Як з’явилися труси і чому вони так називаються

В нашу мову слово «труси» надійшло з Європи. В англійській є співзвучне слово trousers, яке перекладається як «штани». У французькій – словосполучення culotte troussee, що означає “короткі штани”. Лінгвісти вагаються з відповіддю на питання, кому віддати пальму першості в походження назви цієї звичної для всіх нижньої білизни.

  1. Історія виникнення слова “труси”.
  2. Перехід трусів у жіночий гардероб.
  3. Сучасний вид трусів.

Історія виникнення слова “труси”.

З самими трусами справи набагато простіше: їх, справді, винайшли французи, які додумалися вкоротити кальсони. Але не сподівайтеся – це було зроблено не для того, щоб догодити жінкам, а, навпаки, для зручності чоловіків. У помсту визнаним законодавцям мод італійці стверджують, що якби не вони, то французи досі ходили б без трусів. Вони вважають, що початок був покладений римськими черевиками з м’якої шкіри під назвою “кальцеум”.

Черевики ставали все вищими, поступово перетворившись на чоботи, а потім і на щось схоже на колготки. Цей предмет одягу назвали кальцонес, але у первозданному вигляді він проіснував недовго. Незабаром кальцонес втратили нижню частину, а у чоловіків з’явилася перша спідня білизна — кальсони. Неважко здогадатися, що фінальне перетворення залишалося справою техніки. Кальсони коротшали, трансформуючись спочатку в панталони, а потім і в чоловічі труси. Сталося це наприкінці ХІХ століття.

Жіночі панталони

Перехід трусів у жіночий гардероб.

Існує версія про те, що жіночі трусики не були запозичені у чоловіків, а з’явилися в результаті доопрацювання конструкції нижньої спідниці. Одного разу комусь спало на думку з’єднати її переднє і заднє полотнища по центру нижнього краю. Подальше перетворення на вільні панталончики було продиктовано питаннями зручності.

Шилися вони в ті далекі часи з вовни, льону, бавовни. Довжина сягала колін, у холодну пору року опускалася ще нижче, а краї увінчувалися пишними оборками. Найжахливіше полягало в тому, що панталони того часу застібалися… ззаду, що було вкрай незручно. Про гумки в ті далекі роки не чули, про спокусу і не думали.

Жіночі панталони 20 століття

Сучасний вид трусів.

Трусики в тому вигляді, в якому ми їх знаємо тепер, люди почали носити лише в XX столітті. Хто б міг подумати, що шкіряні черевики та сучасні чоловічі труси пов’язані історією свого походження? А мереживні жіночі дрібниці, які більше відкривають, ніж прикривають? Одне тільки ясно: напевно, нашим прапрабабусям варто було мучитися в вовняних панталонах із застібкою ззаду хоча б для того, щоб сьогодні ми могли носити гарні та зручні мереживні трусики.

Благо, в сучасному світі можна вибрати і купити жіночі трусики будь-якої форми, стилю, тканини та забарвлення. Можна вибрати спідню білизну в базовому, традиційному стилі або придбати ажурні вироби, де від канонічного фасону є тільки ластка. Вибір за вами, а знайти ідеальні мереживні трусики та купити їх за вигідною ціною завжди можна на Intimo.ua

Додати коментар

Ваш адрес email не будет опубликован.