Як випрати кров з одягу та білизни: 100% ефективність

Проблема виявлення плям на домашньому одязі або білизну, у тому числі й слідів крові – як кажуть, справа «життєва» , з яким регулярно стикається будь-яка господиня Безумовно, найпростішим вирішенням цієї проблеми буде відправлення забрудненої речі до хімчистки. А що якщо заплямований одяг – предмет інтимного гардеробу та «виводити його у світ» не комільфо? Або в будинку є діти, а значить регулярно розбиті коліна, носи і лікті – тут навіть використання дорогих засобів для виведення плям стане істотною статтею витрат у сімейному бюджеті. Пропонуємо Вам ознайомитися з добіркою нескладних та дуже ефективних способів видалення плям крові з одягу або білизни, які легко можна здійснити власноруч у домашніх умовах.

Якщо пляма свіжа

Якщо є можливість, спробуйте позбутися неприємних слідів крові якнайшвидше, адже від цього залежатиме ефективність Ваших старань. Свіжою вважається пляма, яка була оброблена не пізніше 15 хвилин від виникнення. Видалити його нескладно за допомогою проточної прохолодної води танаступного прання з будь-яким універсальним миючим засобом. Враховуйте, що кров – продукт білкового походження та під впливом високої температури має властивість згортатися, намертво в’їдаючись у волокна тканини, тому гаряча вода для обробки кривавих плям протипоказана. крапля крові

Як видалити застарілу пляму крові

Один із найскладніших варіантів виведення плям крові з одягуабо білизни – застаріла пляма або «линялі» розлучення, що залишилися після невдалого видалення. У таких випадках ми рекомендуємо застосовувати попереднє замочування на ніч у розчині кальцинованої соди в пропорції 50 г (2 столові ложки) на один літр води. Потім витирайте речі в стандартному режимі з засобом для виведення плям або відбілюючим засобом, якщо річ біла.

Як видалити кров із кольорових речей

сіль «Вивести кров, не зіпсувавши колір улюбленої речі» – основний девіз самостійної ліквідації плям з кольорових виробів. В цьому випадку на допомогу прийде розчин кухонної солі в суміші 3 столові ложки на один літр рідини. Витримайте в ньому забруднену ділянку до повного зникнення плями, а потім прополощіть у прохолодній воді. яскраві футболки

Як відпрати кров залежно відтипу тканини

Матеріал виробу – найвагоміший фактор при виборі певного способу видалення плям від крові, тому ми рекомендуємо використовувати таке:

  • Синтетична тканина: віскоза, поліамід, акрил, фліс, мікрофібра

Для видалення плям крові з виробів із синтетичних матеріалів використовуйте білу зубну пасту. Для початку слід рясно змастити забруднену ділянку тканини пастою і залишити до повного висихання. Потім полощіть річ у прохолодній воді, змиваючи засохлу масу, і стираєте річ устандартному режимі для того, щоб позбавитися специфічного запаху.

  • Ділікатні тканини: шовк, шифон, вовна

Плями крові з шовкової тканини або шифону можна видалити за допомогою картопляного крохмалю: змішайте порошковий крохмаль із холодною водою до консистенції кашки, якою і покрийте забруднену ділянку. Після того, як крохмаль висохне, акуратно зчистіть скоринку і прополощіть річ у слабкому оцтовому розчині. Забруднену вовняну річ легко упорядкувати за допомогою нашатирного спирту,яким необхідно протерти пляму, а потім прополоскати одяг у чистій прохолодній воді.

  • Натуральні тканини: бавовна, льон

білий рушник Активувати безкоштовну доставку