С. В ідеалі краще робити це вручну. У крайньому випадку поставте машинку на режим прання. Головне — не вичавлювати білизну, а як слід її прополоскати. alt=”” width=”550″ height=”395″ class=”aligncenter size-medium wp-image-5979″ />

    При надмірному нагріванні боді та водолазки просто втрачають своїзахисні властивості. Тому білизну не варто не тільки кип’ятити, а й гладити, а також сушити на батареї. Просто повісьте його у ванній або на балконі і дайте стекти: із синтетикою це відбувається швидко. А ось сушити в машинці термобілизну не варто навіть якщо там передбачений режим для спортивного одягу. Також воно боїться порошків та ополіскувачів із хлором та хімчистки.

    Як перевірити якість

    Ось цей момент самий складний. Вологовідвідні здібності термобілизни можна перевірити, тільки добре спітнівши. Якщо футболка чи водолазка, як у рекламі, «суха і зовсім не пахне», значить, матеріал справляється із завданням. Ось тількиконсультанти в магазині вас не зрозуміють, якщо ви почнете спринтерські забіги вздовж примірювальних. З покупкою через мережу питань стає ще більше. Залишається лише вірити на слово описам виробника (їх можна почитати на офіційних сайтах), а товари купувати у вже перевірених магазинах. За професійною білизною для лижниць, гімнасток та легкоатлеток є сенс звертатися до спеціалізованих спортивних каталогів.

    З повсякденною термобілизною ситуація легша — ви керуєтеся своїм смаком, а також репутацією та асортиментом інтернет-магазину. Наприклад, чудові елементи для базового гардеробу зустрічаються на сайтіhttps://www.intimo.com.ua/catalog/3048. Дивлячись на крій та забарвлення речей, їх навіть не назвеш білизною.

    Залишайтеся стильними за будь-яких обставин і постарайтеся не мерзнути цієї зими.

    Вдалих покупок, Ваша Капризуля

Смотреть термобельё в Intimo:

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.